Geen succes met vrouwen: 4 Redenen en 5 Oplossingen!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geen succes met vrouwen: 4 Redenen en 5 Oplossingen!

Niets is frustrerender dan continu op dates te gaan zonder succes te hebben. Of je schrijft talloze berichten aan vrouwen via dating apps, maar krijgt nooit een reactie terug. Ben je ‘gewoon’ slecht met vrouwen? Of zit er toch een andere reden achter dat je geen succes met vrouwen hebt? Er zijn een paar redenen waardoor er geen (tweede) date in zit.

Geen reactie op dating apps? Dit is waarom niet

Voordat je op date gaat met een vrouw, moet je natuurlijk eerst contact leggen. Dat doe je misschien via websites of dating apps. Een feit is dat de meeste mannen helemaal geen reactie krijgen. Dat komt doordat ze saai overkomen. Ze starten het gesprek met een saaie, standaard openingszin, sturen veel te veel smileys en emoticons en stellen voorstelbare vragen als ‘Hoe gaat het’ en ‘Hoe was je dag?’.

Vraag niet naar ‘werk’, ‘hobby’s’ en voorkom dat je antwoord geeft met ‘beetje’, ‘op zich’ of ‘zeg maar’. Dat is storend taalgebruik en laat zien dat je niet echt hebt nagedacht over het gesprek. Stel open vragen, interessante vragen: ‘Waar droom je van?’, ‘Als geld geen rol speelde, wat zou je dan nog eens willen doen?’ Dat zijn gespreksstarters. Het gesprek gaat niet meteen over het aangaan van een relatie, maar het ijs is gebroken.

Het kan ook zijn dat je geen reactie krijgt omdat je profielfoto niet aanspreekt. Het kan zijn dat je foto onderbelicht is, van lage kwaliteit, er rommelig uitziet of dat je niet uitstraalt dat je een onweerstaanbare man bent. Vaak komt dat ook door de lichaamstaal. Een gesloten houding nodigt natuurlijk niet uit om een gesprek te starten. En je kunt beter zonder een biertje op de foto gaan; vrouwen vinden alcohol op foto’s niet zo aantrekkelijk.

Natuurlijk is een goede profieltekst ook belangrijk. Plaag maar een beetje in de tekst. Maak nieuwsgierig en geef niet alles weg. Als je er zoiets neerzet als: ‘Ik ben 25 jaar, houd van voetbal en formule 1’, kom je over alsof je een doorsnee man bent. Maar je bent geen doorsnee man, want niemand is doorsnee. Kom dus met iets interessanters.

4 Belangrijke redenen van geen succes met vrouwen

1. Vis jij in de juiste vijver?

Weet wat je zoekt en waar je dat moet zoeken. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, kun je Tinder beter overslaan. Dat gaat vaak om afspraken voor één keer, of het draait alleen om one night stands. Je kan wel leren wat je na een one night stand moet doen, zodat je er misschien een serieuzere relatie aan over houdt maar je kunt je voor een serieuze relatie ook inschrijven bij een professionele (betaalde) dating site.

Voor iedereen is er wel een aparte datingsite: datingsites voor alleenstaande vaders en moeders, dating sites voor mensen die 30, 40 of 50 zijn, datingsites voor Christenen, datingsites voor hoger opgeleiden, et cetera. Weet dus waar je moet zoeken. Dan is de kans op een reactie groter.

2. Je bent onzeker

De grootste afknapper voor vrouwen, is als een man onzeker is. Als we vragen wat vrouwen zoeken in een man, is het antwoord vaak ‘mannelijkheid’. En daarmee wordt dan niet bedoeld dat je groot en sterk bent en je als een macho gedraagt, maar vooral dat je zelfverzekerd bent. Ondanks dat je ergens angst voor hebt of onzeker bent, doe je het toch. Vrouwen houden niet van mannen die geen initiatief durven te tonen.

Het is goed om te weten dat beslissingen van vrouwen vaak zijn gebaseerd op gevoel. Daarom is het belangrijk dat je laat zien dat je stevig in je schoenen staat en dat je haar een goed gevoel kunt geven over jullie samenzijn. Toch falen de meeste mannen daarin: ze vinden het krijgen van een relatie het belangrijkste doel in het leven, zelfs als hij een vrouw ook maar een beetje leuk vindt. Dat komt niet mannelijk, maar wanhopig over. En dan krijgt een vrouw een slecht gevoel over jou.

3. Je bent wanhopig en gedraagt je creepy

Het klinkt hard, maar veel mannen gedragen zich best creepy rond vrouwen. Ze zijn ronduit wanhopig en willen heel snel een relatie. De vrouw kan een soort obsessie worden van de man. Alle aandacht gaat uit naar het scoren: het krijgen van de relatie. Je bent de hele dag alleen maar met haar bezig. Hoe kun je haar versieren? Vindt ze je wel leuk? Wat is ze nu aan het doen? Als je haar dan ook nog eens overstelpt met een stortvloed aan berichtjes, wordt dat al snel als creepy bestempeld.

Vrouwen begrijpen niets van wanhopig gedrag. Een vrouw geniet van aantrekkingskracht, emoties en gevoelens. Bij wanhoop komen vooral negatieve gevoelens kijken, waardoor je feitelijk een vrouw van je wegduwt. Die fout moet je dus niet meer maken. Soms is het ook goed om elkaar even te missen of om te laten zien dat er ook andere belangrijke zaken in het leven zien. Vrouwen haten mannen die ‘needy’ zijn. Ze zoeken een man, geen klein kind om op op te passen! En naar een potentiële stalker zijn ze natuurlijk al helemaal niet op zoek.

4. Je bent te veel met jezelf bezig

Heb je een gesprek aangeknoopt? Top, maar misschien loopt het gesprek niet zo lekker. Het gaat alle kanten op, en eigenlijk ben je zo goed als uitgesproken. Dat kan komen doordat je vooral over jezelf praat: tel maar eens hoe vaak je het woord ‘ik’ hebt gebruikt. Inderdaad, het is goed om wat van jezelf te laten zien, maar toon ook interesse voor de ander.

Bespreek eens wat zijn interessant vindt en ga daar dieper op in. Laat zien dat je een goede gesprekspartner bent die niet alleen praat, maar ook luistert. Maak af en toe gerust een grapje. Het is helemaal goed als je ook ingaat op gevoelens en emoties, maar niet té diep.

Goede versiertrucs voor mannen

Nu je weet waarom je geen succes met vrouwen hebt, is het tijd om je op weg te helpen! Hoe vind je nu wel een leuke vrouw? Hoe wek je haar interesse en hoe houd je haar interesse ook vast? En misschien wel uiteindelijk, hoe krijg je haar als vriendin?

1. Wees zelfverzekerd en een bron van emotie

Daar hebben we het woord weer: emotie. Laat je gevoelens af en toe spreken, laat zien dat je een echt mens bent. Wees daarbij ook zelfverzekerd. Volgens datingcoaches helpt het om meteen glashelder te zijn in wat je wilt. Als jij op zoek bent naar een langdurige relatie, mag je dat zeker melden. Misschien is de ander dat niet, en eindigt het gesprek, maar dan is wel duidelijk dat er geen match is. Het kan ook zijn dat de ander denkt: ‘Eindelijk! Eindelijk iemand die hetzelfde wil als ik!’

Je mag best een beetje dominant zijn. Stel je voor dat je in een club staat en iemand ziet staan, waarvan je hoopt dat het iets kan worden. Je loopt naar haar toe, vraagt haar of ze even wil testen of gesprekken wel binnenkomen, en zegt vervolgens: ‘Zo, nu heb ik je nummer. Zal ik je morgen om 20.00 uur bellen voor een goed gesprek?’ Dat is gedurfd, gewaagd en laat de mannelijke dominantie zien. Vrouwen doen dit soort dingen meestal niet. Ja, het kan arrogant overkomen en niet iedere vrouw zal ervan gediend zijn, maar de kans is groter dat ze vindt dat je ondernemend en zelfverzekerd bent.

2. Wees impulsief

Soms doe je dingen in het leven waar je misschien spijt van gaat krijgen. Maar je krijgt nog veel meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Een man die wat impulsief kan overkomen, is vaak spannend. Als iets voorspelbaar wordt, is het einde nabij, omdat er geen spanning meer is.

Kies bijvoorbeeld voor een date die geen typische date is. Ja, uiteten en een drankje doen kan altijd, maar dat doen álle mannen. Nee, jij gaat met haar naar het strand, maakt een wandeling en kijkt samen naar de zonsondergang. Het had uit een film kunnen komen, maar het is romantisch, speelt in op gevoelens en biedt met een beetje geluk kansen voor een eerste zoen. Of ga juist voor een hele gekke date: skydiven? Naar een skatepark? Iets doen wat jullie alle twee niet kunnen en waarbij je compleet uit je comfortzone moet gaan? Dat levert spannende, onvergetelijke dates op.

3. Praat over onrealistische dingen

Er is maar weinig aantrekkelijkers dan mannen die laten zien dat ze willen groeien in hun leven. Mannen die op hun dertigste al aan de top staan zijn niet aantrekkelijk. Dromen, ambities en passie zijn zaken die ervoor zorgen dat vrouwen op je vallen.

Praat maar eens over dat je voor je veertigste miljonair wilt worden. Of dat je nog eens in een film zou willen spelen. Dat soort zaken: ze lijken onrealistisch, maar laten wel zien dat je nog iets wilt in je leven. Dat je geen man bent die van stilstand houdt en alles wel ‘comfortabel vindt zo’.

4. Een beetje plagen mag

Soms durven we niet goed om de ander een klein beetje te beledigen. Maar juist het plagen is hetgene wat vrouwen aantrekkelijk vinden. Dat laat zien dat je humor hebt en dat je geen stijve hark bent die niet tegen een grapje kan. Maak grappen die soms misschien net over het randje zijn.

Laten we eerlijk zijn: iedereen is in een relatie ook op zoek naar seks. En daar mag je best een beetje op aansturen. Maak soms een seksuele opmerking, ook al komt het misschien uit het niets. Wees niet te bang, wees niet te lief. Te lieve mannen blijven alleen. Maar wees tegelijkertijd ook die serieuze persoon waar ze terecht kan als ze even iets van zich af moet praten.

5. Heb goede gesprekken

Niets is voor vrouwen zo irritant als mannen die alleen maar over seks praten, of die alleen maar over zakelijke dingen praten. Het gaat juist om het voeren van goede gesprekken. Ga dieper in op haar interesses. Praat over gevoelens, praat over wat er in je omgaat.

Ontdek wie zij eigenlijk echt is. Wat beweegt haar? Waar zou ze helemaal wild van worden? Heeft ze misschien een stiekeme fantasie die jij wel weet te ontrafelen? Zorg ervoor dat het geen interview wordt, maar een echt gesprek. Als ze vindt dat je te nieuwsgierig bent, is dat ook een compliment: jij bent kennelijk een man met ballen die durft te vragen wat hij wil en die ook oprecht geïnteresseerd is.

Zoals met alles in het leven geldt dat je het moet doseren. Al deze tips gelden maar met mate. Wees je ervan bewust dat de perfecte man niet bestaat, maar laat altijd merken dat je voor haar wél de perfecte man bent.

Gepubliceerd door: Rob

augustus 4, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}