Tinder Openers voor Haar, zo onderscheid je jezelf!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tinder Openers voor Haar, zo onderscheid je jezelf!

Tinder en andere dating apps zorgen ervoor dat we met andere singles in contact kunnen hopen. Besef je wel: dat zijn een hele hoop singles. Met al die miljoenen vrijgezellen in de wereld is het soms moeilijk je te onderscheiden van andere mannen. Een goede manier om je te onderscheiden is het bedenken van een creatieve, leuke openingszin. Op deze pagina vind je een paar slechte openingszinnen en de waarheid achter de openingszin.

Slechte Tinder openers

Slechte openers zijn openers die jaar iedereen zou kunnen sturen, maar waar je geen echt gesprek mee start. Als je ‘Hi!’ zegt, krijg je (met wat geluk) een begroeting terug, maar ga er maar vanuit dat je helemaal geen reactie krijgt.

Geef je haar een compliment over hoe knap ze is? Dat is ook weinig origineel: ze hoort het waarschijnlijk wel vijftien keer per dag. Ze denkt bovendien dat je niet echt haar persoonlijkheid wilt leren kennen, maar vooral geïnteresseerd ben in iets anders. Waarschijnlijk is zij naar iets anders op zoek. Als je wel een compliment wilt geven, doe dat dan subtiel: ‘Wat ben jij een lekker wijf’ is niet subtiel en weinig beschaafd. Het is iets wat horken zeggen. Je kunt wel zeggen dat ze er vriendelijk uitziet. Dat hoort een vrouw veel liever.

Heb je je openingszin van het internet gehaald? Dat is een beetje als naar een comedyavond gaan, alle grappen opschrijven en daarna op het werk bij het koffiezetapparaat al die grappen opdreunen om te laten zien dat je grappig bent. Een absolute no-go voor vrouwen met een goede smaak. Met een beetje pech heeft ze de grap zelfs al eerder gehoord. Dan maak je er helemaal geen indruk meer meer.

Het is logisch dat je uit bent op iets anders dan een relatie, als je al een tijdje geen seks meer hebt gehad. Maar toch waarschuwen we ervoor om dit te laten merken. Seksuele toespelingen gaan (zeker in een eerste bericht) bijna altijd fout. Gesprekspartners willen eerst een normaal gesprek voeren. Anders kom je over als de zoveelste viezerik in haar toch al uitpuilende berichtenbox. Beter dit niet te doen, dus.

Een stukje onderzoek

Op de Universiteit van Tilburg werd in 2018 onderzoek gedaan naar openingszinnen op Tinder. Uit het onderzoek blijkt dat ‘interessevragen’ het goed doen, maar dat vooral ‘dooddoeners’ worden gebruikt. Wie voor de lange termijn een relatie wil aangaan, kan volgens de onderzoekers het best een gefocust compliment geven. Daaronder verstaan we complimenten die iets zeggen over specifiek die ene vrouw. Je hebt ook nog ‘banale complimenten’, zoals zeggen dat ze knap is. Je begrijpt dat vrouwen die veelvuldig krijgen toegestuurd en je daar geen indruk meer mee maakt.

Uit een theorie de Uncertainty Reduction Theory wordt genoemd, blijkt dat mensen zich eerst onzeker voelen als ze nog niets van elkaar weten. Naarmate ze elkaar beter leren kennen (door interessevragen te stellen), ontstaat er vertrouwen en op een gegeven moment vinden jullie overeenkomst, waardoor jullie je ‘verwant’ gaan voelen. Uiteindelijk kan dat omslaan in liefde.

Dat geeft weer aan hoe belangrijk openingszinnen en vooral openingsvragen zijn. Nu moet je alleen nog een goede openingszin bedenken. Tijd om Google op te starten en een paar goede openingszinnen op te zoeken?

De perfecte Tinder openingszinnen voor haar

Nu we kort hebben behandeld hoe slechte openingszinnen voor Tinder eruit zien, komen we toe aan the real deal: een perfecte openingszin maken. Maak je er maar klaar voor, want dit zal een enorme schok voor je zijn:

De perfecte Tinder openingszin bestaat niet, sorry.

Een goede openingszin is namelijk toegespitst op degene met wie je contact wilt op Tinder. Iedere vrouw is anders. Kijk daarom naar haar biografie. Wat bespreekt ze daarin? Kijk naar haar foto’s: wat zie je er precies op? Stel haar daar eens een leuke of spannende vragen over. Bedenk iets wat het ijs breekt. Een foto waar ze onder een palmboom zit, verraadt dat ze waarschijnlijk graag reist. Je zou eens kunnen vragen waar ze is geweest en waar ze in de toekomst nog naar toe zou willen gaan. Dan kun je er meteen sneaky ‘Met mij?’ achteraan vragen. Zo krijgt het gesprek een wat meer speels karakter.

Het kan helpen als je nadenkt over wat je offline zou zeggen. Stel je voor dat je deze dame op straat of in de kroeg tegenkomt. Wat zou je dan tegen haar zeggen? Dat kan online ook. Tenzij het natuurlijk gaat om het cheesy ‘Kan ik je een drankje aanbieden?’ Dat kan immers niet online.

Iedereen kan succesvol zijn op Tinder

Terug naar die perfecte openingszin: maak je er niet al te druk om. De perfecte openingszin bestaat niet. Je moet er zelf eentje bedenken. Het geheim is dat iedereen succesvol kan zijn op Tinder. Zelfs als je niet in de top-5 van de hunk-van-het-jaar-verkiezing zult belanden, kun je nog succesvol zijn.

Het echte geheim zit hem niet alleen in de opener, maar in je hele profiel. Nadat je een bericht hebt gestuurd, neemt je Tinder-match waarschijnlijk eerst even een kijkje op je profiel. Ze kijkt natuurlijk als eerste of je aantrekkelijk bent. Foto’s met goed licht, verzorgd uiterlijk en passende kleding doen het dan altijd goed.

Je biografie komt van pas als ze je profiel heeft aangeklikt. Deze leest ze als tweede. Als je er niks hebt ingevuld, wordt het wel tijd om dat te gaan doen. Daarmee laat je zien dat je tijd in Tinder wilt steken. Als je al geen tijd in Tinder wilt steken, hoe moet dat dan in een relatie? Laat de bio iets zeggen over jezelf, maar geef ook niet alles weg. Je wilt immers dat ze een gesprek met je start. Zorg er dus voor dat je bio prikkelt. Op Tinder mag je trouwens best een beetje plagen in je biografie, om ervoor te zorgen dat je de interesse een beetje opwekt.

Vindt je het lastig om een goede biografie te maken? Lees dan deze Tinder Bio Tips voor Mannen

De persoonlijke aanpak

Waar reageren we allemaal heel erg goed op? Inderdaad, op het horen van onze eigen naam. Denk er maar eens over na: als je op televisie je eigen naam hoort, ga je rechtop zitten en luister je even mee. Dat is geen toeval. Het wordt er als kind al ingestampt, dat als je je naam hoort, je toch even aandachtiger luistert. Daarom werkt het ook zo goed als je een persoonlijke aanpak neemt bij je eerst verstuurde zin.

Als je een match met iemand hebt, mag je prima alleen haar naam met een uitroepteken sturen. Dan laat je nog even in het midden waar jullie het over zullen hebben. Spannend! Je verzuipt daarmee niet tussen alle mannen die: ‘Hey, alles goed?’ hebben gestuurd. De kans is groot dat ze jouw naam terugroept.

Nu je een eerste reactie van haar hebt gehad, kun je vragen wie zij precies is. Wat doet ze graag, wat eet ze graag? Wat is de meest bijzondere vakantiebestemming van haar geweest? In de eerste zin was je persoonlijk. Nu houd je je nog een beetje op de vlakte. Zo zorg je ervoor dat het niet over the top wordt. De kans is groot dat het gesprek gaande blijft, als ze eenmaal de tweede reactie heeft gestuurd.

De onverwachte aanpak

De onverwachte aanpak slaat eigenlijk helemaal nergens op, maar in 60 procent van de gevallen heb je er succes mee. Schrijf na een match maar eens ‘Prrr’ naar haar. Waarschijnlijk krijg je een dergelijke reactie. Het is onderscheidend, grappig en speels. Vooral als ze wel eens naar Phineas and Ferb heeft gekeken, een absolute jeugdklassieker. Daarin zat het vogelbekdier Perry, dat steeds dit geluid maakt.

Om dit te laten slagen, kun je iets gerelateerds terugzeggen. Vraag bijvoorbeeld welk dier zij zou kunnen zijn. Het is een grappige manier van elkaar leren kennen en je springt er veel meer uit dan als je ‘Hoi!’ had gestuurd. Het wordt natuurlijk helemaal leuk als zij Phineas and Ferb ook kent. Zo ga je ook opzoek gaat gemeenschappelijke zaken.

De beleefde aanpak

Je bent natuurlijk door je ouders als een heer opgevoed, dus ben je ook galant richting je match. Als je niet zo van de speelse aanpakken bent, kun je altijd nog voor de beleefde aanpak gaan. ‘Leuk je te ontmoeten’ klinkt misschien wat saai, maar het is wel netjes. Nog beter is het als je onderstreept hoe uniek Tinder is en er aan toevoegt dat de situatie best bijzonder is: ‘Wow, we hebben een match, 5 minuten geleden kenden we elkaar nog niet eens! Leuk je te ontmoeten [naam]’ zou een trigger moeten veroorzaken.

Je kunt nu wat diepere vragen stellen. Wie is ze? Hoe zouden haar vriendinnen haar omschrijven? Je kunt elkaar nu echt leren kennen, omdat je een moment opbouwt. Daarmee onderscheid je je ook meteen van al die mannen die ongeïnspireerd ‘hoi’, ‘hallo’, ‘hoe gaat het?’ en ‘lekkerding’ naar haar sturen.

Dilemma’s

Dilemma’s zijn altijd een goede manier om het ijs te breken. Kom met iets wat je nooit meer mag eten versus iets wat je altijd moet eten (liever nooit meer pizza of liever elke dag pizza). Of bedenk een andere absurde situatie die nooit meer, of zich altijd zal voordoen.

Je nodigt de ander uit ergens over na te denken. Mensen hebben de dwangmatige neiging om zich dingen in te beelden. Hoe belachelijker de vraag, hoe groter het succes, lijkt het wel. De kans is groot dat ze reageert. Succes natuurlijk niet gegarandeerd: sommige vrouwen willen op een andere manier aangesproken worden en vinden dilemma’s flauwekul.

Het rollenspel

‘Stoere datingcoaches’ vinden dit geen mannelijke aanpak, maar hij werkt wel degelijk: een smoesje verzinnen in de zin van een rollenspel. Vraag bijvoorbeeld wat jullie antwoorden als jullie vrienden vragen waar jullie elkaar ontmoet hebben. Het doet denken aan een soort rollenspellen. Dat is precies wat vrouwen leuk vinden.

Een rollenspel houdt een gesprek fris, fruitig en leuk. Het is makkelijk voor haar om mee te spelen. Daardoor lijkt het net alsof jullie elkaar al jaren kennen. Jullie stellen elkaars humor en creativiteit op de proef.

Wel of geen gif of een emoji?

Het is vreemd, maar het werkt wel: een gif als eerste bericht sturen. Dat is een bewegende animatie die zich steeds herhaalt. Het feit dat de gif zich steeds herhaalt is wat het zo grappig maakt. Je vindt de optie een gif toe te voegen, links onderin je beeldscherm van een chat. Daar staat een blauwe knop. Je kunt dan intypen naar wat voor plaatje je op zoek bent. In het tweede bericht kun je op een grappige manier inspelen op je eerste bericht. Zo maak je meteen een verbinding.

Uitdagende of grappige gifs breken meteen het ijs. Op een of andere manier vinden vrouwen het leuk en charmant. Voor wie meteen duidelijk wil maken wat hij wil, kan er ook een seksueel getinte animatie worden gestuurd. Dat is niet zo zwaar beladen als tekst. Maar: ga niet te ver, houd het netjes. Als je over de grens gaat, blokkeert en verwijdert Tinder mogelijk je profiel.

Je kunt in je eerste bericht ook een emoji sturen, maar is dat een goed idee? Over het algemeen kan dat prima. Wees je wel bewust van de betekenis van de emoji. Een zwaaiende emoji kan prima als eerste bericht, maar een verlegen emoji laat precies zien hoe jij je nu voelt. Dat kun je dus beter niet doen. Pas er ook voor op dat je niet te veel emoji’s gebruikt. Weinig vrouwen vinden dat aantrekkelijk.

Bedenk zelf een manier om het gesprek te starten

Nog beter dan alle gegeven tips: verzin zelf een manier om online een gesprek te beginnen. Wees creatief, stel een vraag die niemand anders zou durven stellen. Luister en ga in op haar interesses. Dan zorg je ervoor dat het gesprek ook blijft gaan. Het zou jammer zijn als je net een leuke match hebt en je binnen vijf zinnen geen gesprek meer hebt.

Het is een goed idee open vragen te stellen. Probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen. Een vraag die je met ‘ja’ of ‘nee’ kunt beantwoorden zorgt ervoor dat het gesprek in één keer afgelopen kan zijn. Open vragen zorgen ervoor dat je in gesprek blijft.

Niet te veel nadenken

Denk niet te veel na over je eerste zin, maar verstuur ‘m gewoon. Soms moet je ook risico’s nemen in het leven. Je kunt niet elk risico afdekken. De eerste zin die je intypt, zegt veel over jouw persoonlijkheid en daar wil je de ander graag kennis mee laten maken. Waarschijnlijk gaat Google je niet helpen.

Daar komt nog bij dat je er meer in geoefend raakt als je het vaker doet. Denk niet: ‘Wat zal ze denken?’ of: ‘Straks stoort ze zich aan mij.’ Vraag jezelf maar eens af wat het ergste is dat je kan gebeuren? Dat je geen reactie terugkrijgt? Prima, dan swipe je toch gewoon verder? Vrouwen genoeg, online!

Gepubliceerd door: Rob

augustus 27, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}