De eerste vakantie met je vriendin + Ideeën voor in Europa!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De eerste vakantie met je vriendin + Ideeën voor in Europa!

Hoera! Jullie relatie is bij de eerste mijlpaal uitgekomen: een eerste reis met je lief. Spannend, maar ook een beetje riskant. Nu hebben jullie een goede verstandhouding, maar ruzie op vakantie kan een flinke domper opleveren. Gelukkig is dat te voorkomen als je het goed plant en deze tips uitvoert. Houd het advies in je achterhoofd en je zult een topvakantie beleven, die jullie nog lang bij zal blijven.

Eerste vakantie met je vriendin: tips

Is het nog maar net aan? Dan wil je nog niet te ver weg gaan en ook niet te lang. Jullie zijn nog bezig elkaar te leren kennen. Op vakantie leer je elkaar nog beter kennen. Het is goed om rustig aan te beginnen. Begin eens met een eerste keer een weekendje weg. Zo doen jullie ervaring op met het samen reizen.

Nog voordat je weggaat, moeten er ook een aantal dingen besproken worden. Hoe gaat jullie vakantie eruitzien en welke afspraken maken jullie? Een paar tips om de eerste vakantie met je vriendin een succes te maken.

Praat over de verwachtingen

Praat over wat je verwacht van de vakantie. Wat wil je graag doen? Wat wil je graag zien? Wat mag er zeker niet ontbreken op de bucketlist? En verwacht je dat jullie zo min mogelijk op de telefoon kijken of is dat geen probleem? Wil je naar een plek waar veel andere toeristen zijn, of naar een rustig vakantieoord? Boek je een hotel of verblijf je in een huisje? Allemaal zaken die even besproken moeten worden.

Afspraken maken over geld

Geld is de oorzaak van veel ruzies in relaties. Dat is zeker niet anders als je op vakantie gaat of als je een vakantie gaat boeken. Bespreek van tevoren met elkaar wat de vakantie mag kosten en hoe jullie het geld gaan besteden. Misschien dat jij liever lekker uit eten gaat, terwijl je partner daar anders over denkt. Die denkt dat het geld wel nuttiger besteed kan worden. Ga daarover met elkaar in gesprek. Je kunt een compromis sluiten: de ene dag uit eten, de andere dag zelf koken.

Vakantiestress? Niet afreageren!

Vakanties kunnen stress opleveren. Het is soms gewoon wat stressvol. Je kunt niet alle stressvolle situaties uit de weg gaan, je krijgt er simpelweg mee te maken. Denk maar aan vertraging op het vliegveld, waardoor je je overstap dreigt te missen. Of als de vliegtuigmaatschappij je koffer is kwijtgeraakt. Dan word je boos op degene die het dichtst bij je staat: je partner. Niet eerlijk, want die werkt natuurlijk niet bij de vliegtuigmaatschappij en heeft ook niet voor de vertraging gezorgd.

Je kunt beter even tot tien tellen en dan nog eens nadenken of het zin heeft om zo te reageren. Blijf rustig en rationeel. De kans op een geslaagde vakantie is dan veel groter. Het is toch jammer als de vakantie al zo’n smetje heeft, nog voordat je weggaat.

Compromissen sluiten

Bij vakanties horen compromissen, net als bij allerlei andere zaken die je samen doet. Je bent met z’n tweeën en moet dus rekening houden met de interesses en gevoelens van de ander. Stel je voor dat de man enorm van musea houdt en de vrouw graag wil shoppen. Dat kan best allebei: zij gaat zich een middagje vervelen in het museum en jij gaat een middagje mee op sleeptouw door de winkel. Ieder van jullie heeft dan z’n zin gekregen en heeft een pas op de plaats gemaakt. Wel zo eerlijk, geen scheve gezichten. Wat voor elkaar over hebben hoort natuurlijk bij de relatie.

Een romantische vakantie uitzoeken

Nog voordat je weggaat, begint de vakantiepret al. Je gaat samen een vakantie plannen, bespreekt wat de wensen zijn en fantaseert alvast over wat er gaat gebeuren. Een eerste vakantie samen is altijd magisch een herinnering voor het leven. Dit is hoe jullie relatie begon, iets waar je nog vaak aan terug gaat denken.

Zoek samen

Zoek samen naar een vakantiebestemming. Dat is leuker en zorgt ervoor dat jullie beiden bij de reis betrokken zijn. Jullie interesses kunnen verschillen, maar dat is geen probleem. Compromissen sluiten hoort erbij. Het is al een romantische activiteit om samen te zoeken naar de perfecte bestemming. Een beetje dagdromen, bedenken wat jullie zoal gaan doen… Goed voor de relatie!

Samen plannen zorgt er ook voor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het is natuurlijk vervelend als hij elke dag wil gaan wandelen en jij alleen maar slippers bij je hebt omdat je op een strandvakantie had gerekend.

Eerlijk zijn over wat je wilt

Wees eerlijk over wat je wilt. Als je vriendin liever romantisch een zonsondergang kijkt, terwijl jij liever een extreme watersport doet, moet je dat natuurlijk wel kenbaar maken. Deze vakantie is van jullie beiden.

Accepteer niet zomaar wat de ander voorstelt om maar niet te zeuren of om de goede sfeer te bewaren. Als je iets niet leuk vindt, wordt dat frustrerend. Je gaat gevoelens opkroppen en dat leidt nooit tot een goed einde. Wanneer je de vakantie echt bespreekt, kun je een compromis sluiten en hebben jullie beiden een leuke vakantie. Bovendien: wie zegt dat jullie niet beide activiteiten kunnen doen? Een ander zien genieten van wat hij of zij doet, is ook een fijn gevoel in een relatie.

Eerste weekend weg samen

Wat kun je verwachten?

Wat kun je zoal verwachten als je de eerste keer op vakantie gaat met je vriendin? Natuurlijk hoop je een leuke vakantie te hebben, maar sommige dingen zijn niet te voorkomen. Gelukkig zijn vervelende passages maar tijdelijk en groei je uiteindelijk dichter naar elkaar toe.

Je gaat zeker met elkaar kibbelen

Kibbelen op vakantie? Doen alle koppels. Dat komt doordat we de neiging hebben om hele hoge verwachtingen te hebben. In ons hoofd zit het perfecte plaatje van een romantische vakantie, en dan komt het niet helemaal uit zoals je bedacht had. Je raakt gefrustreerd van je vriendin, omdat deze niet doet wat je had verwacht. Er ontstaan meningsverschillen.

Wanneer je een langere tijd met elkaar doorbrengt, is de kans op kibbelen groter. Maar, wees gerust: het komt altijd weer goed. Uiteindelijk brengt een vakantie samen je dichter bij elkaar.

Je gaat verdwaald raken

Ken je die ANWB-stelletjes die met zo’n kaart op schoot weg op weg af rijden? Voor je het weet ben je er zelf één. Je gaat zeker verdwaald raken en dat gaat jullie relatie wel een beetje op de proef stellen. Maar wees niet bang: het verdwalen is juist hetgeen wat jullie reis zo verrassend kan maken. Slenter rustig een beetje rond, leer de omgeving kennen en ontdek de talloze straten van je bestemming.

Het is het mooist om de kaarten thuis te laten en echt een ontdekkingsreis te maken. Plan niet te veel, maar neem de dag zoals deze komt. Je wilt immers toch ontspannen?

Je zit te veel op je telefoon

We hebben de neiging om alles op de foto te zetten en te delen op sociale media. Moet dat per se? Het is een gewoonte die soms maar moeilijk af te leren is. Het is verzekerd dat je te veel op je telefoon bezig bent en dat de ander dat frustreert. Probeer daarom om zoveel mogelijk herinneringen te maken. Dat doe je in het moment zelf, met je lief. Probeer zo min mogelijk door een schermpje te ervaren. Voordat je het weet mis je een fantastisch moment omdat je op je telefoon bezig was.

Je leert je lief echt kennen

Op vakantie leer je je vriendin pas echt kennen. Je leert meer over wat hij of zij leuk vindt en op vakantie komen meestal de verhalen van vroeger los. Je hoort meer over zijn of haar voorgeschiedenis. Maar je ervaart ook hoe de ander eigenlijk echt in elkaar steekt. Die soms wat moeilijk te doorgronden persoonlijkheid kan een hele zachte, lieve kant hebben. Aan de andere kant kan ook blijken dat hij of zij verborgen karaktereigenschappen heeft.

Doordat je veel tijd met elkaar doorbrengt, zie je kanten van de ander die je anders niet ziet. Wees er niet bang voor, maar omarm het. En omarm je vriendin, natuurlijk. Lekker knuffelen op vakantie is het beste wat er is.

Je gaat genieten

Vooraf levert reizen altijd stress op: voor je het weet sta je op Schiphol zonder je paspoort. Reken er maar op dat dat vuurwerk oplevert. Maar al die stress schuif je zo opzij als je eenmaal op vakantie bent. Je hebt dan echt de kans om met elkaar bezig te zijn. Al het andere is even niet belangrijk. En daar kun je natuurlijk ontzettend van genieten.


Plan niet te veel maar leef in het moment. Wees spontaan en geniet van ieder moment samen. Wanneer jullie een leuke reis hebben gehad, is dat een onvergetelijke ervaring voor het leven.

Vakantie ideeën Europa en vakantie inspiratie Europa

Nog geen idee waar je naartoe wilt op vakantie? Weinig vakantie inspiratie? Bekijk eens deze vakantie ideeën in Europa. Volgens reizigers zijn dit de meest romantische locaties in Europa.

De stad van de liefde: Parijs

Lekker cliché, maar om een goede reden: Parijs is echt de stad van de liefde. Wanneer je net samen bent moet je er een keer geweest zijn. Vroeger gingen mensen die net getrouwd waren ernaartoe, maar nu is het voor iedereen een goed idee. Hier kun je een fantastisch romantisch weekend doorbrengen, of langere tijd op vakantie gaan. Er is genoeg te beleven om een week of twee weken mee te vullen.

Dit is de definitie van romantiek. Met oude gebouwen, kleine straatjes en knusse pleintjes is het goed toeven in Parijs. Er zijn plekken zat om hand in hand te slenteren. En natuurlijk zijn er talloze romantische, goede romantische restaurantjes waar je goed kunt eten en drinken. En die taal van de liefde, hè? Die blijft toch speciaal.

Verrassend Montenegro

De Balkan romantisch? Ja, echt! Terwijl veel mensen bij de Balkan nog associaties hebben met gure landen waar de armoede hoogtij viert, weten echte avonturiers wel beter. Montenegro klinkt misschien niet romantisch, maar is het wel. Je kunt hier heerlijk met z’n tweeën genieten. Het heeft namelijk charmante steden, maar is nog niet ontdekt door toeristen.

Zonder je even lekker af van toerisme en drukte. Het land heeft mooie romantische villa’s waar je prima een weekendje of een weekje kan verblijven. Ontdek alles wat dit land te bieden heeft.

Rust op Sardinië

Last gehad van turbulente tijden? Kom even helemaal tot rust en tot elkaar op het Italiaanse eiland Sardinië. Dit eiland heeft een prachtige kustlijn met mooie stranden die grenzen aan de blauwe zee. Het is er erg rustig en kalm, waardoor je niet constant tussen andere stelletjes zit. En vechten om een strandbedje zit er ook niet bij.

Hier heb je de mogelijkheid om echt even met z’n tweeën uit te rusten van stressvolle tijden thuis. Reis wat meer richten het zuiden van Sardinië om echt rustige plekjes te vinden. In het noorden vind je namelijk vooral grote hotels en meer toeristen. In het zuiden vind je kleinere, knussere hotels en dat is toch precies wat je zoekt, op je romantische vakantie.

Romantiek in Sevilla

Sevilla heeft prachtige bouwwerken en is een lust voor het oog. Misschien is het even zoeken naar de romantiek in de stad, maar eigenlijk heeft het alle elementen die nodig zijn: romantische architectuur, een rustig leeftempo, goed eten en een lekkere wijn om samen van te genieten.

Op een of andere manier heeft het toch iets exotisch. En dat terwijl je niet eens zo heel ver weg bent. Wie zegt dat je naar Bora Bora of de Malediven moet gaan om romantiek te beleven?

Magisch Santorini

Santorini is toch wel echt een magische plek. De huizen zijn er wit, de luchten zijn er blauw, net als de daken. Zeker in de avond is het er adembenemend mooi. Echt een aanrader om samen romantisch van de Griekse zon te genieten.

Het mooie van deze plek is dat de dorpen zich op ongeveer driehonderd meter boven zeeniveau bevinden. Daardoor heb je een prachtig uitzicht op de zee. ‘s Avonds wil je zeker op het strand zitten om samen naar de zonsondergang te kijken. Trek je niks aan van de stelletjes om je heen: dit is jullie moment.

Gepubliceerd door: Rob

januari 20, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}