Mijn Collega Flirt met me: wat nu?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn Collega Flirt met me: wat nu?

Zit er de hele tijd een collega naar je te kijken? Of is ze overdreven aardig tegen je? Wil die collega de hele tijd bij je zijn? En gaan jullie gesprekken op WhatsApp wel eens over veel persoonlijkere zaken? Dan zou het kunnen zijn dat je collega met je flirt.

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft wel eens geflirt met collega’s. Je bent dus zeker niet de eerste als je collega je opmerkt. Maar wat moet je doen, nu je haar interesse hebt gewerkt? En hoe weet je eigenlijk zeker dat ze wel echt met je flirt?

Flirten op het werk: het spel

Flirten op het werk is een heel spel. Zeker omdat je het vaak stiekem moet doen. Je tast nog een beetje af en andere collega’s mogen zeker niet weten wat er speelt. Er zitten spelelementen in omdat je beloond kunt worden met aandacht van haar, maar tegelijkertijd ook riskeert dat collega’s erachter komen wat er aan de hand is.

Signalen dat een collega met je flirt

Hoe weet je nu of een collega met je flirt? Een aantal belangrijke signalen.

Positieve lichaamstaal

Lichaamstaal is heel belangrijk om te laten merken dat je iemand leuk vindt. Daarom is het ook handig om op de lichaamstaal te letten bij collega’s. Je kunt een aantal aanwijzingen krijgen over haar ware gevoelens. Praat ze uitnodigend en ontspannen bij je? Of is ze juist afstandelijk? Of misschien gewoon tussenin en zijn jullie normale collega’s?

Als ze wat naar je toe buigt bij een gesprek, of naar je kijkt als ze voorbij loopt, kan dat iets betekenen. Misschien raakt ze je zelfs per ongeluk aan. Over het gevaar van lichaamstaal komen we zo nog te spreken. Alleen lichaamstaal is niet genoeg om erachter te komen of ze je leuk vindt.

Je collega wil vaak bij je zijn

Heb je een collega die de hele tijd redenen zoekt om bij je te zijn? Dan speelt er waarschijnlijk iets. Als ze geen praktische reden heeft om aanwezig te zijn, maar dat toch vaak is, heeft die persoon mogelijk wel diepere gevoelens voor je. Als er wel een duidelijke reden is, hoeft de ander natuurlijk niet per se iets voor je te voelen.

Let goed op de persoonlijke ruimte. Beweegt ze naar je toe? Is het iets ‘te dichtbij’ voor iets wat gewoon een collega moet zijn? Dat zou erop kunnen wijzen dat ze je interessant vindt.

Het belang van oogcontact

Oogcontact is heel belangrijk als het gaat om signalen die op flirten kunnen wijzen. Zit ze soms stiekem naar je te kijken? Staart ze soms naar je? Wordt er geknipoogd? Lacht ze op een uitnodigende manier? Misschien kruisen jullie blikken elkaar vaak. Je kunt natuurlijk zelf de initiatiefnemer zijn, maar het kan ook zijn dat ze druk met je bezig is.

Overdreven aardig en behulpzaam

Aardige mensen bestaan nog, dus kan ze ‘gewoon aardig zijn’, of gewoon een behulpzame collega zijn. Het hoeft niets te betekenen. Maar als ze overdreven vaak aardig en behulpzaam is, probeert ze waarschijnlijk een goede indruk op je te maken. Ze doet er dan alles aan om maar dicht bij je in de buurt te zijn.

Gesprekken over privézaken

Kijk eens goed naar waar jullie het zoal over hebben. Hebben jullie het vooral over zakelijke dingen of ook over het privé leven? Met de meeste collega’s bespreek je alleen oppervlakkig je privé leven. Maar als er een collega is met wie je vaker diepere gesprekken voert, kan dat betekenen dat ze je wel als meer dan een collega beschouwt.

Voordat je helemaal in love raakt, is het goed om te kijken of het wel als liefde bedoeld is. Verwar vriendschappelijkheid en liefde niet met elkaar. Een vriendelijke dame en een verliefde dame zijn twee heel verschillende wezens.

Gesprekken over relaties en complimenten

Zodra ze over je relatie begint is het wel een beetje vreemd. Soms kan ze bijvoorbeeld vragen of je een date hebt gehad, met een opmerking over hoe je eruit ziet. Vaak zijn dit subtiele vragen om te peilen of je nog vrijgezel bent en openstaat voor iets nieuws.

Daarop kan ze reageren met complimenten. Wanneer ze veel en vaak positieve opmerkingen over je geeft, kan het erop wijzen dat ze een oogje op je heeft. Houd privé en werk wel gescheiden: geeft ze jou een compliment, of gaat het over het werk dat je levert? Misschien vindt ze je alleen een kundige collega.

Is het een flirt of is het chemie?

Allereerst is het goed om te weten of het wel echt een flirt is. Het zou ook kunnen zijn dat ze niet met je flirt, maar dat jullie gewoon een goede onderlinge chemie hebben. Jullie hebben aan een half woord genoeg en voelen elkaar aan. Er zou een goede vriendschap kunnen ontstaan, maar of het romantisch wordt, is een tweede.

Soms kunnen de tekenen van flirten verwarrend zijn. Veel mensen denken ‘lichaamstaal’ bij anderen te kunnen lezen. In de praktijk kunnen de meeste mensen dat minder goed dan ze denken. Dat komt doordat er wordt gedacht in uitersten. Óf ze is helemaal open voor je, of ze staat met haar armen over elkaar bij je. Dat werkt niet zo.

Wees daarom heel voorzichtig met hoe je oordeelt. Niet iedere vrouwelijke collega met een goede chemie flirt met je. Het kan ook nogal ongepast zijn om te denken dat je zo’n womanizer bent, dat een vrouw voor je zal vallen. Dat kan je in allerlei problemen brengen op het werk.

Flirten met een bezette collega, kan dat?

Dus, je bent eruit: het is geen gewone chemie met een collega, maar het is echt een flirt. Als ze single is, zou het niet zoveel problemen oplossen. Maar dat zit toch wel anders als ze een vent thuis heeft zetten. Dat wordt het opeens flirten met een bezette collega. In dat geval kunnen maar beter alle waarschuwingslampjes boven je hoofd en alle rinkelende bellen afgaan. Je bevindt je namelijk op gevaarlijk terrein.

Natuurlijk is het niet netjes om een vrouw weg te lokken bij haar man. Dat kan leiden tot een schuldgevoel (ja, zelfs mannen hebben schuldgevoelens!). Maar misschien is het wel beter voor het grotere goed. Het zou best kunnen dat je bezette collega helemaal niet gelukkig is in haar huidige relatie. Dan kun je best actie ondernemen.

Waar je rekening mee moet houden, is dat de directe omgeving het onjuist vindt. Een bezette collega versieren ‘doe je gewoon niet’. Maar het is nu 2020 en eigenlijk is het ook gewoon andermans zaak niet. Mensen kraken elkaar altijd af, dat is een soort natuurlijk gedrag. Zeker als andere collega’s doorkrijgen wat er gaande is, zul je er gepraat over krijgen. Dat is killing voor de sfeer op de werkvloer.

Als jullie toch graag met elkaar verder willen, is het een kwestie van veel contact houden buiten het werk en er voor gaan. Ga op een aantal dates. Misschien is het wel een enorme upgrade voor haar huidige liefdesleven. Probeer uit te vinden wat er speelt.

Onschuldig flirten met collega via WhatsApp

Voordat je zulke grote stappen zet, kun je ook een tijdje onschuldig met een collega flirten via WhatsApp. De kans dat jullie als collega’s elkaars nummer al hebben is heel groot. Dan is het niet zo ingewikkeld meer om met haar te praten buiten het werk om. Tik haar gewoon aan op WhatsApp en begin het gesprek.

Je moet  je creativiteit een beetje de loop laten. Kom met een smoesje waarom je specifiek haar nodig hebt voor een klus en niet een andere collega. Het zakelijke karakter moet in de loop van het gesprek verloren gaan. Je mag haar best een beetje plagen, zodat je aan haar duidelijk maakt dat je eigenlijk naar iets anders op zoek bent.

En natuurlijk is het handig om een beetje te peilen of ze single is. Als ze inderdaad single is, en jullie elkaar wel leuk beginnen te vinden, kunnen jullie natuurlijk eens afspreken voor een drankje na het werk. Daar is niets vreemds aan, toch?

Help! Ik heb een crush op een collega

Heb je een crush op een collega? Dan ben je niet de eerste. De helft van de Nederlanders heeft wel eens een relatie gehad met een collega. Dat betekent niet dat je het aan iedereen moet vertellen, want anders wordt het direct een verhaal op kantoor. Niemand hoeft het te weten, behalve jullie twee.

Duidelijk maken dat je een crush hebt

Misschien heb je het verkeerd opgevat en speelt er helemaal niets, maar dat kun je dan maar beter duidelijk hebben. Vraag haar een keer privé of er iets speelt tussen jullie: ‘Ik kan het verkeerd opgevat hebben, hoor, maar speelt er iets tussen ons?’ is duidelijk en direct. Het kan zijn dat ze opbiecht dat ze je wel ziet zitten en kun je zelf je move ook maken. Je kunt ook gewoon zeggen dat je haar wel interessant vindt en ook buiten het werk wilt leren kennen. We zitten in de jaren ‘20 van de 21e eeuw en jullie zijn natuurlijk volwassenen.

Ga op privé dates

Dates horen niet onder werktijd thuis. Ga daarom op dates na het werk. Natuurlijk kunnen jullie onder werktijd wel een paar blikken uitwisselen en lachen. Mochten jullie ervoor kiezen om samen in de pauzes iets anders te gaan doen (een lekkere lunch, bijvoorbeeld), post daar dan geen foto’s van op sociale media. En noem haar naam ook niet extreem vaak tegen collega’s. Die weten dan binnen een mum van tijd wat er aan de hand is.

Daarnaast kan het ook zijn dat het geen echte liefde is, maar een fling, die zo weer voorbij kan zijn. Op kantoor wordt heel wat afgeroddeld, dus dan gonst het nog een flinke tijd rond. Je wilt natuurlijk niet dat het allemaal heel ingewikkeld wordt.

Blijf professioneel

Daten jullie vaker en komen jullie al in de buurt om van scharrel naar relatie te gaan? Blijf dan professioneel als jullie onder het werk zijn. Gegiebel, stiekeme kusjes en zelfs het toilet gebruiken voor andere doeleinden dan wat je er anders doet zijn niet echt professioneel. Dat kun je beter voor thuis bewaren.

Misschien moet je er nog niet aan denken, maar het kan natuurlijk ook fout lopen. Praat erover wat er gebeurt als dat zo is. Dat bespaart een hele hoop ongemakkelijke momenten bij de koffiemachine, als het stukloopt.

Gevoelens op de werkvloer

Mag je daten met een collega?

Na een paar maanden toch echt wel duidelijk dat er wat speelt. De meeste bedrijven verbieden gelukkig relaties op de werkvloer niet. Je mag in principe dus daten met je collega. Wel is het belangrijk dat je je meerdere inlicht, voordat hij of zij het van iemand anders hoort. Vertel het, ook als dat volgens de regels van het bedrijf niet hoeft.

Vertel je baas dat je werk niet zal lijden onder de relatie en dat jullie binnen de werksferen professioneel zijn. Het wordt natuurlijk een beetje anders als die nieuwe liefde je baas is. Collega’s op gelijke niveaus kunnen vaker normale relaties hebben dan als er een zogenaamde ‘gezagsverhouding’ is.

Klef gedoe op de werkvloer

Klef gedoe op de werkvloer? Dat is echt een no-go. Even knuffelen bij het kopieerapparaat of zoenen tijdens de lunch; het hoort niet. Collega’s kunnen zich er aan ergeren en dan wordt het ongemakkelijk op het werk. Ook discussies over boodschappenlijstjes of discussies over een weekendje weg, blijven bewaard voor thuis. Op het werk zijn jullie collega’s.

Gepubliceerd door: Rob

september 18, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}