Hoe krijg je een vriendin? Neem deze 5 stappen!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe krijg je een vriendin? Neem deze 5 stappen!

De kans is groot dat je zojuist hebt gegoogeld hoe je een vriendin krijgt, of al op de site zat en dit artikel zag. Daarom ben je op deze pagina terechtgekomen. Waarschijnlijk lukt het allemaal niet echt. Geen nood: je neemt waarschijnlijk gewoon de verkeerde stappen. Je saboteert jezelf misschien. We geven je antwoorden op al je mentale vragen: ‘Waarom heb ik geen vriendin’, ‘Hoe krijg ik een vriendin’ en schrijven zelfs een stappenplan voor je uit. Makkelijker wordt het niet!

Waarom heb ik geen vriendin?

Voordat je aan een relatie begint, zou je jezelf misschien eerst moeten afvragen waarom je geen succes met vrouwen hebt. Veel mannen proberen ‘gewoon’ een relatie te krijgen, maar zo gewoon is dat niet. Eigenlijk zou je moeten beginnen met zelfreflectie. Wat houdt je tegen om op iemand af te stappen? Wat houdt een vrouw tegen om iets met jou te beginnen? Geef je misschien niet de juiste signalen af? Presenteer je jezelf verkeerd of zeg je misschien onhandige dingen?

Door aan zelfreflectie te doen, kom je erachter wat je kunt verbeteren aan jezelf. Natuurlijk kun je allerlei websites van datingcoaches en zogenaamde guru’s lezen over hoe je een vriendin krijgt, maar daar kom je waarschijnlijk niet verder mee. Tijd voor actie! Het is een goed begin om te beginnen met het beantwoorden van de eerder gestelde vragen.

Online en offline daten

Voor veel mannen is online daten steeds belangrijker geworden. Eigenlijk is dat ook wel logisch, want online een gesprek beginnen is gewoon een stuk makkelijker. Het is veilig achter je scherm, je hoeft niet snel te handelen en kunt alles op je eigen tempo doen. Maar dan blijft de vraag: hoe zorg je ervoor dat de ander jou interessant vindt, of hoe zorg je ervoor dat er echt een goed gesprek ontstaat, in plaats van alleen maar platte kletspraat?

Als je online date, moet je je goed realiseren dat wat je typt anders kan overkomen dan hoe je het bedoelt. Mensen geven hun eigen interpretatie aan tekst. Hoe zou een vrouw dit kunnen opvatten? Welke signalen geef je mee? Plaats je hier en daar een emoji, of toch niet? Eigenlijk zou je bij online daten vooral moeten inzetten op (video)bellen. Dan hoor je of zie je hoe iemand iets bedoelt en is de kans op succes groter.

Natuurlijk kun je ook voor de old school manier gaan: offline daten. Bezoek clubs, bars, feesten en andere sociale evenementen. Bij ieder evenement is wel iemand te vinden die op z’n minst geïnteresseerd in je is. Maak oogcontact en maak gezellig een praatje met vrouwen. Voordat je het weet sta je nummers uit te wisselen. Wees jezelf, wees open en sociaal. Dan lukt het echt.

Hoe krijg ik een date?

Heb je een nummer gekregen of maak je gebruik van een datingsite of een dating app? Wacht dan even voordat je iets naar een vrouw stuurt. De meeste mannen zien een foto, vinden haar leuk en willen haar ‘hebben’. Dat gaat veel te snel. Denk eerst na voordat je een bericht stuurt. Zeker online is het een harde wereld. Stuur je iets wat ze niet leuk vindt? Dan wijst ze het gesprek af en spreek je haar waarschijnlijk niet weer.

Wacht ook met het geven van complimenten over haar uiterlijk. Dat is heel belangrijk als je serieus wilt overkomen. Complimenten over het uiterlijk zijn de meest holle complimenten die een vrouw kan krijgen. Waarschijnlijk hebben al talloze mannen iets over haar uiterlijk gezegd en dan ben jij de zoveelste die dat doet. Daar worden vrouwen zat van. Pak het anders aan dan de meeste mannen en vraag haar eens om een detail uit een foto, of stel een vraag over iets wat je in haar profieltekst hebt zien staan.

Over profielteksten gesproken: mannen onderschatten het nut van een goede profieltekst nog al. Als een vrouw je foto ziet, wil ze misschien meer over je weten. Je profiel is het hulpmiddel om erachter te komen wat voor persoon je bent. Schrijf daarom een goede profieltekst. Dat hoeft niet te zakelijk; het is geen sollicitatiebrief. Humor in de tekst werkt vaak goed. Benadruk dat de vrouw je een bericht moet sturen. Dat noemen we een ‘call-to-action zin’. Natuurlijk schrijf je je tekst zonder fouten en met de juiste grammatica. Als je daar moeite mee hebt, zou je een vriend of vriendin nog eens kunnen vragen je tekst na te lezen.

Ben je benieuwd hoe je een goede profieltekst voor Tinder maakt? Lees in dit artikel meer over een goede Tinder bio voor mannen.

Als je al in gesprek bent

Mocht je al een gesprek met iemand zijn begonnen, refereer dan in het gesprek naar iets wat de ander eerder in het gesprek heeft gezegd. Dat is hoe je een gesprek gaande houdt. Je toont dat je interesse hebt in de ander, dat je luistert en begrijpt wat de ander zegt en dat je het vermogen hebt om door te vragen.

Om een date te krijgen moet je geduld hebben. Vrouwen haten mannen die opdringerig zijn of hun zin doordrammen. Realiseer je dat de ander even tijd nodig heeft om na te denken, of dat ze misschien haar eigen tempo wil volgen. Het is een feit dat de meeste mensen niet snel afspreken, omdat ze elkaar nog niet goed kennen en het ook spannend vinden. Het is belangrijk dat ze zich comfortabel bij je voelt en je natuurlijk ook offline wilt spreken. Als je het opdringt, krijgt de ander een slecht gevoel bij je. Neem kleine stappen en voorkom dat je opdringerig wordt.

Met al deze tips in het achterhoofd, gaat het je zeker lukken de interesse van een vrouw te wekken en op een date te gaan. Kies liever niet voor de cliché-dates (zoals het eten in een restaurant), maar voor iets creatiefs, actiefs of iets wat bij haar past. Zorg ervoor dat de date haar bijblijft.

Van date naar vriendin

Stel je voor dat je meerdere dates hebt gehad, en dat jullie onderhand wel serieus nadenken over een relatie. Hoe maak je dan de stap van enkele dates naar een relatie? Oftewel: het echte antwoord op de vraag: ‘Hoe krijg ik een vriendin(netje)?’

Eigenlijk is het niet heel ingewikkeld: je moet voor je doel gaan. Bij ieder doel geldt dat je zelfvertrouwen moet hebben om het doel te verwezenlijken. En dat is hier niet anders. Door zelfvertrouwen uit te stralen naar een vrouw, laat je merken dat jij degene bent die dingen voor elkaar krijgt. Dat jij een geschikte partner bent om het leven mee te delen. Je moet laten zien dat jij echt bent waar ze naar op zoek is. Dat doe je door interesse te tonen en soms ook wat ruw en echt te zijn: geen mens is perfect en dat weet zij ook.

Heb je wel eens naar het programma ‘90 Days Fiancé’ gekeken? Dan heb je misschien de relatie tussen Ash (een relatiecoach) en Avery (een single moeder) gezien. Je zou denken dat Avery met haar neus in de boter is gevallen, met een man die precies weet wat ze wil horen. Dat Ash het haar wel naar haar zin maakt, als expert in de liefde. Het tegendeel werd waarheid: Ash bleek niets meer te zijn dan een man die precies zei wat ze wilde horen, maar ondertussen niet zichzelf bleek te zijn. Dat is frustrerend voor vrouwen. Ze willen weten met wie ze écht van doen hebben. Je moet dus jezelf zijn. En dan kan het ook zijn dat ze toch niet in je geïnteresseerd is. Maar dat is beter dan het beginnen van een relatie die gebaseerd is op leugens en het opzetten van maskers.

Stappenplan voor het krijgen van een vriendin

Eindelijk: het stappenplan waar iedere man die maar geen vriendin kan krijgen naar op zoek is. Welkom bij de stoomcursus ‘Hoe krijg ik een vriendin?’ Daar gaan we.

Stap 1: Gedraag je als een man

Je bent een man, gedraag je dan ook als een man. Daarmee bedoelen we dat je zelfstandig bent en dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Als jij iets wilt, kan jij het voor elkaar krijgen. Jij doet de dingen die jou blij maken en je doet niet datgene waarvan je verwacht dat je omgeving dat wil. Mannelijk zijn staat niet gelijk aan lomp, egoïstisch, kortzichtig, seksistisch of vrouwonvriendelijk zijn. Houd daar rekening mee.

Stap 2: Werk eerst aan een leuk leven voor jezelf

Voordat je je leven met iemand gaat delen, is het belangrijk dat je zelf je leven op orde hebt. Werk daarom iedere dag aan het leuk maken van je het leven voor jezelf. Ben je nu totaal ontevreden over je leven? Dan kun je nog geen relatie aangaan. Er zijn duizenden excuses te bedenken waarom je leven er nu uitziet zoals het is, maar jij blijft degene die de beslissingen maakt. Je kunt op ieder moment in je leven besluiten dingen anders te gaan doen. Ga voor jezelf na waar jij echt blij van wordt en voer datgene uit. Er is niks aantrekkelijkers voor vrouwen dan dat.

Stap 3: Wees sociaal

Sociale mannen zijn aantrekkelijke mannen. Mannen die zich in een hoekje verstoppen als ze iemand op straat tegenkomen, zijn onzeker. Dat vinden vrouwen niet aantrekkelijk. Probeer daarom sociale kringen op te bouwen met mensen die dezelfde interesses, hobby’s of levenswijze hebben. Zo laat je trouwens ook zien aan een vrouw dat niet jouw hele leven om haar draait en dat je je ook prima zonder haar kan vermaken. Mannen die obsessief met een vrouw bezig zijn, worden al snel creepy gevonden.

Stap 4: Stop met het proberen van het krijgen van een vriendin

Je wilt op dit moment misschien niets liever dan een vriendin krijgen. Daarom besteed je veel tijd op datingsites, lees je blogs van coaches en lees je nu zelfs dit stappenplan. Het beste advies dat we je kunnen geven is dat je moet stoppen het met obsessief bezig zijn met vrouwen. Het is echt waar dat mensen de liefde van hun leven ontmoeten als ze het niet verwachten. Ga daarom eerst met de eerste drie stappen aan de slag. Dan komt er vanzelf iemand op je pad.

Stap 5: Onderneem actie

Toegegeven, stap 4 was misschien een beetje te kort door de bocht. Misschien vind je al heel lang iemand leuk en denk je: ‘Hoe zo vertelt die site me nu dat ik haar op moet geven?’ Dat hoeft ook helemaal niet. Je hoeft alleen je best te doen om succesvol te zijn in wat je doet. Wees een man met een plan. Neem initiatief, heb leuke gesprekken, nodig haar uit voor een date, leer elkaar beter kennen. Sommige mannen moeten bijna door elkaar worden geschud, met de vraag: ‘Wat heb je te verliezen?’

Inderdaad, je kunt een blauwtje lopen. Een vrouw kan je afwijzen. Maar denk je dat mannen met mooie vrouwen nooit eens zijn afgewezen? Natuurlijk zijn die eens afgewezen. Maar die zijn niet in een hoekje blijven zitten om hun leven te overdenken, maar gingen verder en ondernomen weer actie.

Hoe moeilijk het ook is: wees niet obsessief met de vrouw bezig. Laat niet merken dat je ze al ‘heeft’ en geen moeite meer voor je hoeft te doen. Dat is een moord voor een ontluikende liefde. Probeer het spannend en emotioneel te houden. Ze is dan veel meer met je bezig en dat is precies wat je wilt.

Te lang, niet gelezen: de korte versie

De korte versie voor iedereen die wil weten hoe hij een vriendin krijgt: wees een man, leef als een man, geniet van de aandacht en het gezelschap van vrouwen. Probeer niet te veel te zoeken. Als je iemand hebt gevonden: geef haar het gevoel dat ze speciaal voor je is, maar laat niet te veel merken. Je wilt in haar gedachten zijn.

Het best kun je dit volhouden tot het moment dat ze haar gevoelens met je deelt. Dan pas is ze echt klaar om serieus een relatie met je te overwegen. En dan mag je je gerust ook wat van je zachte kant laten zien.

Gepubliceerd door: Rob

augustus 20, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}