Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

De temperaturen stijgen, de zon staat weer hoog aan de hemel en eindelijk is het weer tijd om wat meer naar buiten te gaan. Perfect voor een leuke date. In de zomer ga je natuurlijk niet met je date binnen zitten. Nog geen idee wat je kunt doen? Bekijk onze lijst met date ideeën voor in de zomer.

Date met heet weer

Date ideeën zomer: dit kun je doen

De zomer is een fantastische tijd voor wat meer romantiek in je leven. We gaan er massaal op uit en het weer biedt mogelijkheden voor dates in de open lucht. Maar wat kun je nu precies doen? Welke ideeën zijn er als je echt geen inspiratie hebt? En hoe laat je nu een goede indruk achter, tijdens zo’n zomerse date?

Daten hoeft niet duur te zijn

Daten hoeft niet duur te zijn. Je hoeft geen hemel en aarde te bewegen om je date te imponeren. Eigenlijk gaat het er namelijk niet om wat je precies gaat doen, maar om de tijd die jullie samen doorbrengen. Het is daarentegen wel handig te kiezen voor een date waar jullie veel aandacht voor elkaar hebben, waar ruimte is voor een goed gesprek en waarbij jullie misschien moeten samenwerken.

Bungeejumpen is een mooie ervaring, maar zwevend in de lucht hebben jullie geen tijd om met elkaar te praten. Het is duur en je leert elkaar er niet beter door kennen. Achteraf, als jullie praten over de ervaring, dan pas slaat de vonk over. Zo zie je maar weer dat je echt niet hoeft uit te pakken om indruk te maken.

Date ideeën bij mooi weer

Wat kun je nu doen bij mooi weer? Zoveel! Maar soms is warm ook echt te warm. Je kunt dan geen inspannende activiteiten ondernemen. Zoek een rustige activiteit op een koele plek, of zoek juist de verkoeling op.

Houd er bij je date ook rekening mee dat dit wel Nederland is. Prachtig weer kan zomaar omslaan in een fikse regenbui. Een plan B is dus altijd handig om te hebben. Onderdeel van de voorbereiding!

Eerste date met warm weer: hoe pak je dat aan?

Een date met heet weer is voor veel mensen een verschrikking, want wat moet je gaan doen? Je kunt nu niet inspannen, binnen zitten doe je natuurlijk liever niet, maar je wilt elkaar wel beter leren kennen. Waarschijnlijk denk je: ‘Een date met 30 graden en meer? Wat een ellende!’ Het is voor alles te warm. Je begint te plakken, zweetvlekken in je kleding. Nee, dat is niet aantrekkelijk. Het is ontzettend warm en dan komt die fantastische vrouw ook nog eens voor je staan in haar zomerkleding. Krijg je het nog warmer! Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om samen te doen. Eenvoudig, goedkoop, en leuk om te doen. Dat je er niet eerder aan gedacht hebt!

IJsje halen

Moeten dates ingewikkeld zijn? Welnee. Samen een ijsje halen is leuk genoeg voor een date. Bij warm weer is er niets liever wat we doen dan een ijsje halen. Ga naar de dichtstbijzijnde ijssalon, of zoek alleen een van de beste ijssalons op. Stel een ijsje voor elkaar samen. Zo leer je ook elkaars smaak kennen. Weet je weer iets meer over de ander!

Na het halen van je ijsje kun je een korte wandeling maken. Neem een parasolletje mee en ga in het park zitten om je ijsje op te eten. Blijf nog wat zitten en maak er een ontspannen date voor. Met dertig graden heeft niemand zin in inspanning!

Date met 30 graden

Biertjes in het park

Overdag biertjes drinken in het park zouden we niet zo gauw doen; daar raak je uitgedroogd van en uiteindelijk wordt het misselijk naar huis, maar ‘s avonds bij wat verkoeling is er niets gezelligers! Neem een kleedje mee, koop wat te drinken en plof neer in het gras van je favoriete park.

Kijk naar de mensen om je heen, dan heb je wat om over te praten. Ga lekker dicht tegen elkaar aanzitten en zie hoe de zon ondergaat. Het is bijna een film, zo romantisch is het. Dat zoenen komt dan vanzelf wel. Door de alcohol ben je toch al wat losser geworden.

Samen zwemmen

Wat doen we het liefst als het erg warm is? Inderdaad, verkoeling zoeken! Samen zwemmen is perfect om even af te koelen. Neem een verkoelende duik in een openluchtzwembad, in het meer of in een waterpark. Hoe gezellig is dat?

Eigenlijk mag je het niet zeggen, maar het is ook een mooie kans om elkaar eens goed te bekijken. In zwemkleding heb je natuurlijk goed de mogelijkheid om naar elkaars lichaam te kijken. Ook niet onbelangrijk, toch?

Samen leren surfen

Zijn jullie allebei sportief en hebben jullie nog nooit gesurfd? Dan is dit zeker leuk om samen te leren op een extreem warme dag. Het schept een band om samen iets te leren. Bovendien heb je de kans om haar de hele dag in een strak surfpakje te bekijken. Even voorbij dat voordeel: surfen kan heel aanstekelijk werken. Als je het eenmaal onder de knie hebt, is de kans groot dat jullie een gezamenlijke hobby hebben ontdekt. Daar kun je een leven lang profijt van hebben.

Het vergt wel een beetje voorbereiding: de omstandigheden voor het surfen moeten goed zijn en je moet alvast een surfleraar boeken. Als je dat hebt geregeld, ben je helemaal het mannetje bij haar.

Bootje varen

Huur samen een bootje en ga het water op. Altijd verkoelend. Even wat wind door je haren. Neem een lekkere fles wijn mee en geniet volop van elkaar. Perfect voor een warme zomerdag, of een zwoele zomeravond.

Ben je zelf niet zo’n held in een bootje? Dan kun je natuurlijk ook een rondvaart nemen. Door de grachten van Amsterdam, bijvoorbeeld. Zo maak je er een leuk dagje uit van.

Naar de rooftopbar

Het kan overdag dan wel heerlijk weer zijn, maar niets is zo verraderlijk als het weer in Nederland. Een dag met 30 graden en zon slaat zo om in onweer. Daarom is het fijn om naar de rooftopbar te gaan. Of in het gewoon Nederlands: een dakterras met overkapping. Gezellig, niet ongemakkelijk en waarschijnlijk een mooi uitzicht.

Geniet samen van een lekkere cocktail, plof neer op comfortabele loungebanken en lekker elkaar wat beter kennen. Heel romantisch, simpel en onvergetelijk.

Activiteiten in de zomer

Op zoek naar leuke activiteiten voor een willekeurige zomerdag? We hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet. En zoals je ziet hoeven die helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Wist je dat de leukste dates de meest eenvoudige dates zijn?

Als je elkaar nog niet zo goed kent: een terrasje pakken

Een terrasje pakken is niet het origineelste idee, maar wel een date die het altijd goed doet. Ga samen old school wat drinken in de open lucht. Je kunt hier eigenlijk geen verkeerde indruk mee maken. Het is ongedwongen, er staat geen druk op en het is niet ongemakkelijk. Test samen alle speciale drankjes op de kaart en neem nog wat borrelhapjes.

Ga verder met een gesprek waar jullie de vorige keer gebleven waren. Vraag elkaar naar toekomstplannen. Ga mensen kijken en bespreek ze. Een terrasje geeft je zoveel mogelijkheden om een gesprek aan te knopen!

Op een tandem

Fietsen? Op een tandem? Waarschijnlijk staar je nu een beetje gek naar het scherm. Een tandem is toch iets voor oma en opa? Welnee! Een tandem is een uitgelezen kans om elkaar beter te leren kennen. Het is gegarandeerd lachen omdat jullie samen zo onhandig op die fiets zitten. Wie nog nooit op een tandem heeft gezeten staat gegarandeerd voor gek. En niets is zo verbindend als gezamenlijke ongemakkelijkheid.

Op een gegeven moment hebben jullie door hoe het werkt en wordt het opeens een hele romantische date. Jullie werken samen en fietsen samen door de meest interessante plekken. Persoonlijk kunnen we de Haagse Duinen wel aanraden.

Sterrenkijken

We kunnen ons maar weinig bedenken wat romantischer is dan samen naar de sterren te kijken. Veel vrouwen kunnen wel genieten van het kijken naar miljoenen sterren. Wat zien jullie in de sterren? Waar lijken ze op? Willen jullie in het toekomstige huis ook een groot raam in het plafond, zodat je altijd naar de sterren kunt kijken?

Je kunt het overal doe. Op en onder een dekentje, met een paar klapstoeltjes erbij, in een open weide of juist afgesloten. Geniet even van de stilte, het prachtige uitzicht en het samenzijn. Kijk trouwens op de site ‘Hemel waarnemen’ om te zien wanneer je het best naar de sterren kunt kijken. Dat is het enige stukje voorbereiding dat je hoeft te doen.

Openluchtfilm kijken

Heb je wel eens een openluchtfilm gekeken? Nee? Zij waarschijnlijk ook niet. Openluchtbioscopen zijn er best veel, maar we maken er niet zoveel gebruik van. Je ziet in de romantische films vaak drive-ins, maar het is hier juist niet de bedoeling dat je met de auto het terrein op rijdt.

Weten wanneer wat draait? Vaak staat een aankondiging in de krant. Inderdaad, de ouderwetse krant: de moeite om het in de gaten te houden voor een date die indruk maakt.

Kampvuur maken

Nodig wat vrienden uit, of doe het samen: een kampvuur maken. Gezellig een barbecuetje erbij, wat vlees erop. Het doet het altijd goed. Tenzij je date veganist is, natuurlijk. Daar zijn ook wel weer oplossingen voor. Neem voor de zekerheid maar wat groente en fruit mee, dan kun je niet verkeerd gaan.

Neem ook wat dekentjes mee, zodat je lekker rond het kampvuur kan zitten, terwijl het buiten afkoelt. En als je het te koud krijgt, ga je toch gewoon lekker tegen elkaar aan zitten?

Kamperen

Niet de favoriete bezigheid van iedereen, maar als je ervoor open staat, is het echt leuk: kamperen. Leer elkaar beter kennen door een activiteit te ondernemen waarbij je moet samenwerken. Zet samen een tentje op, zorg voor wat te eten en geniet van het slapen onder de sterrenhemel. Geen tv, geen internet, maar alleen aandacht en ruimte voor elkaar.

Durf je het kamperen toch niet aan? Vooruit dan maar, dan is er altijd nog de glamping. Bij een glamping slaap je in een luxe caravan en kom je niets te kort. Zo voorkom je dan ook weer dat je date de volgende dag wat chagrijnig is omdat ze slecht geslapen heeft in het krakkemikkige tentje. Dan is de romantiek natuurlijk meteen weg.

Daten als het warm is

De tuinen in

Nederland kent heel veel mooie bijzondere tuinen of hortussen. Vaak zijn die tuinen gewoon opengesteld en hoef je alleen te betalen als je er bijvoorbeeld een drankje gaat drinken. Bij andere tuinen moet je wel een bedrag aan entree betalen. Van dat geld wordt de tuin onderhouden.

Neemt niet weg dat dit een rustige date is waar veel ruimte is om een leuk gesprek met elkaar aan te knopen. Maak je over de entree niet druk: die is behoorlijk budgetvriendelijk. Maak foto’s van elkaar tussen de bloemen, leer elkaar meer over de verschillende soorten en ga met een app op zoek naar welke plant je nu ziet.

Ballonvaart

Boven is het kouder dan beneden. Ga dus de hoogte in met een ballonvaart. Veel mensen hebben wel een ballon gezien, maar hebben nog nooit in het mandje gezeten. Daarom is het geniaal om een keer met een date te doen. Het is echt een spannende ervaring. Zeker als je date een beetje hoogtevrees heeft en jij haar in het mandje kunt kalmeren. Dan komt het helemaal goed met de liefde.

De Euromast in Rotterdam in

Ga de Euromast van Rotterdam in. Die is ook in de zomer tot 22.00 uur open. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en een zonsondergang op deze hoogte is niet te filmen, zo mooi. Je kunt de mast beklimmen zonder tour en je kunt ook nog wat nadrinken in het restaurant.

Niet genoeg adrenaline en heb je een sportief type bij je? Dan kun je ook abseilen van de Euromast. Als jullie niet uit de buurt komen, maak je er een weekendje Rotterdam van. Dan ga je ook winkelen en verblijf je lekker in een hotel.

Hotelovernachting

Niet doen bij een eerste date, maar wel leuk als je elkaar al wat langer kent: samen een hotelovernachting. Regel een hotel met alle faciliteiten: een sauna, misschien een zwembad, als jullie maar dicht bij elkaar kunnen zijn. Combineer het met een andere activiteit, zoals een wijnproeverij. Zo krijg je even kort dat vakantiegevoel.

Samen in een hotel is natuurlijk wel romantisch. En in hotels gebeuren soms magische dingen. Wellicht gaan jullie hier wel single heen en gaan jullie als een echt stelletje weer naar huis?

Gepubliceerd door: Rob

mei 2, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Hoe zie je dat een vrouw zin heeft? Let op deze signalen!

Hoe zie je dat een vrouw zin heeft? Let op deze signalen!
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}