Een Romantisch Avondje Thuis: de beste tips

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een Romantisch Avondje Thuis: de beste tips

Wanneer heb jij voor het laatst een date gehad met je partner? Gewoon thuis, op de bank? Dat is waarschijnlijk al even geleden. Op een of andere manier zit in ons hoofd dat dates alleen buiten de deur uitgevoerd kunnen worden en dat iedere date de ander steeds elkaar moet overtreffen. Maar eigenlijk kun je het thuis ook al heel gezellig en romantisch maken. We hebben de beste tips voor een romantisch avondje thuis voor je. Ook voor als je net een nieuwe date hebt.

Een romantische avond voor twee

Een romantische avond voor twee kan al heel gemakkelijk gerealiseerd worden. Het is eigenlijk veel simpeler dan je denkt. Samen in bed liggen bij kaarslicht, een borrelhapje erbij en wat sfeervolle muziek op de achtergrond. Een romantische avond voor twee geeft je relatie een ware boost.

Veel stellen komen na een tijdje in een sleur terecht. Alles gebeurt op de automatische piloot en veel gevoel komt er niet meer bij kijken. Soms wordt een relatie zelfs bijna zakelijk. Dan kan het vlammetje uitgaan. Door regelmatig een romantische avond te hebben, voorkom je dat.

Je kunt iedere keer dat je een romantische avond houdt, leuke, spannende en nieuwe dingen doen. Er zijn talloze dingen die je kunt doen. Van spelletjes tot samen eten en van films kijken tot een iets minder onschuldig spelletje poker.

romantisch maken in huis

Telefoons uit!

De beste huwelijken worden verpest door het te veel bezig zijn met de telefoon. Eigenlijk hebben we nog amper tijd voor elkaar. We zijn de hele dag mailtjes aan het checken, sociale media aan het bijwerken en filmpjes aan het kijken op YouTube. Vraag jezelf eens af: wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek gehad met je partner? En dan bedoelen we niet door het scherm, maar offline, face-to-face.

Voor veel stellen is dat waarschijnlijk al even geleden. In ons jachtige leven maken we maar weinig tijd voor elkaar vrij. Zonde, want zo kun je als stel uit elkaar groeien. Een romantische avond begint dan ook met het uitzetten van de telefoons. Zo heb je een volledige focus op elkaar en op de intensiteit van de avond. Door de telefoon uit te zetten kom je niet in de verleiding om toch nog even dat ene appje van de collega op het werk te beantwoorden.

De sfeer zetten: het romantisch maken in huis

Natuurlijk maak je een leuk sfeertje in huis. Steek gezellig wat kaarsjes aan, zet de verwarming wat hoger, of juist uit. Zet je de verwarming uit, dan krijg je het vanzelf koud en moet je je wel aan elkaar opwarmen. Dan begint het knuffelen, het recept voor een fijne avond. Zet je de verwarming hoger, dan is de kans groter dat er wat kleren uitgaan en dat vindt niemand erg.

Hoe dan ook: de sfeer, erg belangrijk. Zet de lampen lekker zacht en zet wat lekker geurende kaarsen op tafel. Over dat laatste, geur, hebben we zo nog een belangrijke tip voor je.

Je huis opruimen

Voordat je partner thuiskomt, of voordat je date er is, ruim je eerst het huis even op. Een rommelig huis zorgt voor veel afleiding. Je date of partner blijft de hele tijd naar het rommeltje in huis kijken en voelt zich daar ongemakkelijk bij. Losse spullen moeten netjes worden opgeborgen, je hebt de stofzuiger er even door gehaald en natuurlijk werk je die vracht afwas ook even weg.

Zo maak je een goede indruk en heb je volledig de focus op elkaar. Tijd om wat gezelligheid in huis te brengen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, dus kun je met je volledige aandacht bij je partner of date zijn.

De juiste geur in huis

Mensen worden heel erg beïnvloed door geur. Een lekkere geur heeft een positief effect op de gemoedstoestand. Het is een goed idee om met geur te spelen, want zo prikkel je alle zintuigen: het zien van je partner, het proeven van wijn, het horen van muziek en het ruiken van lekkere geurkaarsen of een parfum.

Laat niet alleen jouw huis lekker ruiken, maar ook jouzelf. Doe een geurtje op, zodat je de neus van je partner of date prikkelt. Koop ook wat geurstokjes en zet die vlakbij neer. Gebruik anders wierook of etherische oliën. Wees wel voorzichtig met wierook: niet iedereen vindt dat lekker ruiken. Zorg ervoor dat de geuren niet te overheersend worden.

10 romantische ideeën voor thuis

Alle voorbereidingen getroffen? Mooi! Dan is het tijd om echt wat romantische activiteiten uit te voeren. Want alleen wat hangen op de bank kan wel een uurtje gezellig zijn, maar je wilt natuurlijk voor een lange avond met z’n twee gaan. Wat zou je zoal kunnen doen?

Een vragenspel

Online vind je allerlei vragen die je elkaar kunt stellen om elkaar nog beter te leren kennen. Je kunt ze printen en op een briefje zetten. Stop ze in een grote pot en grabbel er om de beurt een briefje uit. Stel de vraag aan elkaar en beantwoord deze ook allebei.

Je kunt ook zelf vragen bedenken, voor als er zaken zijn die je echt graag wilt weten, maar die je niet direct in een gesprek zou willen stellen, of niet durft te stellen. Originele vragen zijn altijd een goed begin voor een goed gesprek.

Geloof het of niet, maar sommige vragen wakkeren gevoelens aan. Je kunt echt binnen een uur weer helemaal verliefd op elkaar worden, als je maar de juiste vragen stelt, met interesse luistert en daarna inhoudelijk antwoord. We vinden het als mensen namelijk fijn om gehoord te worden. Het idee dat er iemand luistert geeft een fijn gevoel.

Een lekker etentje

Eten verbindt mensen, dus het is een prima activiteit voor een romantische avond. Wat je gaat eten, is eigenlijk niet eens heel erg belangrijk. Het gaat om het samenzijn. Je kunt een drie gangen diner klaarmaken, met culinaire hoogstandjes en een netjes gedekte tafel, maar je kunt ook iets anders doen.

Bijvoorbeeld gebruik maken van fun food. Fun food? Ja, fun food. Dat is een vorm van eten waarbij plezier voorop staat. Het is meestal avondvullend, er is genoeg tijd om te praten en je kunt er ook genoeg variatie uit halen. Denk bijvoorbeeld aan gourmetten, kleine pizzaatjes maken of pannenkoekjes maken.

Geen zin om zelf wat te maken? Dan kun je ook sushi of tapas laten bezorgen. Kies dan voor gemak en voor de minste rommel. Kies wel voor iets stijvols. Een vreetfestijn met pizza’s van een goedkope tent draagt niet echt bij aan de romantiek.

Spelletjes spelen

Speel samen spelletjes. Dat is gezelliger dan je denkt en je leert elkaar beter kennen. Je kunt ook spelletjes met een twist spelen. De verliezer doet morgen de afwas, of de verliezer geeft je een massage. Dat laatste is een goed moment om echt close met elkaar te worden.

En wat te denken van het bekende strippoker, voor later op de avond? Als er al wat wijntjes zijn gedronken, word je wat losser. Vertrouw je degene met wie je bent volledig, dan kun je dit spelen. Het maakt de romantische avond zeker spannend. Na iedere ronde trekt de verliezer een kledingstuk uit, tot jullie beiden compleet naakt zijn en dan kun je de rest zelf wel bedenken.

Samen films kijken

Netflix and chill? Nog altijd een prima recept voor een romantische avond. Een ouderwets avondje films kijken terwijl je tegen je partner of date aan ligt, is bijna altijd een garantie voor een geslaagde avond.

Kies wel van tevoren wat films. Door een voorselectie te maken, voorkom je dat je anderhalf uur bezig bent een film te vinden. Dat bederft de pret nogal. Dus kies alvast een paar films waarvan je weet dat jullie die beiden interessant zullen vinden. Dan heb je ook nog iets om over te praten.

romantische dingen om te doen

Samen een playlist maken

Een playlist maken romantisch? Echt, een playlist maken is heel romantisch. Muziek roept emoties op en verbindt ons met elkaar. Het roept herinneringen op, die je met elkaar kunt delen. Ontdek elkaars muzieksmaak en maak samen eens een lijstje op Spotify. Zoek bijvoorbeeld naar muziek die bij jullie beiden past, of nummers die jullie relatie typeren.

Luister samen naar deze liedjes en heb er een gesprek over. Een ander voordeel: als er nog een romantische avond komt, hebben jullie alvast een muzieklijst die jullie beiden bevalt.

Elkaar schilderen

Voor als je creatief bent (of juist niet), maak dan een kunstwerk van elkaar. Als je niet zo artistiek bent is dat ontzettend lachwekkend en lachend verbindt juist mensen. Koop een leeg canvasdoek en ga aan de slag. Laat je partner of date model zitten, of schilder elkaar tegelijkertijd.

Dat bied je de kans om je ogen eens goed de kost te geven. Kijken jullie elkaar op hetzelfde moment aan, dan biedt dat kans tot flirten en goede gesprekken.

Zit je liever niet model? Dan kun je ook een schilderij maken van iets anders. Gebruik in dat geval je fantasie. Je kunt ook één groot doek kopen, zodat jullie samen op één doek de Bob Ross kunnen uithangen.

Een massage geven

Een massage klinkt cliché, maar het is absoluut een must voor op je romantische avond. Maak er geen vluchtige massage van, maar neem er goed de tijd voor. Even vijf minuutjes in de schouders knijpen roept geen gevoel op. Je zou in principe ook eerst een massage cursus kunnen volgen. Dat kan ook online, met wat filmpjes.

Zorg ervoor dat jullie beiden comfortabel zijn. Zet een ontspannen muziekje aan, steek wat kaarsjes aan en prikkel de zintuigen. Zorg er ook voor dat je een goede massageolie in huis hebt en dat de temperatuur in de kamer aangenaam is.

Trek beiden een sexy outfit aan. Dat verhoogt de lust en brengt jullie nog dichter bij elkaar. Een standaard massage kan ook uitmonden in een erotische massage. Als je geen idee hebt hoe je dat aanpakt, kun je ook kaartjes kopen met massagetips. Daar staat dan op welke handeling je op dat moment kunt doen.

romantische avond massage

Een gezamenlijke hobby zoeken

Misschien hebben jullie beiden een gezamenlijke hobby. Zo zijn er tegenwoordig behoorlijk wat stelletjes die beiden van gamen houden. Sterker: dankzij de game community zijn er hele relaties begonnen. Sommigen zijn nu zelfs getrouwd en hebben kinderen. Ongelofelijk, maar een gezamenlijke hobby is misschien wel de beste manier om een relatie sterker te maken.

Samen aan een project werken en dezelfde passie delen, geeft romantiek. Ga samen meubels opknappen, puzzelen of ga samen lego bouwen. Mannen en vrouwen hebben meer interesses met elkaar gemeen dan je vooraf zult denken. Het is alleen een kwestie van de gezamenlijke hobby vinden. Zo kun je ook lekker vaak bij elkaar zijn.

Maak een dansje in de woonkamer

Maak van je woonkamer een balzaal. Hebben jullie net gegeten en een wijntje ingeschonken? Sta dan eens op en schuifel door je woonkamer. Dansen zorgt altijd voor romantiek. Geen zin om zo overdreven romantisch te doen? Dan kun je ook salsa dansen, gekke pasjes van YouTube of TikTok nadoen, of gewoon Just Dance spelen.

Een dans hoeft niet altijd filmcliché romantisch te zijn. Het mag ook gewoon gek en grappig zijn. Als jullie maar samen lachen. Zo creëer je herinneringen. Het gaat dan niet eens om hoe goed jullie kunnen dansen, maar om het samenzijn.

Iets nieuws uitproberen in de slaapkamer

Seks is ook onderdeel van romantiek. Eindigen jullie na een avondje film kijken in de slaapkamer, probeer dan eens iets nieuws uit. Ga niet voor de gebruikelijke standjes, maar voor iets uitdagenders. Dat geeft je seksleven een boost en is ontzettend leuk om te doen. Je kunt bijvoorbeeld het Kamasutra boek gebruiken als inspiratie.

Je zou ook eens kunnen werken met dobbelstenen met verschillende standjes erop, of kaartjes gebruiken die jullie uitdagen tot het proberen van nieuwe dingen. Heb er niet al te hoge verwachtingen van; humor is ook belangrijk. Het gaat om het gevoel en het plezier.

Romantische avond thuis hapjes

De liefde van de man gaat door de maag. En van de vrouw ook. Vergeet vooral niet dat vrouwen ook van lekker eten houden. Ga daarom lekker samen koken en maak romantische hapjes klaar. Kies voor hapjes die niet moeilijk te maken zijn en waarbij je rustig aan het werk kunt. Als koken niet zo je ding is, kun je ook altijd nog cocktails maken. In ieder geval, voor nu, zetten we de lekkerste en de meest romantische hapjes op een rij.

Frisse komkommer en framboos soep

Een soepje dat je vast nog niet eerder hebt geproefd: frisse komkommer en framboos soep. Het is verrassend, leuk en mooi te presenteren in een champagneglas. De kleur van het eten matcht ook nog eens bij de avond: rood. En rood staat natuurlijk voor liefde.

Pure chocolade fondue met sinaasappel en zeezout

Wie houdt er nu niet van chocola? Iedere vrouw is er gek op, en stiekem kunnen mannen ook niet voorbij een la met chocolade gaan. Het is hemel op aarde. Ga daarom samen eens fonduen met chocolade. Gebruik wat vanille, sinaasappel en zeezout. Zo flirt je niet alleen met elkaar, maar ook met verschillende smaken.

Het geeft een verrassend effect voor je avond. En bovendien is fonduen altijd erg gezellig en biedt het je genoeg ruimte voor een gesprek.

Cupcakes

Cupcakes doen het altijd goed. Vrouwen vinden het vaak leuk om ze te maken, maar ook om ze te krijgen. Een man die moeite doet om cupcakes te leren maken…. Als dat geen romantiek is!

Werk met bijvoorbeeld witte chocolade botercrème en jam. Dat wordt heerlijk zoet en zorgt ervoor dat je er nog eentje neemt. Het is een leuke toevoeging aan bijvoorbeeld een drie gangen diner. Een lekker toetje.

Tapas

We noemden het idee van tapas en sushi al even. Maar waar kun je zoal uit kiezen? Stel zelf een tafel met tapas samen. Denk bijvoorbeeld aan patatas bravas (pikante gebakken aardappelpartjes), Spaanse schapenkaas, melon con jamon de serrano (meloen omwikkeld met ham) of een berenjenas con miel. Dat is gefrituurde aubergine met honing.

Pas wel op met tapas met knoflook en ui. Dat komt je geur niet zo ten goede. En bovendien zoent het ook niet echt lekker.

Gepubliceerd door: Rob

december 4, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}