Vinden Vrouwen een Buikje erg?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vinden Vrouwen een Buikje erg?

Heb je een buikje en ben je daar onzeker over? Dat hoeft helemaal niet, want het is veel minder erg dan je denkt. Je hebt misschien het idee dat alle vrouwen een atletische Adonis willen, maar niets is minder waar. Misschien heb je zelf wat buikvet en zou je graag wat afvallen, zodat je op een aardig gewicht komt. Zo blijf je gezond en aantrekkelijk. Ook daar hebben we wat tips voor. Maar eerst even naar de belangrijkste vraag: vinden vrouwen een buikje erg? Vinden ze je wel seksueel aantrekkelijk als je een buikje hebt? En wat is dan wel ideaal voor een vrouw?

Vinden vrouwen een dikke buik mooi

Wat vinden vrouwen van mannen met een buikje?

Vrouwen vinden een buikje eigenlijk helemaal niet erg. Het is een misverstand dat gespierde mannen met een wasbordje meer kans hebben op een afspraakje. De meeste vrouwen kijken eigenlijk niet eens op profielen van afgetrainde of hele slanke mannen, blijkt uit onderzoek van een dating site.

Je kunt als man met een buikje dus rustig een gesprek beginnen. Stuur op een gegeven moment gerust een foto waar je van top tot teen op staat. Zo krijgt ze een goede indruk van hoe je er echt uitziet. Dat buikje vindt ze waarschijnlijk geen probleem. Oh, en met die foto bedoelen we natuurlijk eentje met kleren aan, maar dat mag voor zichzelf spreken.

2,5 procent meer kans op een afspraakje

Verder blijkt uit het eerdergenoemde onderzoek dat mannen met een buikje zelfs een hogere kans hebben op een afspraakje. Een knus bierbuikje zorgt voor 2,5 procent meer kans bij vrouwen dan mannen die heel veel moeite hebben gedaan in de sportschool.

Wat je kans nog verder vergroot, is als je wel gewoon probeert op een gezond gewicht te zitten. Obesitas is natuurlijk niet goed voor je gezondheid en is funest voor je energie. Die energie zul je hard nodig hebben als jij en je toekomstige vriendin aan kinderen beginnen: er moet met ze gespeeld worden, ze moeten eten hebben, veroorzaken rommel in huis, je moet mee wandelen, et cetera.

aantrekkelijke man met buik

Het ideale lijf voor vrouwen

Eigenlijk is er niet echt een ideaal lijf voor mannen, volgens vrouwen. Iedere vrouw heeft haar eigen voorkeuren. De ene vindt een man met een buikje woest aantrekkelijk, terwijl de ander het toch een groot bezwaar vindt. Het is maar net wie je tegenkomt en wie je het vraagt. Daarom moet je eigenlijk ook nooit blind afgaan op onderzoeken. Bij een onderzoek komt er altijd een resultaat van een ‘gemiddeld persoon’. Leer ons vrouwen kennen: de gemiddelde vrouw bestaat echt niet.

De ideale lengte schijnt trouwens 1,84 meter te zijn. En als je ook nog eens 34 jaar bent en een beetje een buikje hebt, zit je helemaal gebakken. Eet je portie patat met mayo gerust op. Ze zal het niet erg vinden.

Trouwens, mannen die eruitzien als modellen worden vaak niet als geschikte vaders gezien. Vrouwen zijn bang dat de man vreemdgaat, of te veel tijd besteedt aan andere dingen dan vader zijn. Daarnaast zijn mannen met een dad bod vaak wat opener en gezelliger. Wij, mannen met een buikje, onderstrepen dat volledig, natuurlijk.

Gezondheidsvoordelen van het hebben van een buikje

Wist je dat het hebben van een buikje ook allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Je zou het waarschijnlijk niet denken, omdat je altijd in de media hoort dat je juist zo’n strak mogelijk lichaam moet bereiken. Dat zou gezonder zijn.

Richard Bribiescas, hoogleraar antropologie aan Yale zegt dat dit niet waar is. Hij beweert dat mannen met een iets molligere bouw op middelbare leeftijd gezonder zijn dan mannen die zich suf sporten in hun twintiger en dertiger jaren. Zo leven ze niet alleen langer, maar geven ze hun genen ook beter door. Daarnaast worden ze dus aantrekkelijker gevonden door het andere geslacht.

De voordelen van het hebben van een buikje zijn onder meer een lagere kans op een hartaanval en een verkleinde kans op prostaatkanker. Een lagere testosteronspiegel zorgt ook voor een toename van vetmassa en een gezonde hormoonhuishouding. Dat houdt in dat deze mannen waarschijnlijk sneller tijd zullen investeren in een gezin. Dat vinden veel vrouwen ontzettend charmant.

Een buikje is seksueel aantrekkelijk

Je gelooft het misschien niet, maar iets molliger zijn is vaak ook seksueel aantrekkelijk. Doktoren van Geneva University Hospital hebben eens een paar mannen en vrouwen bij elkaar gezet en foto’s laten bekijken van 120 mensen in zwemkleding. Iedere deelnemer moest de foto van het andere geslacht beoordelen op seksuele aantrekkingskracht. Waar waren wij toen dat onderzoek plaatsvond?

Hoe dan ook, het bleek dat mannen vooral keken naar de borsten van de vrouw. Ze keken pas daarna naar de buik daaronder. Maar vrouwen daarentegen, keken meteen naar de buik van mannen. Ze keken het langst naar het lichaam en niet naar het gezicht. Hoe de onderzoekers dat wisten? Met een eye-tracking technologie.

Volgens de onderzoekers helpen de nieuwe perspectieven bij het uitvinden van wat vrouwen belangrijk vinden, als het gaat om seksueel verlangen. Laat je niet voor de gek houden: mannen en vrouwen vinden een lekker lichaam allebei heel erg belangrijk.

Testosteron

Vinden vrouwen een buikje mooi

Uit het onderzoek blijkt dat de buik van de man aangeeft hoeveel testosteron een man heeft. Als een man aardig wat buikvet heeft, betekent dit dat hij een lager niveau van dit hormoon heeft. Daardoor wordt het geassocieerd met een lager seksueel verlangen. Te veel buikvet is dus geen goed idee. Dat vinden vrouwen minder aantrekkelijk.

Toch vinden vrouwen een klein buikje wel echt fantastisch. Weet je nog het lichaam van Leonardo DiCaprio? Daar werden vrouwen gillend gek van. Print een foto van ‘m uit en hang hem op een plek, ter inspiratie. Zo weet je zeker dat je een vrouw tegenkomt die wel een ontbijtje met je zou willen eten.

En nu? De sportschool maar opzeggen?

Zeg je abonnement op je sportschool nog niet op, want vrouwen houden dan wel van een klein buikje, maar het mag niet uit de klauwen lopen. Een te dikke, ongezonde man wordt vaak niet aantrekkelijk gevonden. Doe alles dus met mate. Eet gezond en sport af en toe. Maar laat niet alles staan om atletisch te worden en breng geen 60 uur per week door in de sportschool.

Buik kwijtraken

Oké, je hebt iets meer dan een buikje. En je stoort je er misschien aan. Of je merkt dat je daardoor minder populair bent bij de vrouwen. Wat kun je dan doen om je buik kwijt te raken? Als een gek buikspieroefeningen doen gaat je niet helpen, maar onderstaande tips helpen je zeker.

‘s Nachts buikvet verbranden

Wist je dat wat je doet in de uren na het avondeten en voordat je naar bed gaat, heel belangrijk zijn voor hoeveel buikvet je kunt verbranden? Het is belangrijk dat je met een licht hongergevoel naar bed gaat. Dat betekent dat je 2 tot 3 uur voordat je gaat slapen niets meer eet. Of: eet niets meer na het avondeten. Het avondeten zou je namelijk al een voldaan gevoel moeten geven.

Door je lichaam voordat je op bed gaat rust te geven, kan het alle voedingsstoffen goed verwerken en zijn je hormonen beter in balans. Daardoor kan je lichaam veel meer vet verbranden. Avondsnacks en koekjes bij de thee of koffie in de avond zijn dus uit den boze.

Betere porties eten

Bij afvallen gaat het niet alleen om gezond eten, maar ook om de hoeveelheden die je neemt. Je kunt op internet vaak vinden hoeveel calorieën een doorsnee man nodig heeft. Probleem is: jij bent geen doorsnee man. En je wilt natuurlijk ook niet de hele dag met een kladblokje lopen om op te schrijven wat je eet en hoeveel calorieën daarin zitten. Dat hoeft ook niet, want je lichaam houdt dat zelf al bij.

Als je meer calorieën nodig hebt, krijg je honger. Als je genoeg hebt gegeten, doet je lichaam dat niet. Daardoor het kan dus zijn dat je 1800 calorieën nodig hebt, terwijl een andere man juist wel 2500 nodig heeft. Luister dus naar je lichaam en niet naar allerlei goedbedoelde adviezen van zogenaamde goeroes.

Wat je beter niet meer drinkt

Frisdranken en vruchtensappen zijn enorme valkuilen. Veel mannen denken dat vruchtensapjes gezond zijn. Ze komen van fruit, toch? Nou, zelfs een versgeperste sinaasappelsap kun je beter laten staan. Er zitten veel vitamines in, maar ook heel veel suiker. In een glas sinaasappelsap zou zelfs net zoveel suiker zitten als in een glas cola.

Uit een pak drinken is nog erger: daar zit waarschijnlijk veel minder vitamine C in, en het materiaal wordt zo bewerkt, dat het maandenlang houdbaar blijft. Daardoor gaan de goede stoffen verloren.

Eigenlijk zijn vruchtensappen net zo ongezond als frisdranken of als alcohol. Lekker laten staan, dus.

Afvallen buik

Wat te eten?

Elke dag is het weer de vraag wat je zal gaan eten. De lunch is vaak ingewikkeld, omdat je te maken hebt met de omstandigheden op je werk. Als er een cafetaria in de buurt is, ben je waarschijnlijk sneller geneigd een vette snack te halen. En als het bedrijf een kantine heeft, is het maar net de vraag wat ze serveren en wat daar de prijzen van zijn.

Het is belangrijk dat je dit zelf in de hand houdt. Kies voor gezonde maaltijden, met weinig koolhydraten. Of nog beter: maak de lunch zelf klaar in een trommeltje en neem dit mee naar het werk. Smoothies of salades zijn ook prima, want je hoeft ze niet opwarmen en je kunt ze best een tijdje buiten de koelkast bewaren.

Kom je ‘s avonds thuis? Kies dan weer voor een gezonde maaltijd met flink wat groenten. De groenten zorgen ervoor dat je ‘s avonds geen honger krijgt. Zo voorkom je dat je ongezond gaat snacken. Het helpt allemaal bij het verbranden van buikvet.

Bak in kokosolie

Ga je kokkerellen? Dan is het belangrijk dat je vooral bakt in kokosolie. Je zou denken dat plantaardige olie ook gezond is, maar dat is niet zo. Zo plantaardig zijn die olieën namelijk niet. Ze zijn door een fabrieksmatig proces gegaan. Het is erg ongezond. Laat daarom zonnebloemolie, sojaolie, maïsolie, koolzaadolie en palmolie staan.

Gebruik kokosolie om te bakken en extra vierge olijfolie voor dressings en sauzen. Ze zijn beiden heel gezond en goed om buikvet te verbranden.

Wat je het best kunt doen na het opstaan

Net wakker? Drink dan meteen twee glazen water. Dan zorg je ervoor dat je lichaam meteen opgestart raakt en doet wat het moet doen. Dat zit zo:

Bij een normaal eetpatroon eet je meestal 12 uur per dag niets en drink je ongeveer 8 uur per dag niets. Dat komt doordat je zo’n 8 uur slaapt. Je lichaam hoeft dan geen voedsel te verteren. In die 8 uur verdampt er wel een hoop water uit je lichaam. Daarom is het zo goed als uitgedraagd als je wakker wordt.

Water drinken (en dan vooral kraanwater) is altijd een goed idee als je wilt afvallen. Niet omdat je dan sneller vet verbrandt, maar omdat je dan ‘vol’ raakt. Je hebt geen zin om te snacken, geen zin in vet eten en je kunt het drinken in plaats van frisdrank. Een veel betere keuze, dus.

Blijf bewegen

Als je buikvet wilt verbranden, kun je het best ook blijven bewegen. De juiste voeding is 70% van de mix, beweging is 30% van de mix. Het is belangrijk dat je lang beweegt, zonder veel inspanning. Je kunt je dus helemaal het schompes werken in the gym, terwijl je niet het gewenste resultaat bereikt.

Je zou eens kunnen gaan wandelen. Doe dat gewoon lekker 20 minuutjes per dag, in het bos, in de stad of op in het park. Het maakt niet uit waar je het doet. Het voordeel van wandelen is dat je het altijd kunt doen, op je eigen tempo, en dat je er niet erg moe van wordt.

Probeer zoveel mogelijk buiten te zijn en wees steeds in beweging. Loop op een stevig tempo door, zodat je ademhaling heel licht versnelt. Beweging is gezond voor je en het is een mooi moment om de stress van je af te laten glijden. En dat helpt dan ook weer bij de vetverbranding.

Vind je lopen saai? Vraag dan iemand anders om mee te gaan. Dan kun je een goed gesprek voeren. Of lekker samen naar de vrouwen op straat kijken, natuurlijk.

Gepubliceerd door: Rob

november 6, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}