Een Tinder gesprek beginnen: minder moeilijk denken

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een Tinder gesprek beginnen: minder moeilijk denken

Je bent aan het swipen geweest op Tinder, en daar komt het bericht van de app: “Gefeliciteerd, je hebt een match!” Top, maar wat nu? Hoe begin je eigenlijk een gesprek met een match? Je wilt immers meteen zijn of haar aandacht en een goede eerste indruk maken. Veel Tinderaars gaan dan klooien met goedkope openingszinnen, of denken lang na over hun eerste bericht. Dat hoeft helemaal niet. Jezelf zijn is het belangrijkst. Hoe je je persoonlijkheid op een leuke manier uitvergroot, leer je in deze blog.

Hoe begin je een gesprek op tinder

Voordat je een gesprek begint

Voordat je een gesprek begint is het goed nog eens naar je profiel te kijken. Is deze aantrekkelijk genoeg? Vertelt je biografie iets over jezelf en biedt het genoeg aanknopingspunten voor de ander om het gesprek te beginnen en gaande te houden? Je kunt natuurlijk niet verwachten dat je match een goed gesprek met je begint, als je amper iets op je profiel hebt staan.

Kijk ook nog even goed naar de foto’s. Heb je er voldoende? Zeggen die foto’s iets over jou? Zijn ze alledaags of heb je er ook een spannendere foto tussenzitten die iets zegt over jouw leven? Denk bijvoorbeeld aan een foto waarop je een extreme sport beoefent. De leeuwen-knuffelen-in-Afrika-foto’s kennen we onderhand wel. En de extreem grote vissen ook.

Een tinder gesprek starten

Zo, je profiel ziet er tiptop uit. Genoeg om over te praten. Dan moet je wel eerst een gesprek beginnen. Maar hoe begin je een gesprek op Tinder? Voor veel mannen lijkt dit een onmogelijke opgave, maar eigenlijk is een tinder gesprek beginnen met vrouw minder moeilijk dan je denkt.

Neem het initiatief. Dat straalt zelfvertrouwen uit en laat zien dat jij de touwtjes graag in handen hebt. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent (of je als iets anders identificeert): iedereen mag het initiatief nemen.

Krijg je niet direct antwoord? Laat je dan niet uit het veld slaan. Misschien is je match even druk met iets anders bezig, of kijkt diegene nu even niet op zijn of haar telefoon. Het kan ook zijn dat je helemaal geen reactie krijgt. Dan moet je accepteren dat niet iedereen interesse heeft. Probeer het gewoon weer met de volgende match.

Goede openingszinnen Tinder

Om een of andere reden verwachten mensen openingszinnen op Tinder. En dan geen openingszinnen die je op internet kunt vinden, maar creatieve, zelfbedachte zinnen. Daarbij komen de Sinterklaas-trauma’s weer naar boven: je moet een gedichtje schrijven voor het lastigste kind van de klas. Mensen denken altijd dat een openingszin gevat moet zijn, grappig, laten zien hoe ruw en tof je bent. Maar eigenlijk vinden we dat een beetje onzin.

Je kunt beter een goede eerste vraag stellen. Zie je iemand met een surfplank? Vraag dan waar hij of zij al heeft gesurft en waar hij of zij nog eens naar toe zou willen gaan. Stel je voor dat diegene antwoord met ‘Surfen op Bondi Beach in Australië’, dan kun jij daar over doorgaan: ‘Oh ja, Australië is mooi, he? Wat zou je er nog meer willen doen en zien?’ Samen fantaseren over iets is altijd een goede manier om nader tot elkaar te komen.

Voordat je op de verzendknop klikt is het een goed idee nog even de spelling en grammatica te controleren. Het is misschien wat cru om te zeggen, maar als je in je eerste zin al taal-, stijl- en spelfouten maakt, kom je minder intelligent over. We willen uiteraard allemaal een knap en slim persoon, dus denk even om deze eerste indruk. Die kun je immers maar één keer maken.

Deze berichten moet je voorkomen

Voorkom berichten met ‘Hi, hoe gaat het?’. Met de meeste mensen gaat het altijd goed en in zeldzame gevallen kom je iemand tegen die toegeeft dat het niet zo goed gaat en zijn of haar verhaal doet. In de meeste gevallen komt het niet voor, omdat we niet gewend zijn zomaar ons hart uit te storten bij vreemden.

Stel ook geen ongepaste vragen en maak geen ongepaste opmerkingen. In je eerste berichtje meteen over het uiterlijk beginnen, of op de man (of vrouw) af over seks vragen (het gebeurt echt!) zou je ook niet op straat doen, dus waarom wel op Tinder?

De aandacht vasthouden

Houd zijn of haar interesse vast als je eenmaal de aandacht hebt getrokken. Wees niet bang om af en toe complimenten te geven, op basis van jullie gesprek. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat je het leuk vindt om met hem of haar te praten.

Geef nog geen complimenten over zijn of haar uiterlijk. Richt je eens op de persoonlijke kant, in plaats van de lichamelijke. Je match is immers meer dan alleen het pakketje eromheen. Daarnaast kan niet iedereen het waarderen om meteen al daar complimenten over te ontvangen. Pas op met wat je zegt, want iets wat niet ongepast is, kan wel als ongepast overkomen en dan is je match zo verdwenen (en als je echt te ver bent gegaan word je geblokkeerd van Tinder).

Plaag elkaar gerust een beetje. Beledig elkaar niet, maar geef elkaar bijvoorbeeld een bijnaampje of plaag met iets sulligs dat je match eens heeft gedaan. Houd het luchtig en laat altijd weten dat je een grapje maakt. Een tonguitstekende smiley of een knipoog maakt het wel duidelijk. Vrouwen op Tinder vinden mannen die emoticons sturen vaak te zachtaardig, dus mannen kunnen het gebruik hiervan beter vermijden.

Wees geen creep

We hebben al veel te veel creeps op de wereld, dus probeer er niet als eentje over te komen. Wees niet te geforceerd, te gretig of te seksueel. Een bericht met: ‘Hey sexy!’ is absoluut not-done. Zo spreek je mensen op straat niet aan, dus online ook niet. Houd het gesprek eerst luchtig. De zwaardere kost komt later wel, na een paar weken of maanden chatten.

Praat niet te veel over jezelf

Mensen zijn altijd geneigd om veel over zichzelf te praten. We vertellen graag over ons leven en over wat we meemaken. Dan verliest je match interesse. Moedig in plaats daarvan de ander aan om meer te vertellen over zichzelf.

De ander moet het gespreksonderwerp ook boeiend vinden. Dat merk je direct aan hoe de ander reageert. Als het lijkt alsof de ander een beetje verveeld begint te raken, is het tijd om van onderwerp te wisselen, met een wat interessantere invalshoek.

Tinder gesprek beginnen met vrouw

Hoe laat je een match op Tinder verlangen naar meer?

Gesprekken duren niet eindeloos. Je moet immers ook eens slapen. Ben je krachtig begonnen, dan sluit je ook krachtig af. Zeg dat je uitkijkt naar de volgende keer chatten en plan alvast de volgende virtuele date in: ‘Heb je tijd om morgen weer te praten?’ is een goede manier om iemand wat meer aan je te binden.

Als je merkt dat jullie beiden moeite hebben om zinnen te wisselen, is er mogelijk geen klik. En als je geen klik hebt, gaat die waarschijnlijk ook niet komen. Zonde van de tijd en de energie. Op naar het volgende gesprek.

Zeg nooit zomaar: ‘Doei’, maar vertel waarom je weggaat en wat je gaat doen. Misschien denk je nu: ‘Dat gaat de ander niks aan!’, maar je zorgt voor een band als je het vertelt. Diegene kan dan immers ook vragen hoe het is gegaan.

Een telefoonnummer krijgen

Eindeloos via de Tinder-app chatten is voor niemand leuk. Het is een best wel onpersoonlijk platform, dus de meeste mensen kiezen voor een wat persoonlijkere omgeving, zoals WhatsApp. Zeker als je van flirten geniet is dat wenselijk. Bovendien kun je op een andere app vaak ook met elkaar bellen, waardoor je weet of je echt de ware hebt gevonden.

Maak een echte afspraak

Veel mensen dreigen te verzanden in het online praten. Logisch, want achter je scherm durf je meer te zeggen. Maar toch komt er eens de tijd dat jullie elkaar moeten ontmoeten. Tinder is niet voor niets een datingapp, dus de leden gaan ervan uit dat ze eens een afspraakje krijgen. Ontmoet elkaar in het echt (met vrienden of op een veilige, openbare plek) en ontdek of het echt wat kan worden.

Ga liever niet met elkaar naar de film of uiteten. Jullie hebben elkaar dan waarschijnlijk niets te zeggen en dan wordt het ongemakkelijk. Het nadeel van samen naar de film gaan is dat je uren naar een scherm zit te turen en zachtjes of niet met elkaar mogen praten. Wat weet je dan aan het eind van de date van elkaar? Juist, nog steeds niets. Terwijl de date er juist voor is om elkaar beter te leren kennen. Ga in plaats daarvan samen uit, of maak een wandeling door het park of op het strand. Zo kunnen jullie op een relaxte manier elkaar beter leren kennen.

Tinder gesprekken voorbeeld

De meest gegoogelde vraag over dating is misschien wel: ‘Wat zijn voorbeelden van een goed gesprek op Tinder?’ Goede vraag, met een ingewikkeld antwoord. Dat ligt namelijk helemaal aan de persoon met wie je praat. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat humor het altijd goed doet, en een beetje subtiliteit ook. Hoe ziet dat eruit?

Tinder gesprek beginnen voorbeeld

Stel dat iemand in zijn of haar biografie heeft staan dat deze gek is op koffie. Open je gesprek dan: ‘Eindelijk! Nog een koffiejunkie! Misschien moeten we eens kijken welke tent de allerlekkerste koffie heeft?’ Met zo’n zin laat je zien dat je lef hebt (je noemt hem of haar zomaar een koffiejunk), en je onderneemt meteen actie door je match voor te bereiden op een date. Bovendien bevestig je je jullie gemeenschappelijke interesseren.

Tease en plaag: ‘Je bent het type dat bijna aan al mijn eisen voldoet’, is een goede zin. Je bent bijna arrogant, maar dat is in deze juist aantrekkelijk. Een beetje ego laat namelijk zelfvertrouwen zien: een pluspunt voor iedereen die op zoek is naar een relatie. Overdrijf het niet, want dan zal je match je snel weer verwijderen.

Stel willekeurige vragen: ‘Hey! Ik zie dat je van honden houdt. Wat is je favoriete hond?’ Je krijgt dan waarschijnlijk wel een reactie. Begin altijd onschuldig en subtiel. Dan kan je het gesprek daarna verder opbouwen, zodat het wat serieuzer wordt.

Semi-grappige op het internet gevonden openingszinnen kunnen we je afraden. Het wordt al snel ongemakkelijk en cheesy. Tenzij je match natuurlijk in zijn of haar profiel heeft staan dat diegene de slechtste openingszin wil ontvangen. Die types hebben we ook al op Tinder gezien. Dan hebben jullie samen nog wat om te lachen.

Problemen op Tinder

Niet alle gesprekken op Tinder verlopen vlekkeloos. Zo kan het zijn dat je gesprek een aflopende zaak is. Hoe los je dat dan op? Hoe zorg je ervoor dat je match weer geïnteresseerd in je raakt?

Tinder gesprek dood

Loopt je Tinder gesprek dood? Probeer dan interessante onderwerpen om het over te hebben. Wat hebben jullie eigenlijk met elkaar gemeen? Wat zijn jullie verschillen? Probeer het daar eens over te hebben. Als jullie elkaar niets meer te zeggen hebben, zijn er twee keuzes: proberen er nog iets van te maken, of het gesprek beëindigen. Het is ook niet erg als je even niet meer weet wat je moet zeggen. Laat het gesprek even voor wat het is en ga later verder.

Blijkt er echt geen klik te zijn, dan is het tijd om verder te gaan naar de volgende match. We kunnen niet iedereen echt leuk vinden. Aan het soort gesprek merk je wel of je goed zit, of dat het gesprek dreigt dood te lopen.

Tinder gesprek redden

Red je chatgesprek door het over interessante dingen te hebben. Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Wat delen jullie met elkaar? Als je iets stoms hebt gezegd, waardoor je match eigenlijk een beetje op je afknapt, kun je natuurlijk gewoon je excuses aanbieden.

Je redt het gesprek door te laten zien dat je echt leuk bent. Dat je wat te bieden hebt. En soms ook door het even stil te laten vallen, zodat je match ziet dat je echt aandacht besteedt aan het gesprek. Een goed gesprek hoeft niet de hele tijd achter elkaar door te gaan. Stel na een tijdje weer open, creatieve vragen, zodat het gesprek weer op gang komt.

Tinder chat tips

Een paar tips als je gaat Tinderen: allereerst, de foto’s. Die zijn echt heel belangrijk. Zonder goede foto’s word je niet opgemerkt en komt er nooit een chatgesprek tot stand. Profielen waar moeite voor is gedaan, scoren bijna altijd beter dan profielen die leeg of kort zijn, of slechte foto’s hebben.

Let als je chat altijd op je spelling en grammatica. Dat geeft een verzorgde indruk en laat zien dat je geeft om wat de ander van je zal vinden. Als je moeite hebt met spellen of met grammatica, zoek dan even op internet op hoe je iets precies spelt. Of laat iemand anders je helpen.

Wees creatief, maar ook altijd eerlijk. Overdrijf het niet. Het is geen sollicitatiegesprek waar je je vaardigheden enorm aandikt om de baan te krijgen. Bij een online date mag je gewoon eerlijk zijn. Zet jezelf neer als een leuk persoon. Van binnenin zit er in iedereen een relaxt persoon die graag grappen maakt.

Sta Tinder toe om je locatie te gebruiken, zodat je matches in jouw regio vindt. Dat is ook handig, want dan kun je iets vinden om over te praten: ‘Oh, kom jij ook wel eens bij (uitgaansgelegenheid)?’ Dat soort gesprekken komen tot stand. Dat schept een band. Bovendien is het handiger als jullie een afspraakje gaan maken.

Log regelmatig in om je chatberichten te bekijken en laat merken dat je nog actief bent. Beantwoord je berichten of ga nieuwe gesprekken met nieuwe matches aan. Iedere match is immers een nieuwe kans.

Gepubliceerd door: Rob

december 30, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}