Vinden Vrouwen een Baard en een Snor Mooi?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vinden Vrouwen een Baard en een Snor Mooi?

Heb je een baard of een snor? Dan vraag je je misschien af wat je toekomstige vriendin of je huidige vriendin daarvan vindt. Lang niet alle vrouwen drukken zich zomaar uit over de gezichtsbeharing van hun partner. Toch is het belangrijk daar open over te zijn; het is toch een van de voorkeuren in een relatie.

Als je nog op zoek bent naar een vriendin, vraag je je waarschijnlijk af of vrouwen een baard of snor wel mooi vinden. Natuurlijk hebben ze daar een mening over. Die mening verschilt alleen wel per vrouw. Het levert een mooie vraag op voor allerlei onderzoeken over daten en gezichtsbeharing, en die onderzoeken zijn dan ook veelvuldig uitgevoerd. Een mooie kans om daar de resultaten eens van te bespreken. Wat zegt een baardje eigenlijk en hoe reageren vrouwen erop?

Man met volle baard

Vinden vrouwen een baard mooi?

De belangrijkste vraag: ‘Vinden vrouwen een baard mooi?’ is maar moeilijk te beantwoorden. Je kunt namelijk niet over alle vrouwen spreken. Terwijl de ene vrouw een lange baard prachtig vindt, vindt de ander het maar niks. Sommige vrouwen willen juist het liefst een man die zich zo glad mogelijk scheert, zodat het niet prikt. Zoveel vrouwen, zoveel wensen, dus.

Over het algemeen geldt dat een beetje gezichtsbeharing zeker het hart van een vrouw sneller doet kloppen. Dat is ook niet zo gek, want de baard is al eeuwenoud en telt soms als toonbeeld van mannelijkheid. Kijk maar eens wie baarden hadden: Egyptische farao’s. Middeleeuwse Engelse Ridders en… hedendaagse hipsters. En jij dus ook?

De baard als toonbeeld van mannelijkheid

Zonder mannen geen baarden. Het mag dan ook geen wonder zijn dat er door de jaren heen al heel wat onderzoek is gedaan naar gezichtsbeharing. Zo werd al veel onderzoek gedaan naar wat vrouwen vinden van baarden en snorren. Volgens de wetenschap staat een baard in sommige gebieden symbool voor dominantie, geeft het sociale status of sexappeal.

Hoe zit dat tegenwoordig? Kun je met een goede baard of snor aankomen bij een vrouw? Heb je dan kans op succes? En zit er eigenlijk een verschil in de aantrekkelijkheid van de verschillende soorten baarden en snorren?

Kiezen voor stoppels of een volle baard?

Uit een onderzoek uit 2008 bleek dat vrouwen het liefst een man met een stoppelbaard hebben. Volgens de onderzoekers gaven vrouwen aan dat een stoppelbaard staat voor een goede partner, zowel op de korte als de lange termijn. Wil je juist als die echte stoere man gezien worden, dan kun je beter kiezen voor een volle baard. Een volle baard werd geassocieerd met pure mannelijkheid, agressie en sociaal volwassenheid. Mannen met korte baarden werd als de meest dominante beschouwd.

Ook goed om te weten: met gezichtsbeharing word je eerder gezien als een goede kandidaat voor de toekomst. Een bebaarde man zou een betere vader kunnen zijn dan een niet-bebaarde man, blijkt uit een onderzoek dat eens in het tijdschrift Evolution & Human verscheen. Een goede reden om je baard te laten groeien, dus.

vrouw vindt baard mooi

Korte of lange baard kiezen?

Of je kiest voor een lange of een korte baard, is maar net afhankelijk van wat je wilt uitstralen. Je weet nu wat je uitstraalt met een stoppelbaard of met een volle baard.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je je gezichtsbeharing goed verzorgt. Vrouwen gaven in onderzoeken aan dan ze bang kunnen zijn voor de bacteriën die het meedraagt. Goed wassen en bijhouden is dus het advies. Denk trouwens niet dat je met gezichtsbeharing onoverwinnelijk bent; sommige vrouwen houden er gewoon niet van en die willen alles glad.

Wel of geen snor?

Wat vinden vrouwen van een snor? En dan bedoelen we ook echt alleen een snor. Dat is een absolute no-go. Een Amerikaanse datingsite ondervroeg eens 2500 vrouwen over snorren. 60 procent van alle vrouwen vond gezichtshaar aantrekkelijk, maar slechts 6,44 procent vond het aantrekkelijk als een man alleen een snor had. 43,27 procent zag een man met alleen een baard wel zitten, terwijl 50,29 procent het liefst een man ziet met een baard en een snor.

Je kunt dus wel concluderen dat er een aardige overeenkomst is over wat vrouwen mooi vinden als het om je gezicht gaat. Wil je laten zien dat je een tijger in bed bent en dat je in de relatie de broek aan hebt, dan is een zware stoppelbaard een goede keuze. Met een volle baard laat je juist zien dat je een goede vader zou kunnen zijn.

Met alleen een snor laat je zien dat je eindeloos in het verleden bent blijven hangen en dat je mogelijk nog niet echt de taken van een man kunt handelen. Snel iets doen aan die snor, dus. Of weghalen, of laten groeien tot je een volwaardige baard hebt.

Vinden vrouwen een snor mooi

Welke soorten baard vinden vrouwen onacceptabel?

Dacht je dat je helemaal veilig zat met een baard? Nou, nee hoor. Vrouwen hebben allemaal hun eigen keuze en sommige baarden vinden ze echt vreselijk. De opvattingen van mannen en vrouwen over gezichtsbeharing blijven wringen. Terwijl jij met een sprieterige baard denkt dat je wild overkomt, ziet de vrouw je als onverzorgd. En met een Bram Krikke-snorretje zou je wel eens heel hip kunnen overkomen, denk je zelf. In de praktijk ziet de vrouw je als een creep uit de jaren ‘80.

Ja, het type baard is een kwestie van smaak, maar we kunnen wel een beetje vaststellen welke soorten baarden het minst worden gewaardeerd. Moet je daarom dit type baard verwijderen? Nee, want je moet doen waar jij je goed bij voelt. Maar als je je vriendin of flirt een plezier wilt doen, is het waarschijnlijk beter het advies wel op te volgen.

De prikkelbaard

Je hebt een volle baard en je hebt een prikkelbaard. Een volle baard is zacht, maar een prikkelbaard voelt als schuurpapier op de huid van je vriendin of flirt. Er is geen enkele vrouw ter wereld die geniet van de kleine prikkende naalden in haar gezicht tijdens het zoenen.

Vaak zien vrouwen de prikkelbaard ook als een luie manier om een baard te verzorgen. Alsof het te veel is gevraagd om het een beetje bij te houden. Je kunt beter kiezen voor een andere lengte, of beginnen met baardolie gebruiken. De haren worden dan zachter, zodat het knuffelen ook voor de vrouw weer aangenaam wordt.

Stoppeltjes baard

Onregelmatige baard

Een onregelmatige baard is eigenlijk net niets. Een beetje wel een baard, een beetje geen baard, het ziet er eigenlijk niet uit. Het is niet eens een bescheiden baard, maar gewoon onverzorgd. Hoewel er allerlei manieren zijn om je baard bij te houden, is de onregelmatige baard zo goed als gedoemd te mislukken. Beter van niet, dus.

Een baard die niet bij je gezicht past

Oké, je hebt een volle baard, en nu? Laten staan omdat het kan? Laten staan omdat het vrouwen aantrekt? Dat werkt niet zo. Een volle baard moet wel passen bij wie je bent, en niet geheel onbelangrijk, bij je gezichtsvorm. Bij sommige mannen staat een volle baard nu eenmaal niet, omdat hun gezicht niet de juiste vorm heeft.

Heb je een gezicht waarbij een baard eigenlijk niet staat, maar heb je wel een snelle haargroei? Dan wordt het tijd er even flink met de trimmer bij langs te gaan of terug te gaan naar de stoppelbaard. Dat past waarschijnlijk beter bij je. Heb je een grotere kans op een score bij de dames.

Chinstrap

De chinstrap is een – sorry als je ‘m hebt – hele lelijke soort gezichtsbeharing, vinden vrouwen. Had je er nog nooit van gehoord: dit is het type baard dat helemaal over je jukbeen naar je kin loopt, aan beide kanten, met vaak geen beharing onder de lip. Een beetje zo’n voetballersbaardje. Het is op een of andere manier een trend geworden, al hebben we geen idee hoe.

Voor vrouwen geeft een chinstrap aan dat je een soort mislukte bad boy bent: een strak geschoren lijn op je gezicht doet denken aan foute drugsdealers en gladde kerels uit de nineties. Daarom kun je er wel vanuit gaan dat deze soort baard je geen match op Tinder zal opleveren.

Ringbaard

De ringbaard is geboren in 1970 en had zeker in de jaren ‘70 moeten blijven. Vrouwen die jonger zijn dan 50 vinden deze stijl baard meestal helemaal niets. Het heeft zelfs zo’n negatieve bijnaam, dat we die bijnaam niet op de site durven te zetten. Een ringbaard wordt vaak gegroeid door mannen die weinig baardgroei hebben maar toch wat gezichtshaar willen laten staan.

Vrouwen associëren dit type baard met ‘fout’, ‘ouderwets’ en ‘smakeloos’. In ieder geval als het om je uiterlijk gaat. Je innerlijk hebben ze dan nog niet eens ontdekt. De kans is groot dat dat met dit type baard ook niet gaat gebeuren.

Verzorging van een baard

Belangrijk: je baard verzorgen

Zoals je leest kun je behoorlijk veel fouten maken met gezichtsbeharing. Is het dan zo dat je gedoemd bent te mislukken? Welnee, er zijn miljoenen vrouwen op de wereld die allemaal iets anders mooi vinden. Het hangt er maar net vanaf wie je tegenkomt. Bovendien zijn er ook genoeg vrouwen die helemaal geen waarde hechten aan een baard of snor, of soms überhaupt amper naar het uiterlijk kijken. Maar één ding is belangrijk: dat je verzorgd overkomt.

Verzorgd overkomen betekent ook je baard, snor of beiden verzorgen. Netjes bijknippen dus, misschien wat trimmen, verzorgende producten gebruiken en ervoor zorgen dat je gezichtsbeharing niet prikt. Zij doet immers ook al behoorlijk wat moeite om jou te pleasen, dus waarom niet andersom?

Voor het shapen en het gezond houden van je baard kun je baardolie of baardbalsem gebruiken. Daar zal ook je huid je dankbaar voor zijn. Je doet het dus een beetje voor jezelf en een beetje voor je crush.

Wat een lange baard zegt over een lange relatie

Grappig detail uit nog zo’n onderzoek onder 8520 vrouwen: mannen met baarden worden gezien als geschikte kandidaten voor een lange relatie. Bijna alle vrouwen waren dit met elkaar eens. Vreemd, eigenlijk, maar zo werkt de vrouwelijke psyche wel.

Het is dus helemaal niet zo gek als vrouwen op zoek gaan naar een man met een baard. Dat zou een lange relatie met een trouwe man kunnen betekenen. Volop kansen voor jou om jezelf ‘out there’ te krijgen, dus. Natuurlijk moet je zo’n baard zelf ook mooi vinden, maar je doet het toch ook wel een beetje voor de aandacht van het vrouwelijke geslacht, niet waar?

Gepubliceerd door: Rob

oktober 30, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}