13 Date ideeën bij slecht weer

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 13 Date ideeën bij slecht weer

Koud? Regen? Daar gaat je date, denk je. We kunnen je geruststellen: een date bij slecht weer, lekker warm onder het dak, kan ook heel gezellig en memorabel zijn. Het weer kan een grote invloed hebben op je afspraak; een date voelt al een stuk somberder als het rotweer is. Het weer heeft ook invloed op de stemming van mensen. Van regen worden veel mensen toch een beetje chagrijnig of verdrietig.

Zet daarom je beste beentje voor en maak er toch nog wat van. Zelfs een avondje thuis kan heel gezellig worden. Het gaat niet om hoe uniek de date is, maar om het gevoel dat jullie samen krijgen. Jullie gaan in een relatie immers ook niet elke dag op date.

Wat te doen met slecht weer?

Is het slecht weer? Geen nood! Je hoeft je date niet af te zeggen. Ook binnen is genoeg leuks te beleven om een geslaagde date hebben. Op een of andere manier is het in ons hoofd gaan zitten dat je een date altijd buiten doet en het liefst als de zon schijnt. Dat terwijl binnen juist voor een wat intiemere date kan zorgen.

Met slecht weer is er genoeg te doen. Je moet het alleen wel goed voorbereiden. Wat is er zoal te doen met slecht weer en hoe zorg je ervoor dat het een geslaagd afspraakje wordt?

Je date voorbereiden

Bereid eerst je date voor. Zeker als het gaat om een eerste date. Die moet natuurlijk blijven hangen. Je moet ervoor zorgen dat het afspraakje soepel loopt. Zet alvast wat dingen klaar, ruim je huis op, werk die berg afwas weg, zet het afval buiten en kleed het huis mooi aan.

Of als je wel weggaat: zorg ervoor dat je een paraplu in de auto hebt liggen, dat je je portemonnee mee hebt en dat de afspraak bij de plek waar jullie je date zullen hebben bevestigd is. Het klinkt allemaal heel voor de hand liggend, maar je wilt niet weten hoeveel dates mislukken door een slechte voorbereiding.

Weet dat slecht weer de mooiste dates opleveren

Betekent een slecht weer standaard een mislukte date? We kunnen je geruststellen: helemaal niet. Hoewel jij je misschien had voorgesteld om lekker op een terrasje te gaan zitten en samen wat te drinken (doet het altijd goed, lekker makkelijk!), loopt het misschien toch anders. Bij slecht weer kan het zelfs iets worden als thuisblijven. Zeg je date niet af, maar schakel snel om en bedenk hoe je het toch geslaagd kunt maken.

Een date bij jou thuis is persoonlijk. Je leert elkaar beter kennen. Het zorgt ook voor een ontspannen sfeer, want thuis ben je natuurlijk het minst gespannen. Daar voel je je op je gemak.

Dates bij slecht weer leveren de mooiste herinneringen op: ‘Weet je nog die keer dat het zo vreselijk regende?’ Waarschijnlijk wel. Als je vraagt: ‘Weet je nog die keer dat de zon scheen?’ is het waarschijnlijk al een stuk moeilijker om de date te herinneren. Profiteer van het slechte weer en maak de data memorabel.

slecht weer date

Date ideeën bij slecht weer

Een indoor date is net zo leuk als een outdoor date. Ga bijvoorbeeld eens samen een spelletje spelen in een speelhal, of onderneem een unieke sportieve activiteit, lekker binnen.

1. Boulderen

Elke vrouw wil zien hoe sterk haar toekomstige man is. Ga daarom lekker samen klimmen, oftewel boulderen. Daag elkaar uit door steeds een moeilijk parcours te nemen. Sluit er een weddenschap bij af: wie is het eerste boven? Uiteindelijk geeft het niks als je naar beneden stort; dat zorgt voor hilarische taferelen. Lachen is hetgeen wat jullie date leuk houdt en wat voor een goede sfeer zorgt.

Boulderen kun je in praktisch elke woonplaats doen. Het is ook een originele date, waardoor je meteen al punten scoort. De kans dat je date al eerder samen met iemand omhoog is geklommen, is namelijk niet zo heel groot.

2. Glowgolfen

Heb je wel eens geglowgolfd? Toegegeven: we moesten ook even opzoeken wat dat precies is, maar we horen er goede verhalen over. Glowgolfen is golfen, maar dan indoor en met een soort neonverlichting. Als je binnenkomt is het een beetje trippy, maar eenmaal gewend, start deze originele date meteen al goed.

Golfen is perfect voor het maken van fysiek contact. Je kunt je date namelijk begeleiden. Zelfs als je date kan golfen, is het voordoen alsnog een fijn moment: aanraking zorgt ervoor dat er allerlei hormonen vrijkomen en we dichter bij elkaar komen te staan.

Maak er een wedstrijdje van: als je verliest krijg je een knuffel en als je wint een zoen. Geen idee waar je kunt glowgolfen? Tegenwoordig heeft bijna elke stad wel een mogelijkheid daartoe.

3. Filmpje bij de haard

Heb je een haard? Dan mag simpel een filmpje kijken niet ontbreken. Een paar dekentjes en kussens erbij, warme chocolademelk (of iets sterkers) en de avond is voor jullie. Zet er een wijntje bij en het is op en top genieten.

Heb je geen haard? Geen nood! Dan kun je altijd nog een tablet erbij pakken en op YouTube een haard-filmpje starten. Zet de kachel wel even hoger voor dat echte ‘lekker bij de haard’-effect.

4. Een heel-veel-gangen-diner koken

Zoek wat recepten uit en maak samen de lekkerste recepten. Goed voor de band, leuk om te doen. Maak het jezelf niet te moeilijk: het gaat om de tijd samen. Als je constant in de stress zit omdat je bang bent dat je gerecht mislukt, is dat uiteraard niet bevorderlijk voor de rest van de middag of avond.

Dof jezelf een beetje op, dim de lichten en steek wat kaarsen aan. Een restaurant bij je thuis kan net zo’n geslaagde date zijn als naar een echt restaurant gaan.

5. Gamen

Gamen als date? Echt? Gamen?! Jazeker, gamen! Speel een eenvoudig spel als Mario Kart en speel Mario en Luigi. Het is leuk om te doen en brengt het competitieve in jullie een beetje naar voren. Of ga juist voor een hilarische avond door samen een dance battle te doen. Bekijk elkaars dancemoves en ga voor de overwinning.

Met een game date is er geen ruimte voor ongemakkelijke stiltes en in noodgevallen kun je het altijd nog over het spel hebben. Gamen kun je overal doen. In een gamehal of gewoon samen op de bank.

6. Crazy 88 spelen

Crazy 88 is een lijst met 88 gekke opdrachten, waarmee punten zijn te verdelen. Om er echt een onvergetelijke date van te maken, gaan jullie samen op pad. Hoe ver durven jullie te gaan?

Maak een lijst met rare opdrachten, waarbij het gaat om samen de opdracht uitvoeren. Ga bijvoorbeeld langs kroegen om zoveel mogelijk gratis shotjes te scoren. Of vraag een kok in een restaurant of jullie je eigen dessert mogen maken.

Van tevoren weet je niet wat er gebeurt, want alle opdrachten zijn gecodeerd met een nummer. Verzin in een straf als de opdracht niet lukt. Zo wordt het wat spannender

7. Wijnproeverij

Een wijnproeverij is een high-class date waarbij je een beetje elitair overkomt. We hebben het hier niet over een echte wijnproeverij met een kenner, maar eigenlijk gewoon ordinair zuipen en doen alsof je er verstand van hebt.

Daarmee doe je een typetje na. Dat zorgt voor inside jokes die alleen jullie zullen begrijpen. Altijd leuk om iets te hebben wat een ander niet begrijpt.

Trouwens: die alcohol gaat op een gegeven moment z’n werk wel doen. Dan raken jullie meer en meer ontspannen. Geen ongemakkelijke spanning meer en de grenzen vervagen een beetje. En zo kan de avond nog best wild worden.

Onthoud welke wijn jullie lekker vinden en haal die wijn wat vaker in huis. Zo houden jullie positieve associates met de vorige date en kom je ook nog eens attent over.

8. Hotelovernachting

Samen een hotelletje pakken is een goed idee als je al wat langer aan het daten bent. Leg elkaar in de watten en kom samen tot rust. Combineer een hotelovernachting met een weekendje weg of met een activiteit in een andere stad. Zo ervaar je alvast iets van dat vakantiegevoel.

Een hotel met een sauna of een zwembad is altijd een goed idee. Neem samen een heerlijk diner en kom daarna tot ontspanning. Bovendien: samen op een hotelkamer zorgt ervoor dat jullie veel bij elkaar kunnen zijn en elkaar nog beter kunnen leren kennen.

We hebben het nog niet over datgene waar mensen het snelst aan denken bij een hotelkamer. Maar je kunt het altijd proberen, natuurlijk.

date slecht weer

Date ideeën in de winter

In de winter hoef je je datingleven niet stil te zetten. Er zijn genoeg leuke, simpele dingen te doen om ook in de winter elkaar beter te leren kennen. Sommige dingen zijn zo simpel, dat je er niet eens aan hebt gedacht om het te doen. Niemand zegt dat een date altijd extreem en ingewikkeld moet zijn. Deze activiteiten moet je zeker eens ondernemen.

9. Een stukje rijden

Een stukje rijden is altijd een goed idee. Ook in de winter! Wees voorzichtig met gladheid en sneeuw, maar kijk eens goed in de rondte. Auto starten, verwarming aan en gezellig in de rondte kijken. Muziekje erbij aan, mee schreeuwen met jullie favoriete liedjes.. Waarom niet? Een beetje gezelligheid zorgt voor wat warmte in de relatie. Niet alles hoeft zo extreem romantisch te zijn.

Een autoritje is ook altijd een mooie gelegenheid om met elkaar te praten. Dat hoeven geen serieuze onderwerpen te zijn. Als een persoon begint te praten, is een gesprek zo gestart. Wat dat betreft kan een stukje rijden altijd.

10. Een spa bezoeken

Op je eerste date wil je waarschijnlijk geen spa bezoeken, maar als jullie je inmiddels compleet comfortabel bij elkaar voelen, is een spa een goed idee. Zwem lekker wat en geniet in de sauna van de hitte en van elkaar. Vergeet de kou buiten even en ontspan volledig.

Koppels die samen ontspannen, vertrouwen elkaar meer. Laat echt even alles gaan. Er is nu niets belangrijk, er zijn geen zorgen, geen spanningen, alleen maar tijd voor elkaar. En natuurlijk sluit je de dag af met een massage, zodat je vervolgens week als een vaatdoek weer naar huis kunt.

11. Een winterwandeling maken

Als je niet van wandelen houdt moet je het natuurlijk niet doen, maar een winterwandeling maken is echt wel een goede manier om wat dichter bij elkaar te komen. Je leert elkaar nog wat beter kennen en hebt de mogelijkheid om van gedachten te wisselen. Moet je even iets kwijt? Dan is het er nu een goed moment voor.

Misschien heb je geen zin in een serieus gesprek. Dan ga je gewoon lekker van de omgeving en het samenzijn genieten. Eenmaal thuis zorg je voor een beloning: een warme pyjama, een kop thee en een film op Netflix die al op je zit te wachten. Romantisch hoeft niet altijd speciaal te zijn. Burgerlijke gezelligheid kan heel romantisch zijn.

12. Opwarmen met een massage

Is het slecht winterweer? Dan is opwarmen met een massage altijd een goed idee. In de zomer heb je er misschien niet zo’n zin in, want jullie zijn warm en zweterig, maar de winter leent zich er perfect voor.

Bij een massage ontstaat meteen een aantrekkingskracht. Voor een eerste date nogal risicovol, maar zonder risico’s geen succes, toch? Neem wat massageolie, steek wat kaarsjes en zet een goed achtergrondmuziekje op.

Mannen die goed kunnen masseren zorgen ervoor dat zij alleen maar meer wil. De kans is groot dat je het nog veel vaker zult doen. En waar gaat die massage toe leiden?

13. Tropisch zwembad

Zwemmen is ontspannend en leuk om te doen. Het liefst natuurlijk in open water, gezellig een dagje aan het strand. Helaas kun je dat in de winter wel vergeten (of je moet Wim Hof heten). Gelukkig is er nog een alternatief: het tropisch zwemparadijs. Test of de glijbanen binnen nog wel goed werken en voor de mannen: draag haar uit het water als een echte David Hasselhoff.

Zwembaden hebben vaak ook leuke hoekjes waar jullie samen even kunnen zitten. En als niemand, kan er misschien nog een snelle kus vanaf?

En na de date? Hoe ga je dan verder?

Veel mensen denken dat een indoor date betekent dat je niks memorabels hebt gedaan. Een zonsondergang is toch veel romantischer dan binnenzitten? En je moet toch altijd iets doen wat lang bij ons blijft? Nou, nee. Het gaat om de sfeer die jullie samen hadden. Zo weten we van vrouwen dat een leuke avond bij een man thuis ervoor zorgt dat ze zich aangetrokken voelt tot iemand. Het idee dat mannen ervoor moeten zorgen dat een vrouw een date-ervaring heeft als nooit tevoren, is een beetje overdreven. Je gaat immers niet elke dag op date en je bent ook niet altijd zo extravert. Er is niks mis mee om te laten zien dat je ook thuis een leuke persoonlijkheid hebt.

Maar goed, dan is de date eenmaal geweest. En dan? Jullie hebben waarschijnlijk niks meer om over te praten, denk je misschien. Toch kun je nog heel goed verder.

Een bericht sturen na de date

Stuur een leuk bericht na de date. Vraag niet ‘Hoe is je dag nu?’, ‘Hoi, alles goed vandaag?’, ‘Nog wat leuks beleefd?’, want dat is vreselijk saai. Je kunt zo’n semi-attent bericht sturen als je zeker weet dat je date je écht leuk vindt, maar meestal kun je het beter laten.

Het is beter om een uniek bericht te sturen. Melk dat grapje van jullie date nog een beetje uit, ga door op een onderwerp dat jullie besproken hebben of vraag simpelweg of ze al klaar is voor de tweede date. Laat zien dat je offline en online leuk gezelschap bent.

Gepubliceerd door: Rob

maart 3, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}