Hopeloos verliefd? Zo ga je ermee om!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hopeloos verliefd? Zo ga je ermee om!

Help! Hopeloos verliefd! Met de handen in het haar! Jij bent enorm verliefd, maar hoe ga je dat in godsnaam vertellen aan de ander? Rustig aan: je bent niet de eerste die hopeloos verliefd is. Ook al lijkt dit nu het grootste probleem ter wereld: neem even wat afstand en bekijk het probleem rationeel. Lees welke wegen je kunt bewandelen om te vertellen dat je verliefd bent.

hopeloos verliefd op iemand

Hoe duidelijk maken dat je verliefd bent?

Hoe maak je nu duidelijk dat je verliefd bent? Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt heel direct zijn, maar je kunt ook indirect laten merken dat je verliefd bent. Soms komt liefde op het eerste gezicht voor en ben je al in de wolken, nog voordat je diegene echt goed hebt gesproken. Hoe pak je dat dan aan? En wat als je iemand al wat beter kent, maar bijvoorbeeld niet de vriendschap wilt riskeren?

Probeer contact te krijgen

Je kunt natuurlijk niet zomaar op iemand afstappen en zeggen: ‘Ik ben verliefd op je!’ Dat kon je doen toen je in groep zes zat van de basisschool, maar als je al in de twintig of dertig bent, is een volwassenere aanpak zeker noodzakelijk. Je begint met het voorzichtig leggen van contact. Soms kan dat lastig zijn, maar je moet het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken.

Sociale media hebben ervoor gezorgd dat we met iedereen in contact kunnen komen, dus ook met een crush. Zoek contact met hem of haar via bijvoorbeeld Facebook. Gewoon een berichtje sturen, of een vriendschapsverzoek sturen. Zo eng is een vriendschapsverzoek sturen niet: tegenwoordig krijgen we vriendschapsverzoeken van mensen van over de hele wereld. Daarom zijn mensen geneigd om sneller in te gaan op verzoeken van mensen met wie ze gemeenschappelijke vrienden hebben, of van mensen die uit de buurt komen.

Je kunt natuurlijk ook offline een praatje met iemand maken. Praat over onbelangrijke zaken. De welbekende koetjes en kalfjes. We zijn gek op het praten over het weer. Toegegeven: de onderwerpen zijn complete flauwekul, maar je hebt al wel even de aandacht getrokken van je crush. Natuurlijk moet het niet bij oppervlakkige dingen blijven: op een gegeven moment wil je dat het iets meer diepgang krijgt.

Een goede manier om in contact met iemand te komen is door vrienden te worden met zijn of haar vrienden. Je komt dan meer over degene op wie je verliefd bent te weten en je loopt een grotere kans om hem of haar tegen te komen. Je kunt uiteraard ook vragen of deze vriend of vriendin je crush uitnodigt. Misschien moet je diegene zelfs in vertrouwen nemen en toegeven dat je verliefd bent op de gemeenschappelijke vriend of vriendin. Als ze de beste vrienden zijn, is de kans groot dat het geheim verklapt wordt, maar wees eens eerlijk: zou dat echt zo erg zijn? Zo hoef je natuurlijk niet zelf te vertellen dat je verliefd bent, maar is diegene er wel al op voorbereid.

Zie je je crush? Maak dan goed duidelijk dat je hem of haar wel ziet zitten. Flirt er lustig op los. Glimlach, knipoog en maak complimenten. Gewone vrienden doen dat meestal niet. Het is dus een goede manier om duidelijk te maken dat je hem of haar wel ziet zitten.

Vertellen dat je verliefd bent

Je kunt niet eindeloos om de hete brij heen blijven draaien. Hoe eng het ook is: op een gegeven moment moet je toch toegeven dat je verliefd bent. Dat is heel erg ongemakkelijk, maar wel een stap die je moet nemen. Zie het als het aftrekken van een pleister: het doet even zeer, maar je hebt wel snel resultaat. Je weet in dit geval snel hoe jouw kansen liggen.

Het komt vaak voor dat de andere persoon jou ook wel interessant vindt. Maar interessant vinden en verliefd zijn, zijn twee verschillende dingen. Je kunt de ander verliefd maken door meer contact te hebben en regelmatig te flirten. Op een gegeven moment kun je toenadering zoeken door voorzichtig aan te raken. Als jullie elkaar echt leuk beginnen te vinden, kan er rustig geknuffeld worden. De vonk kan dan echt overslaan. Raak nooit de andere aan tegen de zin, maar je zult snel genoeg merken of de ander het op prijs stelt.

Je kunt kijken of er meer in zit door een afspraakje te maken. Bevalt het afspraakje? Maak er dan nog een paar. Verliefdheid komt soms pas na een paar dates. Dat is ook juist goed, want zo leer je elkaar echt kennen.

De beste aanpak als je verliefd bent

Wat is nu de beste aanpak als je verliefd bent? Eerlijk gezegd: geen flauw idee. Er zijn experts die claimen precies te weten wat je moet doen, maar eigenlijk kan dat helemaal niet. Ieder persoon is namelijk verschillend. Een website op het internet weet niet hoe jouw crush in elkaar zit, maar jij wel. Als je weet dat degene op wie je verliefd bent niet echt een filter heeft (diegene flapt alles eruit), dan kun je maar beter met ballen van staal toegeven dat je verliefd bent. Diegene zal het niet waarderen als je niet direct bent.

Anderen zijn wat gevoeliger en stellen flirten op prijs. Wanneer je crush een wat verlegener type is, en jij ook, kun je proberen contact te zoeken via sociale media, of door wederzijdse contacten op te bouwen. Wees je ervan bewust dat soms welke aanpak dan ook niet helpt. Het contact blijft dan onbereikbaar. Daar kun je zelfs even last van liefdesverdriet van krijgen.

wat moet je doen als je verliefd bent en zij niet op jou

Wat moet je doen als je verliefd bent en zij niet op jou?

Het komt wel eens voor dat jij verliefd bent, maar de ander niet. Dat is enorm balen en het zal je even pijn doen. Eigenlijk kun je het al merken aan zijn of haar gedrag. Als hij of zij op zoek gaat naar iemand anders en daar een relatie mee aanknoopt, kun je er wel al vanuit gaan dat je crush eigenlijk niet op een romantische manier in jou geïnteresseerd is.

Heb je verteld dat je verliefd bent en ontwijkt diegene je nu opeens? Dan weet je ook dat de liefde niet wederzijds is. Soms stuurt je crush ook een boodschapper op je af, om duidelijk te maken dat er geen liefde is. Een goede vriend of vriendin komt dan naar je toe en zegt iets in de strekking van: ‘Hé, ik weet dat je verliefd bent op (naam), maar ik moet eerlijk tegen je zijn en zeggen dat (naam) zich eigenlijk niet tot je aangetrokken voelt.’ Dan kun je ervan uitgaan dat deze gene de boodschap spreekt. Tenzij diegene natuurlijk zelf verliefd op jou is, maar dat scenario komt zelden voor.

Kenmerken gedrag

Zoals gezegd merk je aan het gedrag van je crush of diegene je ziet zitten. Wanneer je crush je afwijst, kan deze je ontwijken of opeens onpersoonlijk worden. Zeker als jullie voorheen vrienden waren, kan die vriendschap onder druk komen te staan.

Je crush zoekt opeens geen toenadering meer, of vertelt je niet meer alles. Of het duurt uren voordat je een antwoord krijgt op je appje, terwijl je voorheen direct antwoord kreeg. Of in het echt kijkt hij of zij steeds weg, omdat je crush je eigenlijk niet rechtstreeks durft aan te kijken zonder je te kwetsen.

Let goed op de lichaamstaal en de signalen van de ander. Je weet dan wel wat hij of zij probeert uit te leggen. Probeer realistisch te zijn, hoe moeilijk dat ook is. Je bekijkt alles door een roze bril als je verliefd bent, maar soms moet je die ook even afzetten.

Niet te lang bij stil blijven staan

Blijf niet te lang stil staan bij wat er net is gebeurd, als je afgewezen wordt. Afwijzing doet altijd pijn en je kunt echt last hebben van liefdesverdriet. Verdrink jezelf niet in je eigen verdriet, maar pak na een tijdje de draad weer op. Gelukkig kunnen mensen vaker dan eens verliefd worden. Dat lukt alleen als je je niet meer focust op hem of haar.

Ga verder met je leven. Accepteer dat verliefdheid niet altijd wederzijds is. Wees niet bang dat zoiets weer gebeurt, want dan kun je nooit normaal op zoek gaan naar de liefde. Iedere verliefdheid brengt risico’s met zich mee. En soms kunnen die risico’s zo maar tot mooie dingen leiden. Wees je ervan bewust dat je afgewezen kunt worden, maar ook dat de ander degene kan zijn die nooit heeft durven dat hij of zij verliefd op je is. Alles kan gebeuren. Probeer voor alles open te staan. Neem een gokje in het leven. Niemand komt het leven ongeschonden door.

Als je verliefd bent op een vriend of vriendin

Verliefd op een vriend of vriendin? Vraag je dan af of je de vriendschap wilt riskeren voor een relatie. Soms moet je die gok maar gewoon nemen; zeker als je merkt dat er van de andere kant misschien ook wel meer is. Wanneer je er erg over twijfelt, kun je beter nog even de kat uit de boom kijken.

Wees subtiel. Je kunt heel subtiel vragen: ‘Zou je met een vriend of vriendin daten?’ Wil je wat directer zijn, dan kun je natuurlijk ook vragen: ‘Wat zou je ervan vinden als we meer dan vrienden zouden zijn?’ Bedenk je altijd: jullie zijn volwassen mensen. Hier moet gewoon over gepraat kunnen worden.

hopeloos verliefd op elkaar

Wat moet je doen als je verliefd bent maar je durft het niet te zeggen?

Wat nu als je verliefd bent, maar niet durft te zeggen dat je verliefd bent? Dan zijn er een paar manieren om alsnog je blijk van liefde over te brengen, zonder dat je trillend als een rietje voor hem of haar hoeft te staan.

De laffe manier: sms’en

Misschien wel de allerlafste manier van vertellen dat je verliefd bent, is via een sms’je of een appje. Je bent het dan kwijt en de ander weet wat er aan de hand is. Maar erg persoonlijk is het niet. De meeste mensen waarderen dat daarom niet echt. Verliefdheid is iets heel persoonlijks, dus kun je dit het best in het echt vertellen.

Kies je er dan toch voor om je liefde via een berichtje over te brengen, doe dan echt even je best op het bericht. Maak er desnoods een liefdesbrief per e-mail van. Of nodig haar via het sms’je uit voor een echt gesprek. Dan heb je een eerste stap gezet, en kun je toch vertellen dat je verliefd bent.

Hints geven

Laat merken dat je verliefd bent. Doe alle dingen voor hem of haar aar die je in een relatie ook zou doen. Flirt met haar, geef complimenten. Raak hem of haar aar subtiel aan (een hand op de schouder is prima), als ze dit wil. Geef hints dat je verliefd bent. Je kunt al laten merken dat je verliefd bent door de manier waarop je haar aankijkt. Je crush kan dan al vermoedens krijgen en dan is de schok minder groot (of er zelfs helemaal niet), als je vertelt dat je verliefd bent.

Op die manier bereid je hem of haar al voor op wat er komen gaat. Het is wel een manier om jezelf iets meer ‘out there’ te brengen, maar wel een manier die vaak effectiever is dan het ‘wegstoppen’.

Neem een risico

Voordat je besluit om helemaal niet te vertellen dat je verliefd bent: ga eens voor de spiegel staan. Wat zie je daar? Waarschijnlijk een persoon die de zaakjes goed op orde heeft en succes heeft bereikt door af en toe een kans te durven wagen. Dat is met de liefde niet anders. Ook op dit gebied moet je risico’s durven nemen.

Feit is dat iedereen wel eens een blauwtje heeft gelopen. En dat iedereen wel eens een crush heeft gehad die nooit is beantwoord, omdat de persoon nooit durfde te vertellen over de verliefdheid. Je bent dus niet de enige en zeker niet de eerste die met dit probleem zit.

Bedenk je wat het ergste is dat er kan gebeuren. Het ergste zou kunnen zijn dat je crush niet meer met je wil praten of je liefde beleefd afwijst. En dan? Stort de wereld dan in? Waarschijnlijk niet. Er zijn nog veel andere mannen, vrouwen en mensen die zich als anders identificeren. Voor iedereen is er wel een partner te vinden. Ook al lijkt het alsof je wereld alleen draait om je crush, op dit moment, geloof ons als we zeggen dat je echt wel iemand zult vinden.

Waarom gewoon vertellen dat ik verliefd ben?

We hebben het vaak over afwijzing gehad en daarvan zakt de moed je in de schoenen. Mannen vallen zeker alleen op Scarlett Johansson en vrouwen zeker alleen op Brad Pitt? Flauwekul! Veel personen kijken eerst naar de persoonlijkheid. Je wilt niet weten hoeveel relaties voortkomen uit vriendschappen. Beste vrienden kunnen echtparen voor het leven vormen.

Het kan dus ook zijn dat die hele afwijzing er nooit komt. Dat de ander hetzelfde voor je voelt, of het wel aandurft om te verkennen wat er zou kunnen zijn. Het zou ook best kunnen zijn dat de ander het, net als jij, niet durfde te vertellen.

Als je het stilhoudt, krijg je nooit een relatie met degene op wie je verliefd bent. Dat is een feit. Zonder actie geen reactie. Daarom is het goed gewoon te vertellen dat je verliefd bent. Loop je een blauwtje, dan kom je daar echt wel weer overheen.

Gepubliceerd door: Rob

februari 3, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}