Gefriendzoned? Zo kom je uit de Friendzone!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gefriendzoned? Zo kom je uit de Friendzone!

Ben je gefriendzoned? Dat is balen! Je wilt natuurlijk die leuke vrouw scoren. Het liefst groeit de vriendschap uit tot een volwaardige relatie. Het is ook helemaal niet ongewoon om seksueel te fantaseren over een vriendin. Dat is juist het teken dat je meer wilt dan vriendschap. Maar als jullie vrienden zijn, moet er eerst iets aan de dynamiek van de relatie veranderen. Hoe moet dat eigenlijk? En wat als je zelf iemand wilt friendzonen, hoe pak je dat dan aan?

Wat is de friendzone?

De friendzone houdt in dat iemand romantische gevoelens heeft voor de ander, maar dat dit niet wederzijds is. De ander geeft alleen maar vriendschappelijke gevoelens terug. Meestal weet de ander niet eens dat de vriend of vriendin gevoelens voor hem of haar heeft.

Je merkt het aan hoe een vrouw zich naar je opstelt. Vertelt ze je alles? Vraagt ze zich af waarom ze niemand kan vinden als jij? Of is ze bezig met iemand anders? Dan is de kans groot dat je in de friendzone zit.

Hoe friendzone je iemand?

Wil je zelf iemand friendzonen? Misschien lijkt het een beetje gemeen, maar jij mag toch ook voor jezelf opkomen? Het kan zijn dat ze leuk is als een soort zusje, maar je geen seksuele aantrekkingskracht tot haar voelt.

In dat geval is het belangrijk dat je niet te veel in gaat op haar complimenten en dat je haar introduceert aan nieuwe mensen als je beste vriendin. Dan is het wel duidelijk dat er waarschijnlijk niets meer komt. En als je je dan ook nog bij haar gedraagt alsof ze familie is, is het helemaal duidelijk. Laat af en toe wat vallen over je liefdesleven, zodat ze weet dat er voor haar geen plaats is.

Uiteindelijk gaat dat wel uitlopen op een gesprek. Ze zal vragen waarom je haar niet ziet staan. Daar kunnen jullie rustig als twee volwassen mensen over praten.

friendzone

De friendzone signalen:

Denk je dat je in de friendzone zit? De volgende signalen bevestigen dat je erin zit en dat je echt je best moet doen om er weer uit te komen.

Ze vraagt waarom ze niemand kan vinden als jij

Als ze vraagt waarom ze niemand kan vinden als jij, betekent dat dat ze niet geïnteresseerd is in jou, maar wel in een paar van je karaktereigenschappen. Oftewel, ze vindt jou niet aantrekkelijk, maar je karakter wel. Ze wil dus een man met wie ze net zo fijn kan praten, maar met wie ze ook seksuele spanning zal hebben.

Dit is het grootste signaal van de friendzone. Het is bijna alsof je niet bestaat en geen enkele kans bij haar hebt. Het kan ook een mooie motivatie zijn: laat eens zien wat je in huis hebt. Wat heb je te bieden op gebied van romantiek? Misschien kun je haar toch een beetje verleiden en meer richting dates hinten. Vraag haar gewoon eens mee uit en zie wat ervan komt.

Je bent haar ‘beste vriend’

Heeft ze je geïntroduceerd als haar beste vriend? Dan zit je nu (nog) in de friendzone. Geen nood: dit is geen friendzone waar je nooit meer uit kan komen. In 99 procent van de gevallen is het zo dat ze je echt als een beste vriend is gaan zien, of dat ze je niet wilt kwetsen. Toch zijn er relaties die begonnen zijn uit vriendschap. Er zijn voorbeelden genoeg van relaties tussen beste vrienden.

Het kan daarentegen ook zijn dat ze een relatie met jou als beste vriend niet ziet zitten, omdat ze bang is de vriendschap kapot te maken. Dan is het beter dat jullie ieder iemand anders zoeken en vrienden blijven.

Ze behandelt je als haar beste vriend

Bespreekt ze al haar problemen met jou en ben jij degene tot wie zij zich richt als ze zich niet fijn voelt? Ben jij haar ‘fixer’ in bange dagen? En zegt ze altijd dat je zo’n goede vriend bent? Dan ben je ook gewoon haar beste vriend en niets meer dan dat.

Dit laat geen enkele ruimte tot twijfelen over. Er is geen ruimte voor een mogelijke relatie. Ze is gewoon niet op die manier in je geïnteresseerd. Jammer, maar helaas.

Niets is meer ongemakkelijk

Wanneer zij jou ook aantrekkelijk vindt, zijn er bepaalde situaties die ongemakkelijk zijn. Het zit ‘m in keine details. Zo zou een crush liever niet meemaken dat jij haar ziet in haar sweatpants en slobbertrui. Of ze geeft er niks om als er iets gebeurt dat ze niet had voorzien. Dan ben je echt een goede vriend geworden.

Als je haar liever ziet als jouw vriendin, in plaats van een vriendin, moet je seksuele spanning opbouwen. Een relatie kan namelijk niet bestaan zonder seksuele spanning. Er moeten dus wel zaken zijn waar jullie een beetje ongemakkelijk van worden. Als ze zich iets te fijn bij je voelt, komt er waarschijnlijk niet meer dan een vriendschap.

Iedereen weet alles over jou

Meestal is het een goed teken als een vrouw jou introduceert aan haar omgeving, maar je moet je zorgen maken als haar vriendinnen alles over jou weten. Aan de ene kant is het gunstig als haar vriendinnen denken: ‘Oh, dus dat is hem!’, omdat ze positief haar gevoelens over jou heeft geuit. Dan heb je zelfs een goede kans op een relatie.

Het gaat de verkeerde kant uit als haar vriendinnen echt alles over jou weten. Ook de details die eigenlijk niet in je voordeel spreken. Ze heeft duidelijk over je verteld, maar ze ziet je echt alleen als een goede vriend.

Ze is bezig met iemand anders

In de friendzone zitten wordt echt een groot probleem als ze bezig is met iemand anders. Als je elkaar echt net kent en ze is ook nog aan het aftasten met een ander, is het geen probleem. Een beetje competitie kan meestal geen kwaad. In de eerst weken belandt eigenlijk iedereen eerst in de friendzone. Je gaat immers niet direct een relatie aan met iemand die je 5 minuten geleden op Tinder hebt ontmoet.

Ken je elkaar al langer, hebben jullie een band en zit ze toch met anderen te flikflooien? Of nog erger: heeft ze one night stands? Dan zit je echt in de friendzone en kom je er waarschijnlijk ook niet meer uit. Als ze bespreekt hoe die kerels in bed waren, kun je het zeker vergeten.

friendzoned

Waarom zit ik in de friendzone?

Waarschijnlijk vraag je je af waarom je überhaupt in de friendzone zit. Zo’n aantrekkelijke jonge Adonis als jij, dat is toch de droom van iedere vrouw? Natuurlijk, dat klopt helemaal. Maar je hebt het voor jezelf verpest door een paar dingen niet te doen die je wel had moeten doen.

Je flirt niet

Flirten is het opbouwen van seksuele spanning. Het is meer dan het geven van complimentjes of het aardig zijn. Je wilt haar bepaalde emoties laten voelen, je wilt dat ze hunkert naar het delen van het bed met jou. Dat doe je door haar wat te pesten en uit te dagen. Niet bot zijn, maar met een glimlach op je gezicht. Meisjes plagen kusjes vragen geldt nog steeds.

Als zij A zegt, verdraai je haar woorden naar B en koppel je dat aan een persoonlijkheidskenmerk van haar. Zeg gerust maar eens dat zij wel weet dat ze heel knap is, en dat ze daar gelijk in heeft. Zelfs als ze helemaal niet zo arrogant is. Trouwens, je mag af en toe best een beetje op seks hinten. Zeker als je al wat verder bent.

Als je dit nog nooit hebt gedaan, of niet gaat doen, krijg je geen enkele kans bij haar. Dan ben je te braaf. Een echte vriend. Trouwer dan een labrador. Dan wordt het dus niets. Flirt er dus maar lustig op los met haar.

Je raakt haar niet aan

Wanneer heb je je crush eigenlijk aangeraakt? Nog nooit? Dan kan er nooit aantrekkingskracht ontstaan. Door fysiek te zijn, voelt ze meer spanning. Nu hoef je niet rigoureus te zijn en meteen je hand op haar achterste te leggen (dat is niet netjes!), maar een hand op haar schouder, een duwtje als je haar pest, wat strelen over haar rug, of haar even omarmen kan geen kwaad.

Het zijn allemaal onschuldige gebaren die het verschil tussen afstandelijkheid en aantrekkelijkheid maken. Experimenteer er maar eens mee.

Je gedraagt je niet als een echte man

Oké, glad ijs, we geven het toe, maar de meeste vrouwen willen nog steeds echte mannen. En van oudsher leiden echte mannen. Je bent niet lomp, maar geeft wel aan dat jij initiatief neemt en dat je haar mening niet altijd nodig hebt. Als je met haar afspreekt, vraag je niet of ze wil, maar stuur je een berichtje met: “Vanavond, 20.00 in het park. Tot zo!” Daar kan ze geen nee op zeggen. Als het écht niet uitkomt, vertelt ze het wel.

Als je een echte ‘nice guy’ bent klinkt het allemaal onfatsoenlijk, want waar is de stem van de vrouw in dit verhaal, maar eigenlijk is de kans op succes hiermee het grootst. Luister niet te veel naar anderen, die zeggen dat het seksistisch is en dat het in 2020 niet meer kan. Die zijn waarschijnlijk nu single.

Je bent te pushy

Wat vrouwen echt niet tof vinden, is als een man veel om haar aandacht zeurt. Je hebt haar nodig, ze moet jou goedkeuren. Daar worden vrouwen snel zat van. Ze parkeert je rustig in de friendzone en je komt er voorlopig ook niet weer uit. Voorzichtig met de appjes en complimentjes, dus. Honderden berichten uitwisselen op een dag is niet gezond. Gewoon af en toe een paar is prima.

Gefriendzoned: en nu?

Is het allemaal niet zo dramatisch als hiervoor beschreven? Maar zit je nog in een ‘gezonde friendzone’? Dan kun je nog alle zeilen bijzetten om uit de friendzone te komen. De friendzone is geen fijne plek om te zijn als je een oogje op haar hebt, maar besef je in ieder geval alvast dat je een speciaal plekje in haar hart hebt. Dat is beter dan dat je niet bijzonder voor haar bent.

Probeer te ontdekken waar haar zwakke plekken zitten en gebruik die. Van wat voor soort mannen wordt ze helemaal week? Wat vindt ze aantrekkelijk aan de persoonlijkheid van een man? Verander jezelf niet te veel, maar een beetje tweaken kan geen kwaad.

weg uit de friendzone

Hoe kom je uit de friendzone?

Hoe kom je nu uit de friendzone? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. Je bent waarschijnlijk gewoon te aardig. Alleen lief, aardig en vriendelijk tegen een vrouw zijn zorgt ervoor dat je in die verschrikkelijke friendzone terecht komt. Er zijn zelfs mensen die dit het ‘Nice Guy Syndroom’ noemen.

Hebben vrouwen wel eens tegen je gezegd dat je zo aardig en lief bent dat je een bijzonder meisje heel gelukkig gaat maken? Dan is dat een regelrechte afwijzing en het teken dat je een te aardige man bent. Daarom kun je beter jezelf soms wat afremmen. Wees er wel voor haar wanneer ze het nodig heeft, maar geef haar niet alle aandacht die ze wil. Kortom: wees niet altijd beschikbaar, maar laat haar naar jou verlangen.

Afstand nemen friendzone

Soms moet je ook gewoon even afstand nemen. Je zit haar misschien te veel op de huid. Door het even wat rustiger aan te doen kun je weer opnieuw interessant worden en uit de friendzone komen. Lok zo af en toe haar aandacht en overdrijf het niet. We komen dus weer uit bij het needy en pushy zijn. Rustig aan!

Moet ik dan een eikel zijn?

Even ophelderen: vrouwen vinden eikels ook niet interessant. Het is niet zo zwart-wit dat je of de ultieme aardige vent bent, of dat je een eikel bent. Er bestaat ook nog zoiets als een middenweg. Alles met mate, ook complimentjes en aardigheid. Veel mannen denken dat het niet respectvol is als je veel flirt en haar af en toe wat plaagt. Ze denken dat het niet aardig is als je haar mening niet eerst vraagt. En dat dat je een eikel maakt.

Dat denk je dan misschien verkeerd. Denk er maar eens over na: als vrouwen dat gedrag zo aantrekkelijk vinden, wat is er dan onbeleefd aan?

Van friendzone naar relatie: zo doe je dat

Waarvoor je waarschijnlijk naar deze pagina kwam: het antwoord op de vraag: ‘Hoe ga ik van friendzone naar relatie?’ of: ‘Hoe krijg ik een vriendin als ik in de friendzone zit?’. Het antwoord is relatief simpel. Je moet allereerst je echte gevoelens voor haar kenbaar maken. Als zij niet weet dat jij haar leuk vindt, kan ze je waarschijnlijk ook geen kans geven. Zeker als je geen kampioen bent in het flirten of het overbrengen van je gevoelens. Stel je gerust open.

Als je iemand leuk vindt, moet je er echt voor gaan. Houd je niet te lang op de vlakte, maar ga er echt voor. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat je een blauwtje loopt? Big deal, dat gebeurt iedereen wel eens. Anders saboteer je jezelf met gedachten als: ‘Waarom durf ik nou geen move te maken?’ of: ‘Zie je nou wel, ik ben niet aantrekkelijk.’

Verander de dynamiek van de relatie. Nu zit je in de dynamiek van een vriendschap, maar je kunt de dynamiek ook veranderen. Verander het naar een wat meer sexy dynamiek. Je kunt zeggen dat ze er leuk uitziet, maar je kunt ook speels, met een glimlach zeggen dat ze er sexy uitziet vanavond. Dan is het afwachten hoe ze erop reageert.

Als de dynamiek is veranderd, plagen jullie elkaar nu en dagen jullie elkaar uit. Het teken dat jullie aan het flirten zijn. Plaag haar nog meer door te zeggen: ‘Het is maar goed dat we vrienden zijn, want ik weet niet of je me aan kan.’ Eigenlijk zeg je daarmee: ‘Wat zou er gebeuren zijn als we meer zijn dan vrienden?’ Zo creëer je geen vervelende situatie waar niemand zich raad mee weet.

Tot slot kun je het ook gewoon vragen: ‘Wil je meer zijn dan vrienden?’ Misschien wordt het wat ongemakkelijk, maar daar moet je dan even doorheen. Voor hetzelfde geld heb je zo je droomvrouw aan je zijde.

Gepubliceerd door: Rob

november 10, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}