Tinder Bio Tips voor Mannen, gegarandeerd een match!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tinder Bio Tips voor Mannen, gegarandeerd een match!

Het belangrijkste aan je Tinder-account is natuurlijk een goede foto. Zonder een goede foto kun je het wel schudden. Maar is alleen een aantrekkelijke foto goed genoeg voor een date? Soms wel, soms niet. Het ligt er maar net aan met wie je te maken hebt. De ene vrouw is de andere niet. Sommige vrouwen willen dat mannen intelligentie laten zien door een goede biografie te schrijven, terwijl andere vrouwen meer voor de looks gaan en de bio als bijzaak zien. Maar je wilt natuurlijk je kansen spreiden, dus doe je ook je best op een goede Tinder bio. Hoe doe je dat?

De slechtste bio allertijden

We hebben ‘m gevonden: de saaiste, slechtste Tinder bio allertijden. En de kans is groot dat jij een dergelijke bio hebt: ‘Muziek, party, vrienden, reizen en eten’. De dingen die je leuk vindt in het leven. Bijna iedereen houdt van die dingen, dus daarmee onderscheid je je niet. Houd er ook rekening mee dat een bio op Tinder geen plek is voor is een levensverhaal voor een dagboek. Houd het kort en beperk je alleen tot datgene dat vrouwen aantrekt.

Tinder bio tips voor mannen

Een korte biografie laat vrouwen zien dat je eigenlijk niet zo van dating apps afhankelijk bent, maar dat je het er ‘wel even naast doet’, gewoon ‘voor de lol’. Daarmee laat je zien dat je offline ook prima vrouwen kunt krijgen. Je komt dan wat gewilder over. Heb je een hele bio ingevuld, met een lange boodschap? Dan valt het de vrouw op dat je daar behoorlijk wat tijd in het gestoken. Hoe zo? Had je zoveel tijd over?

Een korte bio en boodschap is dus belangrijk, maar wat zet je dan in zo’n Tinder bio? Dat is best nog even lastig. Daar gaan veel mannen de mist in. Een paar Tinder tips voor de biografie van mannen.

Emotie opwekken

Een goede Tinder bio wekt emotie op. Laat zien dat je ergens om geeft en laat ook zien wat dat dan is, zodat ze alvast een beetje van je persoonlijkheid kan proeven. Je mag best laten merken dat jij anders bent. De andere Tinderaars zijn allemaal hitsige mannen die maar iets voor een nacht willen. Jij bent anders, toch? Probeer je al goed te presenteren door met je biografie een emotie bij haar los te maken. Vrouwen willen een ervaring en niet per se een rationale uitwisseling van feiten.

Grappig en uitdagend

Om door te gaan op dat emotie-verhaal: grappige, uitdagende bio’s roepen een bepaalde spanning op. Geluk is immers ook een emotie, nietwaar? Probeer niet over-de-top-grappig te doen, want je bent Guido Weijers niet. Houd het dicht bij jezelf en plaag een beetje. Wees creatief. Misschien heb je hele donkere humor. Die mag al best een beetje doorklinken.

Je bio is geen CV

Veel mannen denken dat hun Tinder bio ook meteen hun CV is. Op je CV zet je feitelijke informatie over jezelf neer: ‘Ik ben een man van 25, ik kom uit Haarlem en werk als sales manager’ is ontzettend saai. Daar krijgt geen vrouw het warm van. In plaats daarvan kn je beter een beetje mysterieus blijven. Laat haar fantaseren over wie je precies bent en wat je precies doet. Zo wakker je de interesse aan.

Spelfouten? Een no-go!

Alsjeblieft, voordat je je Tinder bio online zet: kijk nog even naar de fouten in je tekst. Laat de tekst lezen door vrienden of vriendinnen die goed zijn in taal en gebruik anders een site als Spelling.nu. Spelfouten in een tekst op een datingsite kunnen echt niet. Het is een enorme dealbreker voor veel vrouwen, omdat je dan (sorry, dit gaat pijn doen) vrij dom en ongeschoold overkomt. Dat terwijl vrouwen juist sterke, slimme mannen weten te waarderen.

Voorkom clichés

Alleen saaie mannen die geen idee hebben van wat ze moeten schrijven, kopiëren en plakken een zinnetje van het internet. Voorkom clichés. Begin niet aan ‘Pluk de dag’-achtige citaten of slimme quotes. Je valt er niet mee op. Snel naar links  swipen, ermee.

Laat haar ontdekken

Vrouwen willen zelf ontdekken met wie ze precies praten. Schrijf daarom liever niet in je bio tekst hoe grappig, leuk of sportief je bent. Je kunt daarbij heel goed gebruikmaken van je foto’s. Als je in je foto’s al iets doet, wat in de bio beschrijvend kan zijn, kan dat heel grappig overkomen.

Tinder bio ideeën

Je denkt waarschijnlijk: ‘Leuk, maar ik heb geen inspiratie en geen zin om iets zelf te bedenken.’ Prima. Dan nemen we een paar ideeën als voorbeeld.

Omkeren

We zagen eens een Tinder bio van een man die in zijn tekst precies kopieerde wat dames eerder op het datingplatform hadden geschreven: dat hij hield van lachen, hij als passies heeft om te shoppen en er goed uit te zien. En dat als je geen 2 meter bent, je geen bericht hoefde te sturen. Dat hij gek was op sushi en dat als je hem nu al niet aankon, je maar eens moet wachten tot hij op stoom is. Hij sloot zijn hele relaas af met knuffels en kusjes, zoals vrouwen vaak doen.

Die omgekeerde strategie is vaak erg grappig. Het is erg herkenbaar voor vrouwen. Ze zal denken: ‘Oh god, dat doe ik ook!’ De aandacht is getrokken. Nu alleen nog een kwestie van doorzetten om te laten zien dat je echt zo bent

Pre-selectie

Je kunt natuurlijk ook haar een beetje plagen door je zelfverzekerd op te stellen. Schrijf maar eens bij je bio: ‘Als ik een knappe dame ontmoet, kijk ik altijd eerst hoe slim ze is. Als ze niet slim is, wordt ze mijn vriendin’. Je dacht waarschijnlijk een beetje dat het een nare, arrogante man was. Die arrogante spreekt vrouwen vaak juist aan. Kennelijk spreekt hij alleen domme vrouwen aan. Hij impliceert ook dat hij veel vrouwen versiert. Dat zou inhouden dat een vrouw op Tinder er maar beter snel bij kan zijn.

Waaraan voldoet een goede tinder bio?

Een goede tinder bio interesseert vrouwen, prikkelt hen, nodigt uit tot lezen en tot een gesprek. Je hebt waarschijnlijk wel wat zelfspot, toont humor en laat zien wat voor persoonlijkheid je hebt. Al die dingen klinken door in slechts een paar regeltjes tekst. Maar hoe komt dat nu allemaal samen in een goede tinder bio?

De beste tinder bio bestaat niet

Om gelijk even met de deur in huis te vallen: de beste tinder bio bestaat niet, of moet nog geschreven worden. Iedere vrouw is anders en iedere vrouw zal letten op wat haar aantrekt in een man. Die man die laat zien dat hij aan pre-selectie doet, kan ook arrogant gevonden worden.

Soms zijn bio’s die simpel en doeltreffend zijn nog wel het best. Ze moeten uitnodigen tot een goed gesprek. Je zou je ook publiek mogen afvragen: ‘Hoe zou je ideale eerste date eruitzien?’

Leuke tinder bio’s

Op Tinder zijn er veel mensen die ‘swipespelletjes’ spelen. Dat zijn van die bio’s met ‘swipe links als’ en ‘swipe rechts’ als. Persoonlijk vinden we ze soms een beetje kinderachtig, maar deze is wel leuk: ‘Ik maak het heel makkelijk voor je, swipe in de richting van je politieke overtuigingen.’ Nou, beste VVD-stemmer, jij zult wel een JOVD-meisje ontmoeten!

Van doorsnee naar bijzonder

Wil je toch je wat doorsnee bio veranderen naar wat meer bijzonders, dan kun je van ‘Ik lust graag koffie, sport graag, en houd wel van een drankje’ ook dit maken: ‘Cafeïne-afhankelijke levensvorm, Dumbbell-fanaat, Jägerbomb-fijnproever’.

Sommige zaken zijn zo doorsnee dat ze eigenlijk helemaal niet in een biografie thuishoren. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Ik houd van eten en reizen.’ Iedereen houdt namelijk van eten en reizen! En de eeuwige wanderlust, zo’n 99% van de millennials heeft er last van. Bedenk liever wat je doet als je gewoon in Nederland bent. Je doet vast iets bijzonders hier.

Yum! Eten..

We houden allemaal van eten. Prima om het in je bio dus ook over eten te hebben. We zagen deze eens op meerdere apps voorbijkomen: ‘Huidige relatiestatus: gekookt voor twee, alles zelf opgegeten.’ Dit soort grappen kun je beter maken als je een sportief uiterlijk hebt. Anders zou zelfspot al snel kunnen overkomen als zelfmedelijden en dat wil je niet uitstralen.

No more mr. nice guy

Op Tinder stikt het van de ‘nice guys’: mannen die vrouwen het bed in proberen te praten door overdreven veel respect te laten zien. Ze zijn opeens helemaal feministisch, staan helemaal aan de kant van de vrouwen, dat soort types. Je mag ze op Tinder best op de hak nemen: ‘Ik ben een groot fan van feminisme. Ik kijk dus graag naar yoga klasjes voor vrouwen.’ Het is best grappig en waarschijnlijk wordt het niet helemaal in dank afgenomen door radicale feministen. Dat is niet zo erg, zo vind je iemand die meer gelijkgestemd is.

Humor werkt: grappige tinder bio

Humor werkt eigenlijk bijna altijd in bio’s voor Tinder. Beschrijf maar eens een beroep of studie voor die compleet absurd is. Je kunt bij Tinder invullen wat je precies doet. Durf er maar eens neer te zetten dat je ‘Panda Porno Producer’ bent. De kracht zit hem erin dat je iets presenteert wat we niet zijn gewend.

Je laat dan zien dat je met jou kunt lachen. Vrouwen krijgen dan het signaal dat je spontaan en grappig bent. Dat je niet stilletjes tegenover haar zult zitten tijdens een date.

Tinder quotes voor mannen

Als je geen idee hebt wat je op je Tinder biografie neerzet, kun je altijd nog een diepe quote plaatsen. Het lijkt dan alsof je bereisd bent of ergens een groot fan van bent. ‘Love is a serious mental disease’ zou van Plato gekomen zijn. Wie meer weet over zijn leer, als leerling van Socrates en leraar van Aristoteles, ziet meteen met wat voor persoon zij van doen heeft.

En als je iets plaatst uit een romantische komedie, weet ze dat je niet alleen naar actiefilms kijkt, maar ook wel eens naar een film die zij ook leuk zal vinden. Het zijn allemaal manieren om te laten zien dat je veelzijdig bent.

Meer voorbeelden van tinder quotes voor mannen:

  • Love isn’t blind; it just only sees what matters – William Curry
  • Where there is love, there is life – Mathama Gandi
  • Two souls but a single thought, two hearts that beat as one – John Keats
  • When I’m good I’m very good, but when I’m bad I’m better – Mae west


Je kunt ze gebruiken op je profiel, maar pas er wel mee op. Vraag je eerst even af wat je precies wilt uitstralen en of de quote wel past bij je imago of bij wat je wilt aantrekken op de app.

Word creatief met je Tinder bio

Mannen zeggen heel vaak dat ze ‘niet creatief zijn’. Het betekent eigenlijk gewoon: ‘Ik ben te lui of heb geen zin om iets te bedenken’. Als je met vrienden bent, maak je toch ook constant grappen en harde opmerkingen? Dat durven we dan weer niet tegen vrouwen te doen. Waarom denken we dat? Omdat veel mannen denken dat ze een komediant moeten zijn om een vrouw aan het lachen te krijgen. Dat is onzin. Leg de lat niet zo hoog voor jezelf.

Probeer uit het veilige saaie gebied te komen met je tekst. Kijk eens goed naar wat je grappig vindt. Als je echt geen flauw idee hebt, kun je het profiel samen met vrienden opstellen. Laat anderen je inspireren.

Je kunt je Tinder biografie meerdere keren bijschaven, aanvullen of iets anders uitproberen. Het hoeft dus niet de eerste keer raak te zijn. Door wat te experimenteren snap je straks beter wat werkt op deze datingapp.

PRO Tip: evenwicht zoeken

Het belangrijkste van een goede biografie is toch wel het zoeken van evenwicht in de tekst. Daar lijken vrouwen veel beter in te zijn dan mannen. Probeer te voorkomen dat je overkomt als een arrogante macho die zich te goed voelt om het eerste bericht te sturen, maar probeer ook niet te lief te zijn. Vrouwen zitten vaak niet echt te wachten op de ‘de ideale schoonzoon’, maar op iemand die liefde en spanning met zich meebrengt.

We zijn soms nogal gewend om met honden- en kattenfoto’s aan te komen. Ja, ze zijn lief en ze zijn leuk om even over te praten, maar ga er niet te lang over door. Anders lijk je softer dan je bent en leid je het gesprek af van waar het over zou moeten gaan: over elkaar en over of jullie een date kunnen organiseren.

Je kunt je Tinder biografie het best eindigen met een vraag of een oproep. Dat vergroot de kans dat je naar rechts wordt geswipet, zodat er een match ontstaat. Dat biedt voordelen voor beide partijen: jij hebt er een match bij en zij kan haar antwoord doorgeven. Daarom mag je best met een prikkelende vraag komen. Een dilemma in je Tinder biografie zetten kan een goed idee zijn. Je hebt meteen iets om over te praten en het ijs is gebroken. Zo voorkom je een ongemakkelijk begin van het gesprek en is de kans groter dat je door blijft praten.

Hoe groter de kans dat je door blijft praten, hoe groter de kans op een date en uiteindelijk op een relatie. En dat is toch waarvoor je Tinderdating geïnstalleerd hebt. Toch apart, nietwaar? Dat zo’n biografie zoveel invloed heeft op hoe iemand je ziet?

Gepubliceerd door: Rob

september 22, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}