Hoe lang kan een man droogstaan?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe lang kan een man droogstaan?

Sta je op dit moment droog? Dan wil je misschien wat advies om daar verandering in te brengen. Je vraagt je misschien af hoe lang een man droog kan staan. Eigenlijk is daar geen vuistregel voor. Het verschilt per man. Sommige mannen hebben zelfs decennia geen seks of kiezen voor een leven zonder seks. Heeft dat gevolgen? En wat gebeurt er met je als je te lang geen seks hebt gehad? En hoe zorg je ervoor dat je weer volop aan je trekken komt in bed?

Een leven zonder seks?

De meeste mannen kiezen er niet voor bewust seksloos door het leven te gaan. Er is overigens niks mis mee als je dat wel wilt, maar de meeste mannen kunnen niet zonder. Hoe komt dat nu eigenlijk? Waarom hunkeren we zo naar een fijne vrijpartij?

Eigenlijk is er niet één antwoord op die vraag, maar de kans is groot dat het gewoon een extra dimensie toevoegt aan je leven. Seks is meestal lekker en spannend. Je kunt van alles proberen en het intiem zijn is in de meeste gevallen een fijn gevoel.

Als je een partner hebt, is het bijna vanzelfsprekend dat je ook seks zult hebben. Seks kan namelijk de emotionele en lichamelijke band tussen mensen versterken. Het maakt een relatie steviger. Seks kan heel erg intens zijn en je veel nieuwe ervaringen geven. En daarnaast zijn er ook nog heel wat andere (goede) redenen om af en toe eens een flinke vrijpartij te beginnen: uit ontspanning, om te troosten, om je goed te voelen of, natuurlijk, om kinderen te krijgen.

Droog staan als man hoelang

Lang geen seks: gevolgen van droog staan als man

Wat nu als het je aan al dit ontbreekt? Dat je geen vriendin hebt om de liefde mee te bedrijven, geen friend with benefit die het wel met je ziet zitten om casual seks te hebben, of als je geen one night stand kunt vinden? Dan sta je waarschijnlijk een tijdje droog. Is dat erg? Is het ongezond? Heb je seks echt nodig in je leven? We voelen ons met die laatste vraag bijna een priester die ‘nee’, zegt, maar het echte antwoord ligt misschien wat anders.

Depressief door geen seks?

Kun je depressief worden als je geen seks hebt? Dat is misschien wel wat ruw gesteld. De kans is niet zo groot dat je in een diepe depressie terechtkomt omdat je geen seks hebt, maar de kans is wel groot dat het een knauw aan je zelfvertrouwen geeft. Je vraagt je waarschijnlijk vaker af waarom andere mannen wel scoren en jij niet. Ben je niet aantrekkelijk genoeg? Heb je niet genoeg uitstraling? Of worden vrouwen simpelweg niet opgewonden van je? Dat soort vragen kunnen behoorlijk door je hoofd spoken.

Uit onderzoek blijkt wel dat mensen die weinig seks hebben meer stress in het leven ervaren dan mensen die wel veel seks hebben. Het is niet zo dat het een oorzaak en een gevolg is, maar het heeft wel met associatie te maken. De meeste mensen ontspannen tijdens de seks en een vrijpartij zorgt ook voor een lagere bloeddruk.

Van seks kun je behoorlijk blij worden. Je krijgt een energieboost. Daardoor ben je een humeurige bui snel vergeten en seks zorgt er ook voor dat je minder chagrijnig wordt. Dat komt doordat het stofje oxytocine vrijkomt. Daardoor voel je je blijer. Dus het kan inderdaad wel kloppen dat je je minder blij voelt zonder seks. Maar depressief is een groot woord.

Nooit seks

Is het hebben van geen seks ongezond?

Het niet hebben van seks is inderdaad gelinkt aan lichamelijke nadelen. Als je met ‘ongezond’ bedoelt dat er iets mis met je is: nee. Maar kijken we naar de gevolgen voor het lichaam, dan zien we best wel wat gevolgen. Zo kan het zijn dat je libido behoorlijk onderuitgaat. Mensen die geen seks meer hebben denken er minder aan en verliezen de hele zin erin. Komt het niet in je leven voor, dan denk je er steeds minder aan en neemt de behoefte eraan steeds af.

Omgekeerd kan het ook: dat je al zo lang droog staat, dat je er de hele dag aan denkt en het liefst gewoon weer eens met een mooie vrouw een leuke nacht kunt beleven. Het wordt dan misschien zelfs frustrerend of vervelend.

Erectieproblemen en je immuunsysteem

Mannen kunnen van een seksloos leven last krijgen van erectieproblemen. Dat blijkt uit onderzoek. Als je nog jong bent zul je er waarschijnlijk niet zo’n last van krijgen, maar oudere mannen kunnen er wel behoorlijk last van krijgen. Regelmatig seks hebben heeft een positief effect op de erecties van een man. Een gevalletje ‘use it or lose it’, dus.

Als je lang droog staat, wordt je immuunsysteem kwetsbaarder. Seks heeft een positief effect op je immuunsysteem. Vrouwen worden er waarschijnlijk zelfs makkelijker zwanger door. Maar als je niet seksueel actief bent, krijg je deze voordelen niet. Je wordt gevoeliger voor infecties en ziektes die je immuunsysteem anders zouden tegenhouden.

Problemen met het hart- en vaatstelsel

Je zou het niet verwachten, maar als je lang geen seks hebt gehad, kan dit mogelijk problemen opleveren voor je hart- en vaatstelsel. Lekker vrijen zorgt namelijk voor een enorme hormonale en fysieke boost. Ontbreekt het daaraan, dan krijg je die boost ook niet. Uit het onderzoek dat ernaar is gedaan is vooral gekeken naar wat er met je lichaam gebeurt als je vaak seks hebt, maar niet zo uitgebreid naar wat er gebeurt als je heel lang geen seks hebt gehad. Je hoeft je dus niet bang te maken: het is echt niet zo dat je snel een hartaanval krijgt omdat je te lang droog staat.

Krijg je pijn na lange tijd geen seks?

Mannen ervaren meestal niet zo snel pijn bij de seks, als ze het een tijd niet hebben gehad. Je hoort wel eens andere mannen zeggen dat ze er ‘pijn in de ballen van krijgen’ of dat ze zonder seks ‘blauwe ballen’ krijgen, maar dat is natuurlijk beeldspraak.

Daarentegen hebben vrouwen er wel last van als ze een lange tijd geen seks hebben gehad. Dat komt doordat de wanden in de vagina dunner worden als ze een tijd geen seks hebben gehad. Wanneer ze er dan weer mee beginnen, kan dit een stuk pijnlijker zijn dan voorheen. Door haar regelmatig te penetreren zorg je voor een betere bloedsomloop van haar vagina. Het is als man goed om rekening te houden met de pijn die een vrouw kan hebben als ze een tijd geen seks heeft gehad. Wees een gentleman! Denk aan hoe voorzichtig je was toen je het de eerste keer deed. Alles met liefde en beleid!

Als man droog staan

Hoe lang kun jij zonder seks?

Een goede vraag: hoe lang kun je zonder seks? Dat verschilt natuurlijk per man. De ene man heeft er grote nood aan, terwijl de ander het niet erg vindt om een tijd zonder te gaan. Als we het op straat zouden vragen, komen we meestal op antwoorden tussen een paar maanden en een half jaar. Langer houden de meeste mannen niet voor. Natuurlijk zien we ook wel eens uitschieters van mannen die het zelfs 2,5 jaar of langer volhouden, maar dat is niet het gemiddelde.

Hoe lang kun jij eigenlijk zonder seks? Vraag het jezelf eens af. Wanneer begin je needy te worden en word je chagrijnig omdat je droog staat? En wat doe je dan precies?

Droogstaan oplossen

Sta je al lang droog? Dan wordt het onderhand misschien frustrerend. Je wilt er dan ook iets aan doen. Hoe kun je droog staan oplossen? Het simpele antwoord zou zijn: ‘seks hebben!’, maar dat is natuurlijk te simpel.

Eigenlijk moet je weer helemaal vanaf het begin beginnen. Hoe ga je ook alweer met vrouwen om? Hoe verleid je ze? En vraag jezelf ook af of je op zoek bent naar een duurzame relatie waarin je seks zult hebben, of dat je iets tijdelijks zoekt. Misschien is friends with benefits een optie, of een one night stand. Het zal je verbazen hoeveel vrouwen eigenlijk zoeken naar iets voor één keer of juist erg graag regelmatig seks zouden willen hebben met een goede vriend.

Als je voor friends with benefits gaat, moet je goed op de signalen letten. Staat zij er inderdaad voor open? Is er seksuele aantrekkingskracht? Bespreek ook met elkaar dat het bij seks moet blijven en dat er geen romantische gevoelens mogen ontstaan. Of, als dit juist het begin moet worden van een relatie, dat dat wel de bedoeling is. Net als in een relatie is het goed om te praten over wat jullie prettig vinden.

Een one night stand is simpel. Je komt iemand tegen (vaak in de club of op zuipvakantie) en je vraagt diegene mee naar huis of naar je hotelkamer. De meeste vrouwen begrijpen de hint dan wel. En dan begint het feest: een hete nacht, maar voor één keer. De volgende dag vertrekt ze weer en als je niet weet wat je na een one night stand moet doen dan zien jullie elkaar waarschijnlijk niet weer.

Lang droogstaan

Droogstaan in een relatie

Droogstaan in een relatie is nogal ongemakkelijk. Niet alleen voor jou als man, maar ook voor de vrouw. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom ze seks afwijst. Het is een goed idee om het bespreekbaar te maken: wat speelt er door haar hoofd, waar zit ze mee? Heeft ze misschien een lichamelijk probleem dat ze verbergt? Bespreek waarom de seks verdwenen is.

Wat heel therapeutisch kan werken, is een brief schrijven over jullie diepste, stoutste verlangens. Het is minder ongemakkelijk dan het face-to-face zeggen, en een brief heeft toch ook iets romantisch. Misschien liggen jullie wel meer op één lijn dan je oorspronkelijk denkt. Die diepe seks verlangens kunnen uiteindelijk ook tot opwinding leiden. Voor je het weet, voer je ze uit.

Kijk eens goed naar je partner. Wat vind je het aantrekkelijkst aan haar? Omdat het toch over seks gaat, mag dat ook best een lichaamsdeel zijn. Heb je een meid aan touw met in jouw ogen perfecte borsten of een mooie kont, dan mag je je daar best op focussen. Zoom daaropin en niet aan wat je irriteert. Al is het natuurlijk wel het mooist als je bijvoorbeeld helemaal wild wordt van haar gezicht, in plaats van borsten of haar achterwerk.

Maak tijd voor elkaar. In de meeste relaties ontbreekt het aan seks omdat de partners allebei te druk zijn. Je bent misschien druk bezig met je opleiding, met het werk, of misschien zijn er zelfs al kinderen en zijn jullie daar te druk mee. Neem wat ons-tijd. Ontdek elkaar weer helemaal opnieuw door bijvoorbeeld te beginnen met strelen, zoenen, knuffelen. Maak er iets romantisch van. Niet meteen met de botte bijl erin, maar met gevoel. Als jullie elkaar weer helemaal ontdekken, is de kans groter dat jullie vaker seks zullen hebben. Daar wordt de relatie ook sterker van.

Doorgaan op dat tijd maken: plan seks gerust in. Agendaseks, noemen we dat. En daar is helemaal niks mee. Een goed restaurant reserveer je ook van tevoren, dus waarom geen afspraak maken voor een goede vrijpartij?

Ja, droogstaan is vervelend. Maar wat nog vervelender is, is als de partner steeds klaagt over het ontbreken van seks. Maak je er een handje van er steeds over te beginnen, dan werkt dat al snel op de zenuwen van je vriendin of vrouw. Een keertje erover praten kan geen kwaad, maar drammen en zeuren om seks is heel onaantrekkelijk. Bovendien voelt ze zich dan meer een object dan een mens met gevoelens.

Wat altijd goed werkt, is een uitnodiging om samen in bad te gaan. Rozenblaadjes rond het bad en kaarslicht doen het vaak nog erg goed. Door elkaar al in bad weer naakt te zien, en de romantiek van het moment, is de kans aanwezig dat het uitloopt op seks.

Durf ook met elkaar te experimenteren. Doe iets wat je partner graag wil, ook al heb je je twijfels er over. Misschien vind je het zelf uiteindelijk ook wel fijn en hebben jullie iets gemeenschappelijks gevonden op seksueel gebied. Bovendien is niets zo fijn als te zien dat ze ervan geniet en dat jullie plezier in bed hebben.

Is er veel frustratie, verdriet of boosheid? Ga dan eerst eens met elkaar in gesprek. Het kan helpen als je eerst praat met iemand anders over de problemen, zodat je het zelf beter begrijpt en zodat een ander advies kan geven over hoe je een gesprek aanpakt. Bovendien lucht het ook erg op.

Op naar een leven vol seks

Helemaal klaar met je seksloze leven? Dat heb je helemaal zelf in de hand. Als jij een leven vol seks wilt, moet je initiatief nemen. Stap op die aantrekkelijke vrouw af, zoek misschien op het internet, heb lef. Heb je een vriendin, maar hebben jullie weinig seks, ga dan het gesprek aan. Durf te leven. Seks is een onderdeel van het leven. En van dat onderdeel mogen zowel mannen als vrouwen eindeloos genieten, als ze dat willen.

Gepubliceerd door: Rob

november 17, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}