Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Heeft je vriendin of vrouw altijd zin in seks? Dan kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Terwijl de ene man denkt: ‘Ik heb de loterij gewonnen!’, denk jij misschien: ‘Nee, schat, nu even niet.’ Hoe zorg je er dan voor dat je toch op één lijn blijft en dat haar drang naar seks de relatie niet in de weg gaat zitten?

Mijn vriendin heeft altijd zin

Zit je nu ‘Mijn vrouw wil elke dag’ te Googlen? Dan zijn er heel wat mannen die jaloers op je zijn. Zij willen ook elke dag wel, maar bij hen hebben de vrouwen vaak hoofdpijn. Toch kan het zijn dat je er niet blij mee bent dat je vriendin elke dag wil. Zij wil dolgraag, maar jij wil ook wel een avondje rust.

Dat je vriendin altijd zin heeft, heeft een oorzaak. Ze heeft mogelijk een drang om aangeraakt te worden of wil zich gewaardeerd voelen en vindt dit in seks. Daarnaast zijn er nog allerlei andere oorzaken. Waarschijnlijk vraag je je af of dat wel normaal is, dat ze elke dag wil.

Mijn vrouw wil elke dag

Elke dag gemeenschap: is dat goed voor je?

Is elke dag gemeenschap wel goed voor je? En is het wel normaal? Eigenlijk is er geen wetenschappelijk bewijs dat zegt dat er zoiets als ‘te veel seks’ is. Het is niet slecht voor je en het is volkomen normaal. Iedereen heeft immers een andere seksdrive. Het kan zijn dat jouw seksdrive wat lager is, terwijl je vriendin of vrouw het de hele dag door wel wil.

Als je het wilt, kun je er dus elke dag voor gaan. Wil je dat niet, dan wordt het tijd om op te staan en een goed gesprek aan te gaan. Seks is een belangrijk onderwerp van gesprek in een relatie. Je moet het niet alleen doen, maar er ook vaak genoeg over praten. Anders verliezen jullie elkaar uit het oog, en dat is juist het belangrijkste aspect van de hele daad.

Hoeveel keer seks per week is gezond?

Hoeveel keer seks per week is eigenlijk gezond? Een lastige vraag, want definieer ‘gezond’, maar eens. Is het ongezond als je het drie keer per dag wil? Sociaal geaccepteerd misschien niet, maar fysiek is het niet ongezond. Je kunt jezelf wel afvragen waar de drang naar zoveel seks mentaal vandaan komt.

‘Gezond’ en ‘normaal’ zijn twee verschillende dingen. We weten allemaal dat seks gezond is en helpt tegen stress, maar wanneer is er zoiets als te veel of te vaak? Eigenlijk hangt dat vooral van de vrouw af. Een vagina is maar een bepaalde tijd vochtig. Dat werkt als natuurlijk glijmiddel. Het kan snel beurs worden en dan gaat het moeizaam. Heeft je vriendin of vrouw dus veel pijn, dan wordt het te veel. Heeft ze er geen last van, dan is het niet ongezond.

Voor mannen is seks eigenlijk nooit ongezond. Neemt niet weg dat je gewoon ‘nee’ kunt zeggen als je er geen zin in hebt. Toestemming geldt immers voor beiden in een relatie: voor zowel mannen als vrouwen!

Verschil in seksuele behoeftes tussen partners

Belangrijk is dat beide partners op hetzelfde niveau zitten als het gaat om seks. Als je vriendin of vrouw te vaak wil, kan dat een weerslag hebben op de relatie. Jij denkt: ‘Pfff, moet ik alweer?’ terwijl je vriendin zich alweer verheugt op de volgende nacht. Je kunt je dan ongelukkig gaan voelen in de relatie.

Ontdek wat het verschil is in jullie seksuele behoeftes. En bespreek dat verschil ook. Leg uit dat jij minder vaak wilt dan zij, en eventueel ook waarom, zodat ze het goed begrijpt. Er is niets mis mee om een beetje te minderen. Meestal levert het geen problemen op. Al zal je misschien wel moeten accepteren dat ze mogelijk vaker met zichzelf aan de slag zal gaan. Haar drang verandert immers niet.

Hoe vaak hebben stellen gemiddeld seks per week?

Jonge mensen tussen de 18 en 29 jaar hebben gemiddeld ongeveer 112 keer seks per jaar. Dat komt neer op gemiddeld twee keer per week. Waarschijnlijk had je veel meer verwacht, maar er zijn allerlei factoren die meespelen waarom het niet vaker kan: soms heb je gewoon geen zin, stress, drukke dagen, et cetera.

Goed om te onthouden: dit is een gemiddelde. In de beginfase van de relatie is alles nog spannend en zijn stellen nog superverliefd. Die stellen doen het soms wel twee keer per dag. Even in perspectief plaatsen: mannen tussen de 30 en de 39 jaar hebben gemiddeld nog maar 86 keer seks per jaar. Hoe ouder je wordt, des te minder seks je zult hebben. Dat geldt tenminste tot je veertigste. Logisch, want in die leeftijdscategorie zal je carrière of gezin juist meer van je vragen.

Boven de vijftig jaar wordt het droevig met de seks. Een kwart doet het dan zelfs helemaal nooit meer. Veel van de stellen boven de vijftig geven aan dat ze dat niet vervelend vinden en heel gelukkig zijn met een seksloze relatie. Naarmate mensen ouder worden, neemt de sekslust af. Toch verschilt dat wel per persoon: er zijn veel stellen onder de vijftig die zelden seks hebben, maar ook veel stellen boven de vijftig die het wel regelmatig doen.

Is een te hoog libido een probleem?

Eigenlijk is er niets mis mee om een hoog libido te hebben. Dat mag je vriendin of vrouw alvast weten. Het is alleen belangrijk dat jullie er samen niet onder lijden. Als ze er niet meer goed van kan functioneren, of ze wordt er opdringerig van, ontstaan er problemen. Tegelijkertijd kan zij zich ook minder zelfverzekerd voelen; ze kan zich bang voelen dat ze je kwetst met haar seksuele behoeften. Ze kan zomaar handtastelijk worden en dat is doorgaans niet iets wat we van vrouwen gewend zijn.

Van mensen die een te hoog libido hebben, is bekend dat ze het vaak moeilijk vinden om monogaam te zijn. De seks die ze bij hun man of vriend niet vinden, willen ze graag elders vinden. Dan wordt een te hoog libido dus een probleem. Soms worden mensen die altijd zin hebben ook niet goed begrepen en blijven ze alleen achter.

Begrijp goed dat het voor veel vrouwen nogal een taboe is om zo vaak zin te hebben. We zijn het gewoon niet van ze gewend. Praten is dan heel erg belangrijk. Het is bovendien wel jullie gezamenlijke taak in de relatie dat julie zich begrepen voelen.

Waarom iedere dag seks hebben goed voor je is

Advocaat van de duivel, natuurlijk, maar iedere dag seks hebben is hartstikke goed voor je gezondheid. Ze helpt dus je gezondheid ook nog een beetje mee. Even de gekheid voorbij: uit onderzoek blijkt dat regelmatig seks hebben goed voor je is. En wel om de volgende redenen.

Seks maakt wel degelijk gelukkig

Van seks word je gelukkig. Tijdens de daad produceren de hersenen namelijk gelukshormonen als endorfine en dopamine. Je ontspant daardoor en voelt je gelukkig. Bovendien is het een intiem moment die je met je liefde deelt. Daardoor komen jullie ook dichter bij elkaar en wordt de relatie sterker. Een sterkere relatie betekent meestal een gelukkigere relatie.

Van seks blijf je fit en mooi

Heb je vaak seks? Dan blijf je er fit bij. Net als sporten versterkt seks je botten en spieren. Met een halfuurtje vrijen verbrand je zo’n 150 calorieën, afhankelijk van het standje. Het heeft ook nog eens een positief effect op het hart. Het hart pompt sneller en de bloedsomloop wordt bevorderd.

Mannen die regelmatig aan de gang gaan, hebben tot 45 procent minder kans op een hartaandoening dan degenen die slechts een keer per maand (of nog minder) seks hebben. Je blijft er fit en jong bij, want het gaat ook vroegtijdige veroudering tegen.

Als je wilt dat je vriendin of vrouw mooi blijft, kun je er vanavond misschien beter aan toegeven. Van seks blij je namelijk mooi. Tijdens de seks worden zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen geproduceerd. Die maken de poriën schoon. Je haar gaat daar van glazen, net als je huid.

Van seks krijg je goede zin

Jouw probleem is waarschijnlijk dat je weinig zin hebt in seks. Zij wil vaak, maar jij niet. Hoe komt dat? Heb je er bezwaar tegen of heb je gewoon geen zin om het te doen? Wanneer je kampt met libidoproblemen, is het de tip om het toch gewoon te doen. Door vaker seks te hebben krijg je meer zin in seks. Je lichaam wordt er gezonder door en je zit lekkerder in je vel. Daardoor wordt het humeur beter en word je nog aantrekkelijker. Het vlammetje in jezelf gaat weer aan en jij kan straks weer voldoen aan de dagelijkse behoefte aan seks.

Elke dag gemeenschap

Een bevredigend seksleven voor beiden

Waar het om draait in een relatie, is dat jullie elkaar begrijpen. Een bevredigend seksleven hoort daarbij. Bespreek met elkaar hoe vaak jullie het zouden willen en wat jullie graag zouden willen. Waarvan word jij gelukkig en waarvan wordt je partner gelukkig? Natuurlijk hoeven jullie niet perfect halverwege tot consensus te komen (voel je al hoe officieel en saai dat klinkt?), maar het gaat om begrip. Misschien ben jij er stiekem toch wel meer voor in dan je denkt.

Als je ervoor in bent: gewoon doen!

Het kan zijn dat je minder vaak wilt dan je vriendin of vrouw omdat je het misschien niet sociaal geaccepteerd vindt. Seks is iets wat je af en toe doet, en niet meerdere keren per dag toch? Wat moeten anderen wel niet denken? Nou, anderen denken niets, want wat er in de slaapkamer gebeurt blijft voor veel mensen privé. En als je vriendin of vrouw er wel iets opener over is: wat deert het dan dat jullie veel seks hebben? Daar kunnen veel stellen alleen maar van dromen.

Als je er stiekem toch wel voor in bent, moet je het gewoon doen. Laat je niet blokkeren door wat dan ook. Jullie kunnen een fantastische relatie met veel seks hebben. Waarom niet?

Verminder de druk

Zie je het toch echt niet zo zitten? Dan moeten jullie de druk verminderen. Waarom staat er zoveel druk op seks? Waarom is het zo belangrijk voor haar? Dat zul je moeten bespreken. Jij voelt waarschijnlijk de druk om je partner te bevredigen en ziet er tegenop, omdat je denkt dat je het niet kunt. Wat moet je nu weer verzinnen om haar een orgasme te geven?

Please elkaar niet, maar doe waar jullie zin in hebben. Probeer druk echt te verlagen. Heb lagere verwachtingen. Je kunt haar drang naar seks niet temmen (dat moet je ook niet willen), maar je kunt wel voorkomen dat ze steeds meer en extremer wil. Zorg ervoor dat je partner geen druk voelt om jou met rust te laten. Anders voelt ze zich misschien afgewezen en dat veroorzaakt heel andere problemen in de relatie. Toch is het goed elkaar af en toe wat ruimte te geven.

Vind de oorzaak van de drang naar seks

Waarom heeft je vriendin of vrouw zoveel zin? Het kan zijn dat ze hyperseksueel is. Hyperseksueel, is dat een ding? Jazeker! Dan heeft ze sterkere seksuele gevoelens dan wat normaal is. Het oude woord is ‘nymfomanie’, maar dat is zo sterk beladen dat je het eigenlijk niet meer moet gebruiken.

Een abnormaal hoog libido kan worden veroorzaakt door onderliggende problemen, zoals depressiviteit of een persoonlijkheidsstoornis. Bij sommige medicijnen kan het ook zijn dat het libido omhoogschiet. Soms is er sprake van overprikkeling in de geslachtsklieren, waardoor haar lichaam steeds verlangt naar seks. Dan is er sprake van een niet bevredigend seksleven.

Meer kwaliteit dan kwantiteit

Een interessante manier om er eens naar te kijken: spreek met haar over de kwaliteit van de seks in plaats van de kwantiteit. Het kan zijn dat ze zo’n hoge drang ernaar heeft omdat ze de kwaliteit ervan wat matig vindt. Met andere woorden: er wordt nooit aan haar behoefte voldaan. Daardoor wil ze het vaker nog eens proberen, om wel aan die seksuele behoefte te voldoen.

Als jullie werken aan de kwaliteit van de seks, kan het zijn dat ze langer zonder kan. Probeer iedere vrijpartij bijzonder en speciaal te houden. En ook daar komt het communiceren weer kijken.

Communiceer met elkaar

Needless to say: jullie moeten het echt met elkaar hebben over jullie behoeften. Een relatie zou niet alleen op seks gebaseerd moeten zijn en misschien zit ze er juist wel enorm mee dat ze zo’n drang heeft. Het kan ook zijn dat ze het heel vervelend vindt dat jij haar steeds afwijst of smoesjes verzint om het niet te hoeven doen. In een goede relatie zullen jullie elkaar begrijpen. Seks is een belangrijk onderwerp, dat je beter niet uit de weg kunt gaan.

Begrijp ook goed dat zij graag een keer verrast wil worden. Heb jij ook eens zin in seks, dan neem jij een keer het initiatief. Zo zal ze aangenaam verrast zijn en geeft ze de hoop op een goede seksuele relatie niet op.

Gepubliceerd door: Rob

april 8, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Hoe zie je dat een vrouw zin heeft? Let op deze signalen!

Hoe zie je dat een vrouw zin heeft? Let op deze signalen!
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}