Snapchat Dating: zo werkt daten via Snapchat

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Snapchat Dating: zo werkt daten via Snapchat

Snapchat is een erg populaire messaging app. Dat houdt in dat je er berichten naar elkaar kunt sturen. De app werd vooral bekend door de fotofunctie. Je kunt er foto’s en video’s naar elkaar versturen die maar een paar seconden verschijnen en daarna verdwijnen. Hier communiceer je met vrienden of met mensen van over de hele wereld. Het enige dat je hoeft te weten is de ‘snapcode’ van de ander. Kun je met Snapchat ook een toffe date vinden?

Wat is Snapchat?

Als we je moeten uitleggen wat Snapchat is, is de kans dat je nog wat jong bent, of dat je juist al wat ouder bent. Geen probleem, we leggen het je graag uit, maar voor de meeste mensen is de hype rond deze app wel een beetje voorbij. Goed, in het kort:

Snapchat is een app waarmee je direct foto’s en video’s naar anderen kunt sturen. Dit zijn jouw zogenaamde ‘Snapchat-vrienden’. In de app voeg je vrienden gemakkelijk toe aan de hand van een gebruikersnaam of een telefoonnummer. Voordat jullie berichten naar elkaar kunnen sturen en elkaars foto’s kunnen zien, moeten jullie elkaars vriendenverzoek accepteren.

Met Snapchat is het mogelijk een simpel foto of filmpje naar een vriend te sturen Na een paar seconden verdwijnt de foto of de video. Je vriend of vriendin heeft dan nog even de tijd het beeld nog een keer te bekijken, maar daarna verdwijnt het voorgoed. En dat nodigt uit tot flirterij en liefdesperikelen op Snapchat.

Interesse peilen via Snapchat

Op Snapchat kun je goed de interesse peilen van je mogelijke vrienden en vriendinnen. Je kunt namelijk ook stories plaatsen. Dit zijn foto’s en video’s waarmee je een inkijkje geeft in jouw leven. Je kunt precies zien wie deze stories hebben bekeken. Als er iemand bij zit die consequent kijkt, ziet diegene je misschien wel zitten. Dan kun je gemakkelijk beginnen met chatten door een gericht privébericht te sturen.

Begin dan met een vrij algemeen bericht, met iets wat iedereen leuk zou vinden. Je kunt aan de hand hiervan steeds uitdagender en flirteriger reageren. Misschien bloeit er iets leuks op.

Goed om op te letten: hoe snel opent ze je snaps? Waarschijnlijk opent ze je snaps snel als ze wel interesse in je heeft. Zo zegt Snapchat toch iéts over de kansen op succes.

Snapchat sexting: doen of niet doen?

Je begrijpt dat die verdwijnende foto’s en video’s het heel aantrekkelijk maken om een stapje verder te gaan. Sexy foto’s en video’s werden in het verleden dan ook volop via deze app gedeeld en waarschijnlijk gebeurt dat nog steeds. We noemen dit fenomeen ook weleens ‘snapchat sexting’.

Of het verstandig is om te sexten via Snapchat, is eigenlijk aan jezelf: zie je het zitten, of niet? In de app kunnen delen van gesprekken worden opgeslagen en er kunnen screenshots worden gemaakt. Als je iemand nog niet zo goed kent, is het misschien beter nog even te wachten met snapchat sexting of het helemaal niet te doen.

Zowel foto’s als chatberichten sturen

Als je de interesse van iemand wilt wekken, is het een goed idee om zowel foto’s als chatberichten te sturen. Zo kan iemand je echt beter leren kennen. Het fijne van Snapchat is dat dat kan zonder dat je je persoonlijke gegevens, zoals een telefoonnummer hoeft uit te wisselen.

Door af te wisselen tussen chatberichten en foto’s, kun je het gesprek goed gaande houden. Stuurt ze je een foto van haar hond of kat? Dan kun je vragen hoe deze heet en of deze van haar is. Blijf niet te lang hangen in die katten- en hondenfoto’s, want anders gebeurt er na een halve week nog niets.

Wie gebruikt Snapchat?

Het is goed om in je achterhoofd te houden dat Snapchat vooral gebruikt wordt door jongeren en jongvolwassenen. Er zijn niet heel veel 25-plussers die het nog gebruiken. Bevind je je wel in die leeftijdscategorie? Dan kun je beter op zoek gaan naar andere apps, als je actief op zoek bent naar de liefde.

Om mensen te kunnen ontmoeten kun je de gewoonlijke dating-apps proberen, zoals Tinder of Badoo. Het houden van contact doe je dan via WhatsApp of Messenger. Je kunt hier ook foto’s en video’s met elkaar delen, maar let op: ze verdwijnen niet zomaar! Die intieme foto’s kun je dus beter even laten.

Kun je online daten op Snapchat?

Je kunt in principe online daten op Snapchat. Net als op elke andere app waar je met elkaar kunt praten, kun je die functie ook gebruiken om met elkaar te flirten. Het fijne van Snapchat is dat het heel ongedwongen is en dat er een bepaalde spanning bij komt kijken. Dat je kunt zien wanneer berichtjes zijn geopend en dat je kunt zien of zij jouw foto heeft gezien, geeft een extra spanning mee.

In dat opzicht is Snapchat heel geschikt als dating-app. Maar je kunt op deze app geen nieuwe mensen leren kennen, zoals je op ‘echte dating-apps’ wel kunt. Eigenlijk is Snapchat vooral goed om te gebruiken als vervanger voor bijvoorbeeld WhatsApp of Messenger. Je kunt hier niet willekeurig mensen toevoegen door uit een lijst te kiezen of iets dergelijks.

Naar potentiële dates zoeken

Wil je naar potentiële dates zoeken? Bedenk je dan dat je niet de eerste bent met Snapchat. Op deze app kun je je eigen ‘snapcode’ op vragen: een code waarmee je anderen jou kunt laten toevoegen. Zoek op Twitter of Instagram maar eens op #snapchat, zodat je de snapcodes van anderen tegenkomt. Je kunt ze dan zo toevoegen op Snapchat.

Je weet natuurlijk niet of deze mensen open staan voor een flirt of date, maar daar kun je maar op één manier achterkomen: toevoegen! Misschien wordt het wel wat. Je weet maar nooit!

Ongevraagde foto’s: een absolute no-go

Doordat je degene met wie je praat dus al wat beter kent, heb je misschien het idee dat ze het wel leuk zou vinden om spannende berichten en foto’s uit te wisselen. Voordat je dat doet, is het goed om eerst te peilen of de ander daar wel op zit te wachten.

Vrouwen hebben een hekel aan ongevraagde dickpics. Op Snapchat worden er heel wat verstuurd en de meesten leveren geen succes op. In het dagelijks leven is het ook heel ongepast om zomaar te flashen met jouw intieme delen, dus waarom zou je dat wel op zo’n app doen? Meestal schrikt het de ander af en dan komt er helemaal geen date meer.

Wat je wel zou kunnen doen? Een uitdagende foto maken. Voor mannen geldt dat een beetje ontbloot bovenlijf prima zou kunnen, of eentje waarop je in je gezicht laat zien dat je haar wel ziet zitten. Je mag op Snapchat best de ander een beetje opwinden met sexy of verleidende foto’s, maar ongevraagd dickpics sturen is echt een absolute no-go.

Gevaar van screenshots

Kies je ervoor pikante foto’s of video’s te sturen op Snapchat, wees je dan bewust van screenshots. Je foto’s en video’s mogen dan wel maar 10 seconden zichtbaar zijn, maar dat is niet zo veilig als je denkt. De ontvanger kan immers nog steeds een screenshot maken van de foto die je hebt opgestuurd. Daar krijg je wel een melding van, maar dan is het kwaad al geschied: de foto is opgeslagen in de fotorol van de ander.

Als je de foto in een privéchat hebt gestuurd, kan de ontvanger de foto doorsturen aan andere gebruikers. Dat wil je natuurlijk juist niet. Wat dat betreft is het goed om heel voorzichtig te zijn met wat je precies doet op Snapchat.

Je eerste afspraak regelen via Snapchat

Heb je een leuk gesprek met een dame op Snapchat? Controleer dan wel even of je echt te maken het met een eerlijk persoon. Bestaat deze persoon echt? Kan ze levende foto’s en video’s sturen? Er zit in Snapchat ook een optie om te videobellen. Dat is een goede manier om te zien of iemand echt bestaat.

Als het allemaal goed lijkt, moet je het ijzer smeden als het heet is. Wacht niet te lang met het plannen van het eerste afspraakje. Als jullie op Snap een klik hebben, kun je best vragen of je die klik ook ‘offline’ mag onderzoeken.

Durf je haar niet goed te vragen? Stuur haar een foto met de vraag. Dan is de foto na een paar seconden weer weg. Als ze je vraag voor een date afwijst, heb je dus maar een paar seconden een blauwtje gelopen. Daarna is deze weer weg. Dat is dan wel weer handig aan Snapchat.

Dating tips op Snapchat

Heb je inmiddels iemand op Snapchat die je wel ziet zitten? Misschien dat je dan een aantal dating tips kunt gebruiken. Zeker als je niet zo bekend bent met deze app, weet je misschien nog niet hoe je de mogelijkheden van de app kunt inzetten om een date te scoren.

Soms is gek beter dan sexy

Waarschijnlijk denk je erover om te laten zien dat je sexy bent. Even je buik laten zien, of die paar spieren. Maar waarschijnlijk heeft ze dat al veel vaker gezien. En die spieren zeggen niets over jouw persoonlijkheid. En dat is juist waar veel vrouwen nu naar op zoek zijn.

Laat liever zien dat je een leuk gezelschap bent. Versturen gekke clips naar haar, of een te gekke foto. Laat haar lachen en giechelen als ze naar jouw snap kijkt. Zo krijgt ze echt gevoelens!

Maak gebruik van de caption

In Snapchat kun je ‘captions’ gebruiken. Als deze goed aanvult op wat je in je video of foto laat zien, kan je erg grappig overkomen of kun je juist een gesprek starten. Op die manier blijven jullie een beetje flirten in de berichten. En dat kan al heel snel uitlopen op telefoongesprekken, videogesprekken of zelfs echte dates!

Een caption toevoegen doe je door bij de foto of video op het midden te tikken, zodat er een balk verschijnt. Je kunt daar dan iets intypen: een kort bericht dat de aandacht trekt en meer duidelijkheid geeft over de foto of video. Vaak kun je hier ook een vraag stellen, zodat het gesprek verder loopt.

Houd het kort

Hoe langer een snap is, des te groter de kans is dat ze iets ziet wat ze irritant vindt. Een goede snap duurt minder dan 10 seconden. Je wilt graag een reactie uitlokken, en dat doe je door een aantal zaken in het ongewisse te laten.

Houd je snaps daarom kort. Verstuur niet te veel snaps, maar probeer haar interesse af en toe even te wekken. Laat haar niet zien dat je onzeker bent, maar dat je ook even zeonder haar kunt.

Laat je sociale leven zien, maar wees uniek

Stuur haar gerust snaps van je sociale leven. Dat je uitgaat, dat je met vrienden bent, wat je op mooie locaties bent, helemaal prima. Maar wees je wel bewust dat je ook uniek moet zijn. Ze gaat het niet te gek vinden om jou straalbezopen te zien, want iedere jongen is op zaterdagavond aan de drank. Dat is dus niet uniek. Laat haar juist iets zien wat haar aandacht trekt.

Gebruik emoji’s als een manier om flirty te zijn. Snapchat heeft heel veel manieren om creatief, grappig en uniek te zijn, dus waarom zou je deze opties niet gebruiken? Zo kom je echt aan haar aandacht. Blijf weg van eindeloze selfies en naaktfoto’s, maar verover haar hart met leuke content!

Gepubliceerd door: Rob

oktober 13, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}