Hoe praat je met een meid op school?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe praat je met een meid op school?

Bij iedere jongen gebeurt het een keer dat een meid op school zijn aandacht trekt. Ze ziet er goed uit, valt op doordat ze zo slim is, of ze komt gewoon erg lief over. Wat de reden ook is; je wilt haar graag leren kennen en hoopt op meer dan alleen een toekomstige vriendschap. Maar hoe spreek je een meid aan op school? Wat moet je wel doen, wat moet je niet doen en hoe fix je een meid op school, uiteindelijk? Dit is de spoedcursus ‘Vrouw versieren op school’.

Wat je in ieder geval niet moet doen

Als een vrouw eenmaal in het hoofd van de man zit, gaan mannen zich soms gek gedragen. Het is voor ons soms lastig om rationeel na te denken als we iets te geïnteresseerd zijn geraakt. Bedenk of je zelf iets van onderstaande dingen doet. Is het antwoord ‘ja’? Dan is het tijd om daar zo snel mogelijk mee te stoppen.

Te veel twijfelen

Veel jongens vinden het eng om met meiden te praten. Zeker als het idee is om haar uit te vragen en te hopen op meer. Ze beginnen te twijfelen en het lijkt wel alsof hun brein verandert in een soort gelei, waardoor ze niet meer kunnen denken. Klinkt dat herkenbaar? Je bent zeker niet de eerste die bij het zien van een mooie meid al begint te twijfelen of je wel goed genoeg bent en dit gesprek wel aankan.

Gooi die twijfel aan de kant en geef de beste versie van jezelf. Laat zien dat je een leuke jongen bent die een gesprek kan aanknopen en gaande kan houden. Dat doe je door eerst met een goed onderwerp te komen en daarna goed te luisteren naar wat zij antwoordt. Daar ga je dan weer op in. Een gesprek voeren is een wisselwerking tussen twee mensen.

Als je te veel twijfelt terwijl je praat, slaat het gesprek dood. Je bent bang om te antwoorden en het wordt een ongemakkelijke situatie. Waarschijnlijk is dat nergens voor nodig, want als je bang voor haar moest zijn, had je haar in de eerste plaats al niet leuk gevonden.

Jezelf klein houden

Houd jezelf niet te klein. Soms denken we dat een meid echt ‘out of our league is’. Waarom? Omdat ze mooi is? Omdat ze goede gesprekken kan voeren? Omdat ze slim is of rappe antwoorden geeft? Omdat zij degene is die iedereen stiekem wil? Veel jongens houden zichzelf dan klein. Ze durven zichzelf niet echt te presenteren.

Oefen met je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is de sleutel naar een relatie. Als jij uitstraalt dat jij van jezelf weet dat je er wel mag zijn, is de kans veel groter dat ze wel met je wil praten en dat ze je gewoon ziet staan. Er is geen reden om jezelf klein te houden. Lukt het niet met deze meid? Dan ga je door en fix je gewoon een andere. Echt, er zijn vrouwen genoeg.

Het woord ‘nee’ gebruiken in gesprekken

Het woord dat ieder goed gesprek om zeep helpt, is ‘nee’. En laat dat nou precies het stopwoordje van veel mannen zijn. Het is niet alleen het stopwoordje van jongens, maar ook van oudere mannen.

Misschien klinkt dit hard, maar veel jongens en mannen leven in hun eigen wereld. Ze vinden eigenlijk alleen zichzelf belangrijke en het scoren van een meid is een soort persoonlijke overwinning. Dat uit zich in het veelvuldig gebruik van het woord ‘Nee’. Dat vinden vrouwen echt niet aantrekkelijk. Ze denken namelijk dat je niet luistert en de aandacht van ze wegtrekt.

Stel je voor dat zij zegt dat ze de vakantie in Spanje heeft doorgebracht. Jij antwoordt meteen met: ‘Nee, ik was in Italië, en daar heb ik het erg leuk gehad.’ Dat is natuurlijk leuk voor je, maar daarmee heb je haar niet de kans gegeven haar verhaal te doen. Vrouwen vinden het leuk als je in een gesprek naar haar luistert. Het woord ‘nee’ voelt als een soort stop op het gesprek.

Je kunt beter antwoorden met: ‘Ja, Spanje staat ook nog op mijn lijstje. Waar ben je geweest in Spanje en wat heb je er gezien?’ Later kun je nog vragen wat ze jou er zal aanraden. Klinkt een beetje alsof je een slijmbal bent, maar soms is dat nodig. Je betrekt haar in ieder geval veel meer in de gespreksstof.

Haar op een voetstuk plaatsen

Zeker verliefde jongens willen een meid nog wel eens op een voetstuk plaatsen. Ze willen alle aandacht richten op haar en niet op zichzelf. Maar dat willen meiden helemaal niet: ze willen weten wie jij bent. Vertel gerust wat leuks over jezelf, bijvoorbeeld over wat je na school doet: gitaar spelen, voetballen, fotograferen of een bijzondere hobby?

Ze is uiteindelijk ook maar een vrouw; niet Miss World. Door haar op een voetstuk te plaatsen kan het allemaal heel ongemakkelijk worden en dan slaat de twijfel nog verder toe. Even gewoon rustig nadenken.

een meid aanspreken op school

Hoe praat je met een meid (die je niet kent)?

Een gesprek starten met een vrouw lijkt heel eng, maar toch valt dat best mee. Bedenk je dat vrouwen ook maar mensen zijn. Wat is het ergste dat er gebeurt? Dat het even een gek moment wordt? Dat gaat wel weer voorbij. Ga er gewoon voor!

Beginnen met een goede openingszin

Oh jee. Het woord openingszin is gevallen. Is het hier Tinder? Nee, we zijn niet opzoek naar een openingszin voor tinder. We bedoelen een goede gespreksstarter. Een soort excuus om een gesprek te starten. De eerste keer is dat misschien ingewikkeld, maar als jullie eenmaal aan de praat zijn gekomen, wordt het gemakkelijker om iedere keer weer een gesprek te starten.

Vaak is het handig om te beginnen over iets actueels. Op school kun je daar heel veel aanleidingen voor nemen. Begin bijvoorbeeld over huiswerk, of zij dat nog heeft genoteerd en neem dan snel een ander gespreksonderwerp aan. Voor je het weet staan jullie over iets heel anders te praten en leren jullie elkaar iets beter te kennen.

Sociale media vertellen je meer

Als jullie vaker met elkaar spreken, is het handig als jullie elkaar toevoegen op sociale media. Daar kun je veel meer informatie over haar vinden. Je ziet bijvoorbeeld wat haar interesses zijn. Handig, want dan kun je dat eens als gespreksonderwerp beginnen: ‘Ik zag van de week dat je een nummer deelde van The Weeknd. Goede muziek, he? Wat vind je nog meer leuk?’ Het zijn kleine dingen, maar je leert elkaar wel beter kennen. Dit soort dingen kun je doen in de eerste fase dat je met elkaar praat.

Je stem goed gebruiken

Denk je dat een goed gesprek alleen loopt op goede inhoud? Vergeet het maar. De meeste vrouwen vinden alleen al het luisteren naar je stem interessant. Je verhoogt je kans op succes als je je stem op een goede, uitdagende manier gebruikt. Het mag gerust zelfs tegen ‘sexy’ aanschuren. Geen idee of je Ridge Forrester kent in de serie The Bold And The Beautiful (misschien kijkt je moeder er naar), maar zo laag is ook weer niet nodig.

Je wilt je stem niet op een rare manier manipuleren om extra mannelijk over te komen. Dat is goedkoop. In plaats daarvan moet je je focussen op stembeheersing. Oftewel: ervoor zorgen dat je stem stabiel klinkt. Daarmee bedoelen we dat je stem niet overslaat, maar ook niet monotoon klinkt. Als je gespannen of enthousiast bent wil je immers nog wel eens hoog in de stem gaan zitten.

Ga na of je praat op een droge of een emotionele manier. Praten met emotie is interessant voor vrouwen. Je wilt haar emoties raken. Het is iets wat je moet oefenen, dus het zal niet meteen met de eerste meid goed gaan. Tenzij je een natuurlijke charmeur bent, natuurlijk.

Spreken met de juiste snelheid

Een ander belangrijk punt als je met vrouwen praat, is de snelheid waarmee je praat. Sommige mannen beginnen te ratelen als ze met mooie vrouwen praten. Staat er een prachtige meid tegenover je, dan kun je het nog wel eens te heet kregen en begin je enorm snel te praten.

De gemiddelde man praat eigenlijk altijd als een stoomtrein. Waarom we dat doen? Geen idee, maar als je zo met vrouwen praat, kom je ‘sociaal ongekalibreerd’ over. Daarmee bedoelen we dat het net is alsof je niet goed contact kunt leggen. Je mag best nerveus zijn, maar laat de zenuwen niet de overhand krijgen.

Kalmeer en dan komt het allemaal goed. Focus op je spraak. Praat je met een vrouw, praat dan op ongeveer de helft tot tweederde van je normale snelheid.

Houd het kort!

Ja, het is leuk dat je eindelijk met haar praat. Maar overdrijf het niet. Hou het luchtig en kort. Binnen vijf minuten zou het gesprek weer voorbij moeten zijn. Als het gesprek stil is gevallen, zijn jullie misschien uitgepraat. Dan kun je gewoon antwoorden met: ‘Leuk je te zien. Ik zie je vast snel weer.’

Gaat het nog beter en merk je bij haar ook ze een aantal tekenen van flirten vertoont? Dan kun je om haar telefoonnummer vragen. Dat kan heel simpel door te vragen: ‘Hee, mag ik je telefoonnummer? Dan kunnen we een beetje praten en misschien eens afspreken?’

flirten op school

Als het ijs gebroken is

Als het ijs eenmaal is gebroken, kun je het na een tijdje wat serieuzer aanpakken. Je wilt immers niet dat ze je uiteindelijk als een kennis of een vriend gaat zien. Daarom wordt het tijd om wat zelfverzekerder te zijn. Je mag best aangeven waarom je haar hebt aangesproken: ‘Meestal zeg ik dit niet, maar je valt me de hele tijd op. Zal ik een stukje met je meelopen?’

Complimentjes geven

Alle vrouwen houden van mannen die complimenten geven, maar ze houden niet van mannen die met complimenten strooien of afgezaagde complimenten geven. Je kunt bijvoorbeeld best tegen haar zeggen dat die outfit haar heel goed staat, of dat je net in haar ogen hebt gekeken en ze heel mooi zijn. Ogen zijn soms cliché, maar het doet het nog altijd goed.

Wat je echt niét moet doen, is praten over lichaamsdelen. Begin niet over haar borsten, billen of heupen. Jij kunt ze wel mooi vinden, maar zeg het niet. Je komt dan over als iemand die alleen daar op let en dat zoeken meiden (zeker op school) niet. Bovendien is het 2020 en de tijd dat je dat zomaar even straffeloos kon zeggen is echt wel voorbij.

Gebruik humor

Jullie leren elkaar steeds beter te kennen en het is tijd om meer van jezelf te laten zien. Een goede manier om dat te doen is door humor te gebruiken. Vertel haar grappen of grappige verhalen. Meiden zijn dol op jongens met gevoel voor humor. Soms is humor nog wel belangrijker dan een goed lijf. Hou het luchtig of een beetje sarcastisch. Plagen hoort erbij, dus ze kan ook grapjes over jou maken. Vat het niet te persoonlijk op en probeer ook om jezelf te lachen.

Vraag haar uit

Misschien nog wel het belangrijkste van al deze tips: wees niet bang om haar uit te vragen. De grootste fout die je kunt maken is al deze tijd en moeite in een meid stoppen en haar uiteindelijk niet durven meer uit te vragen. Dan komt er nooit iets op te gang. Zorg ervoor dat je de vaart erin houdt als je een relatie wilt.

Fysiek een stapje dichterbij komen

Probeer fysiek contact met haar te maken. Probeer haar hand even aan te raken of haar een beetje vast te houden. Later kun je haar dan misschien omhelzen of zelfs kussen. Let daarbij goed op haar signalen. Staat ze het toe? Dan moet je ervoor gaan. Houdt ze zich een beetje afzijdig? Dan is het nog niet jouw tijd.

Vergeet haar telefoonnummer niet!

Vergeet nooit om haar telefoonnummer te vragen. Een telefoonnummer is wel persoonlijk, maar waarom zou een meid op school je niet haar nummer geven? Jullie kennen elkaar al wat langer en als ze jou ook leuk vindt, gaat ze zitten wachten tot je het eindelijk vraagt. Als je haar nummer niet vraagt, denkt ze misschien dat je haar niet leuk vindt. Dat is echt zonde!

gesprek aangaan met vrouw op school

Extra tips om haar ‘on the hook’ te houden

Je bent misschien helemaal gek van haar, maar je wilt niet dat ze gek van je wordt. Val haar niet constant lastig. Dat is namelijk echt creepy. Als je bevriend met haar bent, moet je haar natuurlijk niet dag en nacht appjes sturen. Daarop lopen veel vriendschappen en mogelijke relaties stuk.

Blijf altijd vriendelijk. Boos of stoer doen is niet tof. Slap en afwachtend daarentegen ook niet. Wees gewoon chill; gedraag je netjes en doe alsof je er ook niet te veel om geeft. Laat zien dat je niet de hele tijd met haar bezig bent.

Maak je bedoelingen duidelijk. Maak niet met omwegen duidelijk dat je haar leuk vindt, maar zeg het gewoon. Dan ben je eerlijk en heb je de grootste kans op succes. Zeker als er kapers op de kust zijn.

Trouwens: het zou maar zo kunnen zijn dat je een meid in de eerste instantie niet had zien staan. Degene van wie je het minst verwacht zou de ware voor je kunnen zijn. Je moet het alleen even zien. En natuurlijk proberen te onderzoeken of het echt wat zou kunnen zijn?

Tot slot: neem rustig de tijd om elkaar goed te leren kennen. Probeer dingen te vinden die jullie gemeen hebben en houd dat als gespreksstof. Duik niet te snel in een relatie, want dan lijk je misschien wanhopig of blijkt ze toch niet je perfecte match te zijn. Bovendien is het ook spannend als je de vraag nog even in het midden laat, terwijl jullie het misschien allebei al weten. Maar wacht niet te lang. Op een geven moment moet je er wel voor gaan.

Gepubliceerd door: Rob

september 29, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}