Online Gesprek Beginnen, zo doe je dat!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Online Gesprek Beginnen, zo doe je dat!

Een online gesprek beginnen is misschien nog wel moeilijker dan een offline gesprek beginnen. Offline heb je misschien de omstandigheden mee: je staat op een druk festival of in een café, waar de sfeer toch al gemoedelijk is. Maar online ben je helemaal op jezelf aangewezen, en ook op het humeur van de ander. Hoe doe je dat nu, online een gesprek voeren? Zijn openingszinnen echt nodig?

Online gesprek beginnen: ongemakkelijk?

Voor veel Nederlanders is het ongemakkelijk om waar dan ook een gesprek te beginnen. Offline is ingewikkeld, maar online ook. Om een goed gesprek te beginnen moet je over je gevoel van schaamte heen. Bedenk niet waarom ze geen antwoord zou sturen, maar waarom je wel een antwoord zou kunnen krijgen. Je eerste bericht hoeft ook helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Vaak wordt gedacht dat je een briljante openingszin nodig hebt, maar dat is niet zo. Jezelf netjes voorstellen op een aangename manier is vaak al genoeg om het gesprek te starten. Echt waar, “Hi, ik ben (naam), leuk je hier tegen te komen” klinkt misschien afgezaagd, maar het werkt wel.

Hoe een gesprek beginnen met een vrouw

Wil je wat creatiever ter werk gaan? Dan kun je natuurlijk wel een openingszin gebruiken of een grapje maken in je eerste bericht. Zeker op apps die doorgaans niet al te serieus zijn (Tinder!), kun je dat prima doen.

Hoe begin je een gesprek op Tinder?

Een eerste gesprek op Tinder moet verpletterend zijn. De eerste indruk is hier heel belangrijk. Ze heeft je al gematcht omdat je uiterlijk haar wel beviel, maar bevalt haar jouw persoonlijkheid ook? Dat kan ze al aflezen in het eerste bericht. Als je met een grappig Tinderopener komt, weet ze dat je relaxt bent en wel in bent voor een geintje.

Voor de echte waaghalzen zijn er nog spelletjes als ‘Doen, durven of de waarheid’. Het is een eenvoudige manier om een Tinder-gesprek te beginnen en doordat je eerlijk antwoordt, creëer je een diepere verbinding. Even een disclaimer: gebruik deze manier niet om naaktfoto’s te verkrijgen. Daar zullen vrouwen echt niet meer intrappen, en het toont bovendien dat je niet écht serieus op zoek bent naar een relatie, maar gewoon naar iets voor één nacht. Prima als je daarnaar op zoek bent, maar de kans dat je iemand vindt die dat ook wil, is klein. Veel vrouwen zullen het als lastigvallen zien.

Hoe begin je een gesprek met je crush op snapchat?

Heb je je crush al op Snapchat? Gefeliciteerd! Snapchat dating wordt vaak een stuk persoonlijker gevonden dan bijvoorbeeld Tinder, omdat je hier ook foto’s naar elkaar kunt sturen. Doe het rustig aan, stuur niet meteen een snap. Wacht liever een paar dagen. Stuur wel regelmatig een snap, zodat ze weet dat ze nog door je gedachten speelt. Geleidelijk kun je dan meer snaps sturen. Schrik haar niet af door haar te bombarderen met berichten.

Om echt een gesprek te beginnen met de chatfunctie, kun je de technieken toepassen die je ook op andere websites en apps toepast. Het mag wel iets persoonlijker, want als je haar al op Snapchat hebt, kennen jullie elkaar wel al een beetje. Stel haar vragen over de dingen die ze zegt, zodat je laat zien dat je echt geïnteresseerd bent. Je kunt je snaps gebruiken om een beeld voor haar te schetsen van wat je leuk vindt om te doen en wat je belangrijk vindt. In die zin kun je gesprekken meer visueel maken.

Voorkom alsjeblieft overdreven uitdrukkingen. ‘Howdy!’ roepen op Snapchat is zo’n uitgemolken, overdreven uitdrukking, dat het geen indruk meer maakt. Wees in plaats daarvan vriendelijk, geïnteresseerd en speels. Ook daar kunnen de foto’s weer bij helpen.

Romantisch gesprek beginnen op Instagram

Sommige mensen vragen zich af of Instagram wel een goede plek is om een gesprek te starten. Daarmee kunnen we je geruststellen: je bent niet de eerste die haar een DM zal sturen. En het toont bovendien ook wel dat je het lef hebt om haar aan te spreken. Het is inderdaad ongevraagd, maar of het ongewild is, bepaalt zij zelf. Denk goed na over een passende benadering.

Op Instagram geldt dat je het rustig aan moet doen. Jij kent haar niet goed en zij kent jou waarschijnlijk helemaal niet. Trek op een positieve manier haar aandacht. Wees creatief, maar niet te persoonlijk. Anders kom je zo haar leven binnenvallen en ze heeft waarschijnlijk al tien anderen in haar DM’s gehad die direct persoonlijk werden. Wees trouwens ook voorzichtig met het liken van haar foto’s. Elke dag tien foto’s van haar liken komt creepy over. Pas ook op wat je liket: alleen bikinifoto’s liken toont wel aan waarin je echt geïnteresseerd bent.

Doe in het eerste gesprek niet alsof je haar kent. Zelfs niet als je haar al een tijd volgt. Reageer niet te persoonlijk, maar stel jezelf netjes voor: “Ik ben (naam) en ik volg je al een tijdje. Leuke foto’s!” is een prima binnenkomer. Geef haar niet direct complimenten, maar leer elkaar eerst wat beter kennen. Wees creatief met vragen: welke foto vindt ze zelf het mooist? Waar is die ene foto gemaakt (als er geen locatie bijstaat)? Als er wel een locatie (ver weg) bij staat, zou je kunnen vragen of ze van reizen houdt en welke reis haar het meest is bijgebleven.

Misschien heb je geluk en gaan jullie van platform wisselen. Het superveilige Instagram wordt verplaatst naar het iets minder veilige WhatsApp. WhatsApp is op een of andere manier toch wat persoonlijker. Je hebt nu immers haar nummer.

Hoe een gesprek beginnen met je crush op whatsapp?

Begin je een gesprek op WhatsApp met iemand die je wel ziet zitten? Voorkom dan dat je begint met ‘Hey’, ‘Hey, hoe is het’, of ‘Hey, ken je me nog?’ Vooral die laatste zin komt soms wat gek over, omdat ze heus nog wel weet aan wie ze haar nummer heeft gegeven. Gebruik de technieken die je offline zou gebruiken ook op WhatsApp. Begin eerst met chatten op een onschuldige, maar grappige manier. Memes, video’s of wat je ook stuurt: laat zien dat je wel een interessante man bent.

Je hebt op WhatsApp de mogelijkheid foto’s, filmpjes en audio te sturen, dus gebruik die opties ook. Geluid of beeld is altijd wat persoonlijker dan tekst. Stuur haar gerust grappige filmpjes (maar niet te veel, je bent geen comedian) of een meme. Het breekt het ijs wat.

De kans is groot dat je haar nummer hebt omdat jullie al een tijdje met elkaar praten. Realiseer je dat het praten nooit een probleem is geweest, ook niet als je nu opeens van WhatsApp gebruikmaakt. Je bent en blijft dezelfde persoon, met dezelfde humor. Vaak zien datingcoaches dat het gesprek wat dood begint te bloeden zodra er naar WhatsApp verplaatst wordt. Zonde, want zo’n gesprek kan juist een echte date opleveren.

Een gesprek beginnen en ermee verder gaan

Nu je weet hoe je een gesprek start, is het de kunst om het gesprek gaande te houden. Hoe zorg je ervoor dat een dame niet na 3 dagen chatten op je uit is gekeken? Praat vooral over dingen die jullie gemeen hebben. Dat is veel makkelijker om over te praten dan over onderwerpen waarin één van jullie in geïnteresseerd is. Praat bijvoorbeeld over muziek. Iedereen houdt van muziek. Wie houdt er niet van muziek? Daar kun je wel een tijdje over praten. Pas wel op dat het niet te zakelijk wordt.

Houd het gesprek gaande door regelmatig iets van jezelf op te sturen. Stuur bijvoorbeeld een foto waar je op laat zien dat je nu buiten bent omdat je aan het hardlopen bent. Aantrekkelijk, een man die iets aan zijn conditie doet! Of, als je werkt, kun je natuurlijk een foto van het werk sturen. Laat gerust zien dat je een drukke dag hebt (en dus ook niet van haar afhankelijk bent).

Op sommige apps, zoals Snapchat en Instagram, is het mogelijk om verhalen te plaatsen. Schrijf slechts af en toe een opmerking hierop. Naarmate je vaker contact hebt, kun je het aantal opmerkingen laten toenemen. Je kunt prima alledaagse vragen stellen. Als je ziet dat ze naar een festival is geweest, kun je vragen welke artiesten ze er heeft gezien. Zo creëer je mogelijkheden tot een gesprek.

Zodra het gesprek echt gestalte begint te krijgen, ben je op een gegeven moment voorbij de fase om over koetjes en kalfjes te praten. Je mag best iets persoonlijker worden. Vertel wat je beweegt, wat je vandaag hebt meegemaakt of misschien zelfs waar je vandaag aan dacht. Als jullie al een tijd praten en je klaar bent om te vertellen dat je haar leuk vindt, kun je zelfs vertellen dat je nog aan haar hebt gedacht. Met een beetje geluk krijg je als reactie: ‘Ik ook aan jou’ terug en dan weet je precies hoever het is.

R-E-S-P-E-C-T

Het woord ‘respect’ spellen we maar even. Realiseer je dat je praat met een echt persoon, zelfs als ze ver weg woont. Dit is een echte vrouw, met gevoelens en kwetsbaarheden. Behandel haar dan ook als een echt persoon. Doe geen dingen die je offline niet zou doen. Ga niet te ver in wat je online doet. Voor sommige mensen is het normaal om zonder shirt rond te lopen, maar vrouwen kunnen het ook zien het als een gebrek aan respect. Zeker als je dat op Snapchat doet, loop je het risico dat je account kan worden ingetrokken omdat vrouwen zich eraan storen.

We moeten het toch eens benoemen: privé-foto’s als naaktfoto’s verstuur je niet. Vrouwen zijn er meestal niet van gediend en je komt over alsof je iets moet compenseren. Vrouwen zijn geen speeltjes en houden er niet van om naar andermans geslachtsdelen te moeten kijken. Dat is een enorme afknapper. Je trekt toch ook niet zomaar midden op straat je broek uit? Seks is een natuurlijke drift, maar bewaar het voor na een paar dates. Zo laat je zien dat je respect voor haar hebt.

Oeps: een hobbel.. We zijn het niet met elkaar eens

Mensen zijn heel verschillend. En dan kan het best voorkomen dat je na een tijdje chatten het niet met elkaar eens bent. De meest natuurlijke reactie is om de ander te blokkeren, zodat de situatie snel is opgelost. Wat veel onzekere mannen doen, is het bijdraaien van hun mening, zodat ze zogenaamd ‘op een lijn zitten’ met de ander. Dat is niet spannend en interessant. Het laat zien dat je met alle winden meewaait. Vrouwen willen mannen die stevig in hun schoenen staan.

Een discussie kan juist heel wat zeggen over de persoonlijkheid van de ander. Welke normen en waarden vindt de ander belangrijk? Waarom is dat zo? Als het echt onoverkomelijk is, heb je alsnog winst geboekt: je hebt voorkomen dat je straks op date tegenover iemand zit waar het eigenlijk helemaal niet mee klikt.

Date regelen via sociale media

Hoe kom je nu aan een date, na het voeren van online gesprekken? Voor vrijwel iedereen geldt dat hij of zij eerst wil weten met wat voor persoon hij of zij afspreekt. Elkaar leren kennen is echt een must voordat jullie op date gaan. Vraag daarom niet te snel om een date. Dat kan overkomen alsof je erg ongeduldig of zelfs wanhopig bent. Een gesprek kan dan compleet vastlopen.

Natuurlijk is de vraag nu: ‘Wanneer vraag ik haar voor een date?’ Meestal voel je wel aan of het goed voelt en of jullie het gezellig hebben. Maar de meeste experts houden een termijn van twee weken aan. Het is zaak niet te lang te wachten, want dan worden de verwachtingen van beide kanten te hoog.

Moet ik laten merken dat ik haar leuk vind?

Je mag gerust laten merken dat je haar leuk vindt of hoopt op meer, maar doe dat in je acties, niet in woorden. Teksten als: ‘Ik ben toch ook al (leeftijd)’, ‘Het klokje begint wel te tikken nu’, of ‘Anderen hebben zelfs al kinderen!’ zijn niet aantrekkelijk voor vrouwen. Het klinkt wanhopig. Het is bewust en onbewust een enorme afknapper. Jij wilt immers dat iemand je leuk vindt om wie je bent, niet omdat diegene graag een relatie wil of onder druk staat van anderen.

Niemand zit te wachten op een vriend of vriendin die erg afhankelijk is. Daarom is het beter dat soort uitspraken achterwege te laten. Ze zijn funest voor een goed gesprek en je vergooit er je kans op een date mee. Ontmoet elkaar eerst maar eens, en kijk dan verder. Misschien is degene die online zo leuk was, wel veel minder leuk in het echt.

Houd het luchtig

Houd gesprekken altijd luchtig en onderwerp de ander niet aan een vragenvuur. Zware, persoonlijke problemen, kun je beter nog even voor jezelf houden. Natuurlijk komen er wel eens serieuze onderwerpen voorbij, maar je hoeft niet je hele levensgeschiedenis uit te leggen. Dan kom je al snel in de friend zone terecht, omdat vrouwen het niet aantrekkelijk vinden.

Denk er maar eens over na: zou jij willen praten met iemand die zwaarmoedig overkomt? Of met iemand die wanhopig is een relatie te vinden? Of met iemand die je enorm onder druk zet? En daar komt nog bij: als jullie elkaar offline niet leuk blijken te vinden, hebben jullie al enorm veel persoonlijke informatie uitgewisseld.

Laat eerst zien wat je leuke eigenschappen zijn. Je minder leuke eigenschappen komen later wel. Zo blijf je een leuk gesprek houden, dat kan uitlopen op meer. Zie het chatten eerst als een leuke afleiding en een mooie manier om elkaar beter te leren kennen. Begin rustig en zie dan later wat ervan komt. De beste relaties komen voort uit mensen die toch al bevriend met elkaar waren.

Gepubliceerd door: Rob

september 4, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}