Tindersex: kun je seks hebben via tinder?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tindersex: kun je seks hebben via tinder?

Even eerlijk: soms zijn we allemaal wel eens in de stemming om gewoon wilde seks te hebben en niks anders dan dat. Relaties zijn lastig, er komen gevoelens bij kijken en het duurt lang. We hoeven tegenwoordig allang geen relatie meer te hebben om met iemand het bed in te duiken. Seksdates, friends with benefits, seksbuddies en one night stands zijn heel normaal geworden. Eigenlijk zijn we steeds meer open komen te staan voor casual seks. En dat vinden we heel goed terug op Tinder.

tinder seks

Wat is tindersex?

Tindersex is, zoals de naam al zegt, seks vinden via Tinder. Verwar het niet met cybersex, waarbij je alleen digitaal ‘seks hebt’. Daarmee bedoelen we: via berichten, via de webcam, via naaktfoto’s en filmpjes. Bij Tindersex gaat het er echt om dat je iemand vindt om mee af te spreken en snel seks mee te hebben.

Mannen en vrouwen zijn voor verschillende redenen op Tinder te vinden, maar het is duidelijk dat deze app vaker wordt gebruikt voor seksdates dan andere apps. Het is toch een wat vrijere app, waar je voor van alles en nog wat op kunt zitten. Op een app voor serieuze relaties ga je waarschijnlijk niet iemand vinden die een snelle seksdate wil. Maar op Tinder waarschijnlijk wel.

Tinder voor seks gebruiken

Psychologen hebben eens gekeken naar de vraag of men Tinder vooral gebruikt om diepe, betekenisvolle relaties op te bouwen die leiden tot bijvoorbeeld een huwelijk, of er vooral vluchtig wordt gezocht naar seks. Daarbij verbaasde de uitkomst ons niet zo: meer mensen zijn vooral op zoek naar hook-ups. Seks zonder dat het tot een relatie komt, dus. Mensen die daar naar op zoek zijn, gebruiken vooral dating apps als Tinder.

Tinder heeft een groot bestand met potentiële bedpartners. Niet zo gek, want als iemand op zoek is naar iets voor een nacht, komt diegene morgen gewoon weer terug om de volgende te zoeken.

Iemand die echt naar een relatie zoekt, gebruikt waarschijnlijk langere tijd om iemand echt te leren kennen. Het gesprek zal dan al snel naar WhatsApp of andere sociale media overgaan. Bij een seksdate zal dat niet zo snel gebeuren.

Alleen voor casual seks

Sta je al een tijdje droog? En heb je eigenlijk geen zin om een relatie aan te gaan, maar wil je gewoon seks? Zowel mannen als vrouwen kunnen seks tegelen via Tinder. Misschien ben je op zoek naar iemand voor een nachtje, een leuke scharrel of gewoon voor een booty call. Tinder is prima te gebruiken voor casual seks. Maar dat moet je dan wel goed duidelijk maken aan degene met wie je praat.

Je profiel: wat zoek je?

Maak meteen al in je profiel duidelijk wat je zoekt. Een man kan er bijvoorbeeld inzetten dat hij op zoek is naar ‘vrouwen voor fun’, of ‘alleen op zoek is naar open minded vrouwen’. Dan is het wel duidelijk wat je eigenlijk zoekt.

Een vrouw kan wat subtieler in het profiel zijn. Bijvoorbeeld door een seksueel grapje in het profiel te zetten. Gebruik sexy foto’s waarin je je rondingen laat zien. Dat brengt het hoofd van een man op hol en dan weet je zeker dat je enorme hordes berichten krijgt, en je genoeg hebt om uit te kiezen.

Een tip voor wie niet zo’n fantastisch lichaam heeft, maar toch sex wil: houd je kleren aan. Wees juist suggestief door andere dingen te laten zien, zoals een piercing of een tattoo. Draag casual kleren op je foto’s. Zo valt het niet op dat je een minder ideaal lichaam hebt. De kans dat je date je wegstuurt omdat je lichaam niet top is, is relatief klein, als diegene gewoon enorm in de stemming is en vanavond nog seks wil.

Seks en tinder

Als je op zoek gaat naar seks op Tinder

Zoeken naar seks via Tinder: best veel mensen doen dat. Je komt online overal tips tegen om seks te krijgen via Tinder, soms met complete handleidingen van hoe je een date regelt. Ze zijn vooral gericht op mannen, maar hoe zit het eigenlijk voor beide geslachten? Er zijn best wat zaken waar je op kunt en moet letten, die voor beide sekses gelden.

Wanneer je op zoek gaat naar seks op Tinder, moet je goed nadenken over je verwachtingen, de intenties van de ander en de veiligheid van jezelf en van de ander.

Welke verwachtingen heb je?

Wat voor verwachtingen heb je eigenlijk van je ideale seksdate? Soms kun je uren swipen voordat je iemand vindt die aan jouw verwachtingen voldoet. Je kunt bijvoorbeeld voor jezelf afspreken welke eisen er zeker gelden. Wees wel realistisch, want waarschijnlijk voldeden al je vorige sekspartners ook niet aan jouw eisenlijstje. Je bent vooral op zoek naar casual seks en natuurlijk niet naar je droompartner.

Daarom is intelligentie, een boeiende hobby of vlot kunnen praten misschien niet het belangrijkste als je op zoek gaat naar seks via Tinder. Het zal er vooral omgaan dat jullie seksueel matchen en dat jullie eenzelfde soort seksdrive hebben. Natuurlijk is een beetje een klik wel fijn, maar het blijft waarschijnlijk toch bij een keer. Klikt het wel? Dan kun je een friend with benefit van diegene maken, of alleen een seksbuddy worden.

Herken de intenties

Heb je je verwachtingen bijgesteld? Dan vind je vast een hoop nieuwe matches op Tinder. Maar hoe vind je nu de juiste persoon om seks mee te hebben? Wie de beste persoon is, is een persoonlijke keuze. Waarschijnlijk komen er ook wel wat praktische zaken bij kijken: als je nu zin hebt, maar de ander pas de volgende dag wil afspreken, is dat uiteraard een probleem.

Wanneer de ander meteen wil afspreken, maar jij liever nog even elkaar wat beter leert kennen, is er waarschijnlijk ook niet direct een match. Kies voor iemand die dezelfde intenties heeft als jij.

Het is trouwens aan te raden om een van je vrienden op de hoogte te stellen van je seksdate. Dat is echt niet beschamend, want jullie zijn tenslotte vrienden en over seks praten met vrienden is eigenlijk heel normaal. Bovendien heb je dan iemand die je kan verlossen van een slechte seksdate, door een neptelefoontje te plegen.

Zet meerdere lijntjes open

Heb je iemand gevonden, denk je? Kap dan niet meteen alle andere gesprekken af. Het is slim om iemand achter de hand te houden voor het geval dat het toch niet lukt. Er komt namelijk best wat aantrekkelijk aanbod binnen op Tinder. Contacten kunnen uiteindelijk altijd verloren gaan, dus als je nog iemand achter de hand hebt, weet je zeker dat je kunt scoren.

Valt het ene afspraakje tegen? Dan hoef je niet eerst uren te swipen voordat je de volgende match kunt aanspreken. Houd verschillende lijntjes open, zodat je snel weer iemand kunt vinden en je vanavond nog met iemand in bed belandt voor een wilde nacht.

Een seksgesprek beginnen

Oké, het is duidelijk dat je seks wilt. We kijken nu even heel streng naar de mannen, want die hebben nog wel eens de neiging het te verpesten. Begin je gesprek normaal. Je weet immers nog niet waar de ander naar op zoek is. Stuur je meteen dat je vindt dat ze mooie borsten heeft of maak je een opmerking over ‘haar heerlijke kont’, dan kan het zijn dat je een boze reactie zult krijgen. Niet iedereen is immers op zoek naar seks op Tinder. Voordat je het weet ben je van de app verwijderd omdat je vrouwen lastigvalt. Dat wil je natuurlijk niet.

Maak daarom je eerste bericht zo vriendelijk mogelijk, maar ook flirterig. Wees complimenteus, maar ook charismatisch. Het gesprek over seks komt verderop wel, als de ander dat ook wil. Vergeet niet dat ook casual seks wel wat gevoel kent. Het is meer dan alleen ‘erin en eruit’.

Voor mannen: direct op je doel af

Voor mannen hebben we een belangrijke tip: wacht niet te lang. Wees niet opdringerig, maar probeer er wel voor te zorgen dat je haar vanavond nog in bed krijgt. Er zijn namelijk tientallen mannen die ook met haar praten, en jij wilt degene zijn die haar vanavond uitkleedt. Zo simpel is het.

Hoe langer je wacht om haar te ontmoeten, hoe kleiner de kans dat je haar ooit bij je in bed krijgt. Als je in een andere stad of dorp bent, vertel dan dat je vanavond nog bij haar kunt zijn. Dat verhoogt je kansen enorm.

Voor de vrouwen: jullie hebben dit nooit gelezen. Maar deze tip voor mannen werkt eigenlijk ook voor vrouwen die een man willen scoren die er beter dan gemiddeld uitziet.

sex via tinder

De seksdate zelf

Als het eerste contact is gelegd, spreken jullie waarschijnlijk al snel over het hebben van seks. Toch is het goed een paar zaken eerst af te spreken, voordat jullie een seksdate hebben. En op de date zelf zijn ook wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Duidelijkheid

Wanneer je alleen seks wilt, is het belangrijk dat je dat meteen al aangeeft. Schep geen verwachtingen die je niet waar kunt of wilt maken. Als de ander op zoek is naar meer dan een vrijpartij, is het oneerlijk om diegene een relatie voor te houden, terwijl je daar helemaal niet naar op zoek bent. Dat kan tot flinke teleurstellingen leiden. Voorkom dat door heel duidelijk te zijn in wat je wilt. Zeg meteen wat de bedoeling is, voordat je met iemand afspreekt.

De afspraak zelf kan het best plaatsvinden op een neutrale plaats. Thuis afspreken voor een seksdate is niet altijd een goed idee. Soms wil je gewoon liever niet dat iemand weet waar je woont. Vooral niet als het de bedoeling is om maar een keer seks te hebben en er geen friend with benefits of seksbuddy van te maken.

Laten we ook niet doen alsof het nooit voorkomt, maar soms willen mensen vreemdgaan. Dan is thuis afspreken niet erg handig. De kans dat je betrapt wordt is dan wel erg groot. Hoewel, we kunnen je het sowieso niet aanraden om vreemd te gaan voor een keertje seks via Tinder.

Wie date je eigenlijk?

Het is wel handig om eerst iets van elkaar te weten voordat je een seksdate afspreekt. Zelfs als je heel graag seks wilt hebben, is het beter even te wachten. Weet met wie je gaat daten. Jullie hoeven natuurlijk geen beste vrienden te worden, maar het is fijn als je iets over de ander zijn of haar geschiedenis weet, of dat je een bepaald gevoel bij diegene kunt krijgen.

Is de ander bijvoorbeeld best opdringerig? Of maakt deze ongepaste grappen? Dan kun je de seksdate maar beter vergeten. Eerlijk is eerlijk: Tinder is niet het meest veilige medium om seks te vinden. Sommige gebruikers zijn zo wanhopig dat ze zichzelf niet kunnen beheersen. We weten waar dan op kan uitlopen, en dat wil je echt voorkomen.

Spreek altijd af op een neutrale plaats. Denk bijvoorbeeld aan een hotel. Heb je het idee dat het niet de goede kant opgaat, dan kun je altijd nog weggaan. Kom gerust voor jezelf op.

Maak afspraken

Maak duidelijke afspraken over wat jullie gaan doen. Hoe ver mag de ander gaan? Zijn er bepaalde dingen die je absoluut niet wilt, of die je zeker wel wilt? Je hebt er natuurlijk geen zin in dat je een hotelkamer boekt en uiteindelijk om hulp moet roepen.

Spreek duidelijk af dat jullie voorbehoedsmiddelen gebruiken. Zonder condoom aan de slag is een absolute no-go als je seks hebt via Tinder. Je weet niet hoeveel ‘dates’ de ander voor jou heeft gehad en je weet ook niet of er toen wel veilige seks is geweest. Daardoor kun je geslachtsziekten oplopen als je seks hebt zonder voorbehoedsmiddelen. Het is dus beter om voor de date nog even langs de drogist te gaan.

Een condoom beschermt voor meer dan alleen zwangerschappen. Zelfs al is de vrouw aan de pil, dan nog is het verstandig een condoom te gebruiken. Een soa heb je zo opgelopen en dat is voor geen van beide partijen een pretje.

Tips voor meer seks op Tinder

Krijg je niet genoeg matches of wil je je zoekfilter uitbreiden? Dan zou je ook eens een tijdelijk premium Tinder-account kunnen overwegen. Je hebt dan meer mogelijkheden. Zo kun je onder meer een swipe naar links terughalen. Heb je net te snel die ene leuke vent of dame weggeswiped, dan kun je deze dus alsnog matches. Wordt het toch nog leuk vanavond.

Met een betaald account op Tinder kun je ook superlikes geven. Je valt dan extra op. En met Tinder Gold kun je ook zien wie jou heeft geliket. Misschien is diegene wel interessanter dan je in eerste instantie denkt.

Bedenk jezelf altijd wat voor soort berichten een ander leuk zou vinden om te ontvangen. Te recht op je doel af kan mensen afschrikken. Maar subtiel een gesprek beginnen en dan aansturen op een ontmoeting voor seks, geeft nog wel eens succes. Je verwacht het niet, maar eigenlijk staan veel meer mensen open voor een hete avond dan je denkt.

Gepubliceerd door: Rob

januari 13, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}