14 Spannende Date Ideeën, dates met actie!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 14 Spannende Date Ideeën, dates met actie!

Hoe maak je nu indruk met een date? Je kunt natuurlijk voor het standaard filmpje in de bioscoop gaan, maar daar blijf je waarschijnlijk niet mee hangen bij de man of vrouw die je op het oog hebt. Een spannende date zorgt ervoor dat je wordt onthouden en dat je interesse wekt. Maar wat zijn nu voorbeelden van spannende dates? En in welke zin van het woord?

De eerste date: direct goed inzetten

Vanaf het moment dat we elkaar zien, krijgen we al een eerste indruk. Volgens onderzoekers hebben we slechts 39 milliseconden nodig om te bepalen of we iemand aardig vinden. Binnen die milliseconden kijken we al snel of iemand er vrolijk en vriendelijk uitziet. Dat is ons instinct. We weten dan of we moeten vechten of vluchten. Na een tiende van een seconde bepalen we hoe aantrekkelijk we iemand vinden. En na 5 seconden hebben we besloten hoe extravert en intelligent iemand is.

We komen dus heel snel tot conclusies. En dat betekent dat je maar beter een goede indruk maakt voor een eerste date. Niet alleen met hoe je eruitziet en hoe je je gedraagt, maar ook op wat voor date je gaat. Dat zegt namelijk iets over jou als persoon.

Ga je in uit eten op de eerste date? Dan kom je misschien over als degelijk en saai. Tegenwoordig willen mannen en vrouwen best wel wat meer actie. Een etentje is geen spannende date. We hebben een paar tips voor je om wél als spannend en interessant uit de hoek te komen.

Waarom een spannende date?

Ook na een eerste date is het belangrijk om spannende dates te blijven houden. Doe iets verrassends of juist iets wat mogelijk een beetje schuurt met wat ‘sociaal geaccepteerd wordt.’ Dat laatste is vooral leuk voor (nieuwe) stellen die allebei open-minded zijn en wel voor een geintje in zijn.

Een spannende date blijft hangen. Het vertelt iets over je persoonlijkheid. Avontuurlijke mensen worden meestal als interessant bevonden. Je maakt er een goede indruk mee. En die goede indruk kun je gebruiken om uit te bouwen tot een relatie. Dan moet je natuurlijk niet meteen al die spannende date ideeën overboord gooien en overgaan tot een saai, burgerlijk leven, maar blijven verrassen.

Houd er wel rekening mee dat niet elke date de andere hoeft te overtreffen. Na uit een vliegtuig springen blijft er niet veel extremers meer over. Gewoon leuke, originele dates zijn al goed genoeg om te blijven hangen. En natuurlijk hoeven jullie elkaar ook niet te overtreffen. Het is immers geen wedstrijdje.

Wat verstaan we onder ‘spannend’?

Onder een spannende date kunnen we twee dingen verstaan: een date die leuk, verrassend en zelfs adrenaline verhogend is, of een date die op een seksuele manier spannend is. In die laatste zin bedoelen we dat de date zal aansturen op seks, of in elk geval seksuele gevoelens zal aanwakkeren.

In dit artikel geven we tips op beide vlakken. Allereerst wat algemenere activiteiten die spanning opbouwen, en daarna dates voor als je elkaar al wat langer kent, of vlot in bed wilt belanden.

date spannend

Spannende activiteiten tips

Wat kun je doen op een date om het een beetje spannend te maken? Met wat voor activiteiten word je zeker onthouden als goede kandidaat voor een relatie? En wat kun je doen als je al een vriend of vriendin hebt en jullie nog steeds daten? Een paar tips.

1# Een spannende massage

Geef elkaar een spannende massage. Het is een goede manier om het eerste lichamelijke contact te krijgen. Een goede massage kan al snel uitlopen op heel wat meer. Maar het zorgt er ook voor dat jullie een betere band met elkaar krijgen en elkaar leren vertrouwen om aangeraakt te worden.

Met een massageworkshop leer je echt goed hoe je moet masseren. Dat is niet alleen fijn voor de toekomstige massages, maar ook voor de spieren. Je wilt natuurlijk niet dat je je date pijn doet tijdens het masseren. Een workshop is bovendien ook leuk om elkaar nog wat beter te leren kennen.

Je kunt natuurlijk beginnen bij de nek en schouders. Dat is een goed, onschuldig begin. Daarna kun je naar beneden werken en uiteindelijk bepalen jullie wat er gebeurt: gaat de massage verder dan de nek, schouders en de rug? Of wachten jullie daarmee tot een andere keer?

2# Een proefles motorrijden

Voor de dare devils: ga eens motorrijden. Klinkt gek, maar het is echt een onvergetelijke ervaring. Tegenwoordig kun je op allerlei dealsites wel een goedkope proefles vinden. Het is spannend en leuk om met z’n tweeën te leren rijden.

Nieuwe dingen leren is altijd leuk, maar met elkaar is het nog leuker. Terwijl jullie over het asfalt scheuren, maken jullie herinneringen. Een motorchick worden is bovendien heel aantrekkelijk. Toch?

3# Wellnesscentrum

Waarschijnlijk klinkt het niet heel spannend, maar het kan wel spannend zijn. Even naar een wellnesscentrum. Een dagje heerlijk ontspannen en wegzijn van het drukke leven. Als je dit combineert met een date, heb je zo een fantastische dag. Verras je date met een hot stone massage en duik de sauna in.


Een voordeel is dat je in de sauna meestal geen kleren aan hebt. Een mooie kans om eens goed naar elkaars lichaam te kijken. Misschien komen er wel verlangens tot meer. Dat kun je dan mooi eens onderzoeken als jullie weer thuis zijn.

4# Zeven verschillende zoenen uitproberen

Een normale kus op de mond wordt na een tijdje ook standaard en saai. Vergelijk het met elke dag dezelfde soort boterham eten. Dat is ook eentonig. Maar er is een manier voor om het spannend te houden: de zeven verschillende zoenen leren. Elke zoen vertelt iets over hoe jullie tegen elkaar aankijken.

De manier waarop jullie met elkaar (durven te) zoenen, vertelt veel over waar je je nu bevindt in de (toekomstige) relatie. Het vertelt ook veel over jullie persoonlijkheden.

De eerste zoen is uiteraard de zoen op de mond. Daarnaast is er het romantische kusje op het voorhoofd, maar ook de vluchtige kus. Die lijkt heel onschuldig, maar het betekent dat jullie goed willen zoenen: de relatie naar een hoger niveau brengen.

Een french kiss is lief, heet en pure passie. Het is dé zoen waarmee je elkaar in de mood kunnen krijgen. Het schreeuwt aan alle kanten seks. Goed om mee te oefenen.

De rondtrekkende kus begint net bij je lippen en trekt daarna verder naar andere delen van het gezicht en lichaam. Niet geschikt voor als je niet van plan bent om verder te gaan dan een beetje zoenen.

De kus in je nek is een wat onschuldigere zoen. Het is speels en geeft aan dat jullie elkaar beter willen leren kennen. Het toont aan dat jullie weten wat elkaar opwindt. Het betekent: ‘Laten we het samen leuk hebben.’

De lange, tedere kus toont passie. Het toont romantiek en heeft geen seksuele verwachtingen. Het is de zoen waarmee jullie laten zien dat jullie er voor elkaar zijn. Gereserveerd voor stellen die echt met elkaar verder willen.

En dan nog de wilde zoen waarbij het halve gezicht wordt opgegeten. Niet de beste of meest chique manier om te zoenen, maar het laat wel zien dat er passie is. Het schreeuwt niet echt romantiek, maar wel passie. Het uiteindelijke doel hiervan moge wel duidelijk zijn.

Probeer al deze zoenen maar eens met elkaar uit als jullie verschillende dates hebben. Welke bevalt het beste? En waarmee had je succes? Al het kussen zorgt zeker voor een spannende date.

5# Bungeejumpen

Heb je nog nooit uit een vliegtuig gesprongen? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Je date waarschijnlijk ook niet. Het is een fantastische, spannende ervaring. Zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Met z’n tweeën bungeejumpen zorgt voor een onvergetelijk moment.

Wanneer je gaat bungeejumpen op date, zorg je ervoor dat je een herinnering maakt. Je krijgt er adrenaline van en met een beetje geluk voelen jullie je meer tot elkaar aangetrokken. Een goede tip om eens te proberen, dus.

Spannende date bungee jumpen

6# Samen ontsnappen uit een escaperoom

Tegenwoordig heb je allerlei soorten escape rooms. Denk aan een Maya tempel, een oude gevangenis of iets anders. Bedenk welke jullie beiden leuk zouden vinden en ga er naar toe.

Een escaperoom vereist teamwork en is bovendien spannend. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Jullie komen op deze manier dichter bij elkaar. Bovendien is het weer eens iets anders dan een diner bij kaarslicht.

7# Karten

Een beetje competitie hoort erbij! En wie houdt er nu niet van snelheid? Karten is leuk om te doen en de spanning zit ‘m in de snelheid. Maak jij je date keihard in? Ga je als eerste over de finish?

Je kunt natuurlijk ook een weddenschapje sluiten op de uitslag van de race. Wie verliest moet iets doen voor de ander. Zo geef je er nog een spannender element aan.

8# Opwarmen onder de dekens

Als het je vriendin is, is samen onder de dekens opwarmen natuurlijk niet heel spannend. Maar als het jullie eerste date is, zorgt het voor een diepere verbinding tussen jullie. Je bevindt je al op de plek waar je eigenlijk zou willen zijn: het bed. En samen opwarmen kan dan al snel uitlopen op zoen- en vrijpartijen.

Maak het romantisch: doe de kachel uit, doe de lichten uit en haal de kaarsen tevoorschijn. Probeer de focus op elkaar te houden. Wie weet wat de avond dan nog brengt..

Tips date met seks

Onder ‘spannende date ideeën’ kunnen we ook dates verstaan met een seksueel tintje. Het zijn goede dates voor als jullie al wat vaker hebben gedatet of voor als je een vriend of vriendin hebt en jullie nog steeds op dates gaan. Dates zorgen ervoor dat het vlammetje in de relatie aanblijft en jullie elkaar steeds opnieuw ontdekken.

9# Je eigen loveboat

Maak je eigen loveboat, aan de hand van een peddelbootje. Nee, dat klinkt nog niet heel spannend, maar dat moet je er zelf van maken. Een goede fles wijn erbij, wat hapjes erbij en wat goede muziek. Leuk, horen we je denken, maar waar blijft die seks nou?

Voor de dames raden we aan om geen bikini onder het strandjurkje te dragen, maar een spicy setje. Geef, waar niemand het ziet, een sexy striptease en ga samen skinny dippen in het water. Na een verfrissend rondje naaktzwemmen kruipen jullie in de love boat tegen elkaar aan onder een dekentje.

spannende date op boot

10# Sexy schilderen

Hebben jullie elkaar al eens goed bekeken? De dame poseert en de man schildert. Een goed excuus om elkaar uren naakt te zien. Vrouwen kunnen zich het best van tevoren insmeren met een verzachtende, lekker ruikende bodylotion, die de lust doet opwekken.

Dim het licht voor een romantisch effect. Zo voelen jullie je waarschijnlijk meer op jullie gemak. Zet een sexy playlist op en met wat wijn komt het helemaal goed. Nadat de man het kunstwerk af heeft gemaakt, mag hij eindelijk het model aanraken.

11# Toetjes eten op een andere manier

Maak samen toetjes! Hoe kan dat nou sexy zijn? Dat ligt aan de twist die je geeft. Maak bijvoorbeeld witte chocolademousse of klop je eigen slagroom. Haal wat fruit en gebruik het… op elkaars lichaam. Zoek een plekje in huis waar jullie een beetje mogen knoeien. Kleed elkaar uit en breng de toetjes op elkaars lichaam aan. Eet van elkaars lichaam en maak er wat lolligs van.

Neem het niet al te serieus. Het mag best misgaan, want dan valt er wat te lachen. Lachen zorgt ook voor spanning en aantrekkingskracht. En dat aanraken met de tong op elkaars lichaam, wie kan dat nu weerstaan?

12# Een pikante picknick

Deze picknick vindt niet buiten plaats, maar gewoon bij jou thuis. Nodig hem of haar uit, zet een rieten mandje klaar met vers fruit en prosecco en zoek een romantisch plekje in huis. Ga samen op een kleedje zitten en kleed elkaar uit. Samen naakt picknicken, wat een idee! Misschien kunnen jullie tijdens de picknick ook nog wat spannende spelletjes spelen? Denk bijvoorbeeld aan een vragenbox met opdrachten, of Truth or Dare.

Wil je het nog een niveau verder brengen, dan kun je de picknick ook buiten doen. In een verlaten bos, bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat je niet wordt betrapt. We kunnen ons voorstellen dat het anders een duur geintje wordt, als je een boete krijgt.

13# Het lingeriediner

In het verlengde van de picknick: een diner in ondergoed. Maak wat lekkers klaar en het eten wordt eigenlijk bijzaak. Als je je er toch niet helemaal comfortabel bij voelt, kun je ook een schort om doen. Het is natuurlijk wel iets wat je moet durven. Maar verrassend en spannend is het zeker.

Jullie kunnen vast niet wachten tot de bordjes leeg zijn. De liefde van de man gaat niet alleen door de maag.

14# Samen naar de Kamasutrabeurs

Ben je verlegen? Dan moet je dit zeker niet doen. Maar als jullie beiden wel in zijn voor een geintje of open minded zijn, is het misschien een spannende date om eens naar de Kamasutrabeurs te gaan. Je doet er allerlei inspiratie op en je kunt natuurlijk de stand(jes) bekijken. Als je je opgeeft als koppel, mag je op meer plaatsen komen.

Wees er wel zeker van dat jullie hier beiden voor openstaan. Peil elkaar eerst een beetje. De Kamasutrabeurs als eerste date is geen goed idee, maar als jullie elkaar al wat langer kennen en ook op seksueel niveau bij elkaar passen; waarom niet?

Gepubliceerd door: Rob

december 15, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}