Heeft Tinder storing? Zo los je het op!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Heeft Tinder storing? Zo los je het op!

Probeer je Tinder op te starten maar werkt het niet? Dan begint er toch een kleine crisis. Denk aan al die potentiële dates en matches die je nu misloopt. Het is voor veel Nederlanders duidelijk de meest belangrijkste dating app van Nederland. Welke actie kun je ondernemen als Tinder storing heeft op je smartphone of tablet?

Uitvinden of Tinder storing heeft

Allereerst is het handig om uit te vinden of er meer mensen zijn die Tinder opeens niet kunnen gebruiken, of dat jij de enige bent. Met al die miljoenen leden op Tinder is de kans dat er iets fout loopt natuurlijk aanwezig. Maar, besef je ook dat de infrastructuur zo is gemaakt, dat het is berekend op grote aantallen.

Je kunt eens kijken op andere sociale media of er klachten worden gemeld. Meestal beginnen gebruikers snel te klagen op Twitter en op AlleStoringen kun je uitvinden of Tinder problemen ondervindt in Nederland.

Heeft Tinder echt storing? Dan moet je even wachten. Meestal duurt het minder dan een uur voordat de problemen verholpen zijn. Tinder heeft meerdere techneuten in dienst, dus het probleem zal waarschijnlijk snel verholpen worden. Heb alleen jij last van problemen? Dan is het belangrijk verder te lezen, zodat je weet wat je kunt doen.

Foutcodes en problemen

Misschien heb je een foutmelding gekregen. Dat komt vooral voor als je probeert in te loggen. Je ziet misschien een melding als: ‘Er is iets fout gegaan’, met dan een nummer. Meestal houdt dat in dat er problemen zijn met je internetverbinding. Een goede tip is het uitschakelen van WiFi op je tablet of smartphone en proberen te verbinden via 4G of 3G.

Dit soort codes zijn namelijk tijdelijk en komen meestal vooral voor als je geen internet hebt. Heb je dit probleem een tijd lang? Probeer dan de verbinding te herstellen en controleer of je wel verbinding krijgt met andere diensten. Het kan ook zijn dat de verbinding aan de kant van Tinder niet goed geaccepteerd wordt.

Code 40303

Krijg je de melding: ‘Er is iets verkeerd gegaan: code 40303’ te zien? Dan moet je je even zorgen maken. Dan ben je namelijk verbannen van Tinder en is je account verwijderd. Denk even na: wat heb je precies gedaan wat in strijd was met de servicevoorwaarden of de communityrichtlijnen? Was je gesprek van gisteravond misschien iets te ver doorgeschoten? Heeft ze je gerapporteerd?

Meestal krijg je deze melding niet zomaar. Tinder heeft je namelijk dusdanig geblokkeerd, dat je zelfs geen nieuw profiel meer mag aanmaken met je Facebook-account of telefoonnummer.

Als Tinder eindeloos blijft zoeken

Blijft Tinder eindeloos zoeken? Dan komt dat meestal doordat er instellingen niet goed staan. De app heeft namelijk toegang tot de locatie van je apparaat nodig. Dat is immers hoe Tinder zoekt naar matches: door te kijken of er matches in de buurt zijn. Je kunt zo toestemming verlenen:

Op iPhone ga je naar ‘Instellingen’, klik je op ‘Tinder’ en daarna op ‘Locatie’. Je kunt dan toestemming geven.
Op Android ga je naar ‘Instellingen’, klik je op ‘Applicatiebeheer’, daarna op ‘Tinder’, daarna op ‘Machtigingen’ en dan op ‘Locatie’. Geef toestemming.

Geen matches: een bug?

Als je nooit matches krijgt, is de kans aanwezig dat je met een fout (een bug) te maken hebt. Met 20 miljoen potentiële matches zou het vreemd zijn dat er nooit iemand is die jou ook leuk vindt op de app. Wat je zou kunnen doen, is het leeggooien van je cache.

Dat doe je door naar de Instellingen van je telefoon te gaan en te kiezen voor ‘Applicaties’ of ‘Applicatiebeheer’. Je kunt dan ook de cache van Tinder weggooien. Misschien dat er dan sprake is van verbetering.

Voor het gebruik van de app is een verbinding met Facebook nodig. Soms werkt dat niet helemaal lekker. Probeer eens uit te loggen op Facebook en weer in te loggen. Als dat niet werkt, ga je naar Facebook en verwijder je de toestemming voor Tinder. Dan zal Tinder nog eens vragen of je toestemming wil geven. Dat zou kunnen helpen om weer matches te krijgen.

Een andere optie is het verwijderen van Tinder en het opnieuw installeren. Het geheugen wordt dan geleegd, waardoor alle informatie nog een keer wordt opgehaald.

Werkt dit ook allemaal niet? Dan kun je het best een ander Facebook-account aanmaken met nieuwe foto’s of gebruik tinder zonder facebook door een account te maken met je telefoonnummer. Zo kun je ontsnappen aan Tinder’s algoritme, die je onderaan de stapel heeft gelegd.

Tinder storing oplossingen

Misschien kun je een Tinder storing zelf heel eenvoudig oplossen, maar misschien is er sprake van een grote storing. Iets wat je altijd kunt proberen, is opnieuw opstarten. Als je met andere problemen naar een IT’er gaat, vraagt deze altijd al of je al opnieuw hebt opgestart. Dat is niet om betweterig te zijn, maar omdat diensten soms echt weer goed werken als je ze opnieuw opstart.

Uitloggen en opnieuw inloggen

Tinder opnieuw opstarten is best eenvoudig. Je kunt proberen uit te loggen en weer in te loggen. Meestal verhelpt dit problemen als dat de berichten niet meer geladen worden, of dat er geen profielen meer zijn om te swipen. In- en uitloggen doe je zo:

Tik op het profielpictrogram bovenaan het scherm en ga naar ‘Instellingen’. Scroll omlaag en tik op ‘Uitloggen’. Log daarna opnieuw in met je gegevens, zodat je opnieuw verbinding maakt.

Afsluiten en opnieuw openen

Voor veel mensen werkt het om de app even af te sluiten en weer te openen. Om de app af te sluiten, ga je naar het multitaskingvenster. Op Android kun je dit vaak doen door op het enkele puntje in het scherm te klikken, terwijl je dit op iPhone of iPadOS met gebaren doet. Je houdt bijvoorbeeld even het scherm vast met je vinger.

Het idee van de app opnieuw opstarten, is dat je het geheugen van de app een schoonmaakbeurt geeft. Alles wat in de sessie van het gebruik is blijven hangen, wordt weer verwijderd, zodat er ruimte is om nieuw informatie op te halen. Geen nood: er zijn geen tinder chats weg. Alles wordt bij het openen weer opnieuw ingeladen.

Je toestel opnieuw starten

Vaak de beste oplossing: je toestel opnieuw opstarten. Dit is vooral handig als Tinder keer op keer vastloopt of als je de app helemaal niet meer kunt openen. Meestal merk je ook wel aan andere apps dat ze trager worden of niet helemaal goed meer werken.

Opnieuw opstarten is een standaardadvies dat in de meeste gevallen veel problemen verhelpt. Het is eenvoudig, snel en effectief in het oplossen van problemen met smartphones en tablets. En dus ook bij het oplossen van problemen met Tinder.

Tinder opnieuw installeren

De ontwikkelaars van datingapps bouwen steeds nieuwe functies werken aan de functies die al bestaan. Dat doen ze in programmeercode. Soms is het nodig om de code te herschrijven. Dan wordt er een nieuwe update uitgebracht. In deze updates zitten vaak verbeteringen tegenover de vorige versie.

Als je al een tijdje een bepaalde versie van Tinder op je tablet of telefoon hebt staan, kan het zijn dat er een nieuwere versie is. Je kunt vaak updaten vanuit de Google Play Store of de Apple App Store. Je gaat dan naar de respectievelijke store, zoekt naar ‘Tinder en tikt op ‘Updaten’.

Besturingssysteem updaten

Heb je alle opties geprobeerd en werkt het nog niet? Dan kun je ook je besturingssysteem updaten. Dit doe je in de instellingen van je telefoon of tablet. Het kan zijn dat de huidige versie van je toestel niet goed samenwerkt met de huidige versie van Tinder. Zeker als je al een tijd geen updates meer hebt uitgevoerd, kan dat een reden zijn waarom de app opeens niet meer goed werkt.

Tinder Plus of Tinder Gold werkt niet

Het komt ook regelmatig voor dat gebruikers op Tinder wel de app kunnen gebruiken, maar niet kunnen genieten van de voordelen die ze hebben gekocht middels en Tinder Plus of een Tinder Gold-abonnement. De app vraagt bijvoorbeeld om te abonneren, terwil je al abonnee bent en al hebt betaald.

In dat geval is het handig om te controleren of je wel de juiste versie van de app gebruikt. De laatste versie is de handigste versie om te gebruiken. Je kunt ook proberen om je Tinder account te herstellen of je Tinder aankoop te herstellen in de stores.

Dat kun je doen door Tinder te openen en dan naar het profielpictogram bovenaan het scherm te gaan. Tik op het icoon en ga naar ‘Instellingen’. Schuif omlaag en selecteer ‘Aankoop herstellen’. Je betaalde account wordt dan gerepareerd.

Goed om te weten: deze functie werkt alleen voor abonnementen en niet voor zogenaamde ‘verbruikbare in-app aankopen’. Daarmee bedoelen we aankopen die je maar een keer kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een Tinder Boost of een SuperLike.

Tinder online een optie?

Als echt niets meer werkt, kun je altijd nog Tinder Online gebruiken. Sinds 2017 is er een mogelijkheid om Tinder naast je tablet of telefoon op de computer te gebruiken. De reden daarvoor is dat er erg veel vraag naar was; niet overal ter wereld is een razendsnelle internetverbinding beschikbaar en dan heb je weinig aan Tinder als app. Dus kwamen de ontwikkelaars met een website, die ook te gebruiken is als je internet even niet zo stabiel is.

In de praktijk werkt Tinder Online ook handig als je snel tussen schermen schakelt. Bijvoorbeeld op kantoor. Zo kun je toch snel even een antwoord typen en productief zijn, En het is dus ook heel handig als je tablet of app niet meer goed wil samenwerken met de app.

Zo kun je toch blijven schrijven met die ene leuke match, ook als Tinder zelf het even niet goed doet. Met Tinder Online kun je overal en altijd op een gewone computer of een laptop toegang krijgen tot je account. Je kunt je account bezoeken via Tinder.com.

Oh ja, ook handig aan Tinder Online: het doet echt in alles denken aan de oorspronkelijke app. Zelfs de manier van werken is hetzelfde. Als de app het niet meer doet, zou je dus ook gewoon een bureaubladwijzer kunnen maken naar Tinder Online.

Gepubliceerd door: Rob

oktober 20, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}