Vinden Vrouwen Spieren Mooi? Het Ideale Lichaam

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vinden Vrouwen Spieren Mooi? Het Ideale Lichaam

Als je naar de sportschool gaat, doe je dat in de eerste plaats voor jezelf. Je werkt aan het verbeteren van je lichaam, zodat je je ideaalbeeld kunt bereiken. Tegelijkertijd weet je ook heel goed dat je hier vrouwen mee kunt imponeren. Niet voor alle mannen, maar wel voor veel mannen, is dat een belangrijk gegeven.

De vraag is alleen: vinden vrouwen spieren mooi? Kun je indruk maken met alleen een goed lichaam en een bijbehorende levensstijl? En bestaat zoiets als het ideale mannenlichaam wel?

Je kunt jezelf natuurlijk afvragen hoe belangrijk spieren zijn. Er zijn nog zoveel andere factoren die een man aantrekkelijk kunnen maken. Eerlijk is eerlijk, zelfs wij mannen zijn wel eens onzeker over hoe we eruitzien. Zeker als je een meid op het oog hebt die misschien iets ‘out of your league is’ of als je gewoon opgemerkt wilt worden.

Misschien heb je nu nog niet zo’n strak lichaam, en heb je nog weinig aanspraak bij vrouwen. Dan kan het werken aan een beter lichaam misschien helpen. Maar bedenk je wel dat niet alleen je lichaam belangrijk is, maar ook het werken aan zelfvertrouwen. Het is daarentegen wel waar dat een sterker lichaam je ook kan helpen om je zelfvertrouwen te vergroten. Daarmee heb je dan ook meer kans bij de vrouwen.

Welke spieren vinden vrouwen mooi

Wat is het ideale lichaam van de man, volgens een vrouw?

Misschien vraag je je af hoe het ideale lichaam van de man eruitziet, als je het aan een vrouw vraagt. Dat ligt er maar net aan, aan wie je het vraagt. De ene vrouw zal wat kieskeuriger zijn dan de andere, en de ene zal meer waarde aan persoonlijkheid hangen dan aan het lichaam.

In een onderzoek zetten onderzoekers eens een paar vrouwen bij elkaar om ze te bevragen over het ideaalbeeld van het lichaam van mannen. De vrouwen waren het wel met elkaar eens dat het perfecte lichaam eigenlijk niet bestaat. Ze vinden het ideale lichaam dat mannen nastreven vaak dan ook net zo onrealistisch als het ideaalbeeld van vrouwen.

Mannen moeten wel sterk zijn, om het gevoel te geven dat de vrouw veilig bij ze is. Maar daarvoor hoef je niet heel veel spieren te kweken of compleet afgetraind te zijn. De meeste vrouwen geven de voorkeur aan een gezond en fit lichaam.

Sommige vrouwen zien hele afgetrainde mannen zelfs als een nadeel, omdat er veel werk bij komt kijken. Je moet, om zo’n lichaam te onderhouden, veel sporten volgens een regime. Of je daar een leukere man of een aantrekkelijkere man van wordt, is dan nog maar de vraag.

Is een klein buikje erg?

Vinden vrouwen een buikje erg? Nou, een klein buikje is minder erg dan je denkt. Veel vrouwen vinden het juist wel aantrekkelijk of ‘gezellig’. In de praktijk lopen vrouwen er ook niet allemaal even strak bij, dus waarom zou dat bij mannen wel moeten? Maar zoals gezegd is de ene vrouw kieskeuriger dan de andere. Zo zijn er ook vrouwen die een jonge vent met een buikje helemaal niet zien zitten.

Netjes en verzorgd

Het ideale lichaam van de man is vooral verzorgd, gezond en sterk, als je het aan vrouwen vraagt. Wat ze daar precies mee bedoelen, verschilt per vrouw. De een bedoelt dat de spieren gewoon goed sterk zijn en het lichaam fit is, terwijl de andere bedoelt dat een man geen overhangende buik heeft of hele dunne beentjes.

Wat veel vrouwen onaantrekkelijk vinden, is een slechte conditie. Als je met een rondje fietsen (op een gewone fiets!) niet meekomt en geen rondje kunt joggen, zal ze dat niet aantrekkelijk vinden. Aan je conditie werken is dus een goed idee. Zo kom je netjes en goed verzorgd voor de dag.

Ideale lichaam van mannen

Vallen vrouwen op spieren?

Een goede vraag: ‘Vallen vrouwen op spieren?’ Nou, stel deze vraag eens aan jezelf: val jij op een goede kont of op mooie ronde borsten bij vrouwen? Ja? Dan snap je wel dat vrouwen wel degelijk ook naar spieren bij mannen kijken. Stel je jezelf de vraag: ‘Vallen vrouwen alleen op spieren?’ Dan krijg je een heel ander antwoord.

Spieren zijn wel belangrijk voor vrouwen, maar niet het belangrijkst. Stevige, getrainde spieren geven vrouwen een bepaald gevoel van veiligheid; dat de man haar kan beschermen als het moet. Maar een goede persoonlijkheid is ook erg belangrijk. Ze moet haar verhaal bij je kwijt kunnen. Als ze alleen maar naar je kan kijken, maar niet met je kan praten, is het immers net alsof ze in een winkel staat met spullen waar ze niet aan mag komen.

In principe kun je dus zeggen: ‘Ja, vrouwen vallen op spieren, maar alleen als dit het gevoel van veilig zijn verhoogt.’ Met andere woorden: als de man genoeg positieve eigenschappen heeft om haar te kunnen beschermen. Je kunt het best een vrouw om je vinger wikkelen als je een beetje van beiden hebt: en een net lichaam, en een goede persoonlijkheid. En ja, dat is even werken, want én mentale zelfontplooiing én aan je lifestyle werken zijn best zware klussen.

Welke spieren vinden vrouwen mooi?

Natuurlijk wil je weten aan welke spieren je moet werken. Want jij wilt die ene vrouw verleiden. En het liefst doe je dat met je shirt uit, op een warme dag bij het zwembad, of na een date met je shirt uit. Als je er dan bij zit als een slungel, schaam je je toch een beetje. Maar welke spieren vinden vrouwen nu mooi? We hebben de belangrijkste spieren op een rijtje gezet.

Rug

Veel vrouwen vinden een goed gevormde rug heel sexy. Hoe komt dat nu precies? Vrouwen associëren de rug met kracht en vitaliteit. Zonder je rug zou je instorten als een zak botten, dus kan het maar beter goed getraind zijn. Je rug heeft immers ook effect op je houding.

Wil je een grote rug? Dan zul je er hard voor moeten werken. Dat betekent dat je aan de slag moet met bijvoorbeeld pull-ups, barbell rows en dumbell rows.

Billen

Of vrouwen van een mooie kont houden? Zeker wel! Mannen houden van een goed achterwerk, maar vrouwen kijken er zeker niet minder naar. Sla het oefenen aan je kont daarom niet over, want met alleen een breed bovenlichaam red je het niet. Doe je squats, hip thrusts en doe je lunges tot je er echt helemaal klaar mee bent.

Schouders

Brede schouders zijn heel geliefd bij de dames. Dat komt doordat je direct uitstraalt dat je sterk, groot en machtig bent. Het zit een beetje hezelfde als met de rug. Vrouwen vinden een groter bovenlichaam en een V-vorm vaak aantrekkelijk.

Zo’n V-vorm is dan ook gewild onder mannen; het is een van de belangrijkste eigenschappen van het lichaam om vrouwen te verleiden. Dat betekent dat je flink aan de slag mag met shoulder presses, upright rows en lateral raises.

Benen

Benen zo wit als melkflessen? En dan ook nog spillepootjes? Daar moet aan gewerkt worden! Vrouwen kijken namelijk wel degelijk naar de benen van mannen. Een stel stevige benen onder je kont worden geassocieerd met stevigheid. Daarom zou je het trainen van je benen nooit moeten overslaan.

Werk dus niet alleen aan je bovenlichaam, maar ook aan je onderlichaam. Vooral de bovenbenen zijn heel belangrijk. Die train je met squats, front squats en deadlifts.

Borst

Je zat je misschien al af te vragen: ‘Is de tijd dat vrouwen aan je borst hingen afgelopen?’ Nee, nog niet helemaal. Gelukkig vinden nog heel wat vrouwen een getrainde borst mooi. Maar het neemt wel wat af. Je hoeft geen borst als een gladiator meer te hebben om wat in trek te zijn.

Neemt niet weg dat vrouwen het soms nog wel mooi vinden. In het geheel kan een goed gevormde borst zeker wel indruk maken. Lekker blijven bankdrukken en dumbell pressen, dus.

Buikspieren

Sixpacks waren helemaal in, tien jaar geleden. Nu is het niet meer zo noodzakelijk. Een ripped six pack is wat overbodig geworden. Maar vrouwen zijn nog wel kritisch op de buik: een overhangend buikje over de broekrand kan echt niet.

Maar, de zogenaamde ‘Adonis belt’ is nog wel in. Dat is de V die je van je heupen naar je liezen loopt. En om deze te krijgen blijft het helaas nog keihard werken aan je buikspieren.

Armen

Maken armen niet uit? Een paar stoere biceps? Terwijl de meeste mannen dachten van wel, blijkt deze pas laat in de top tien van belangrijkste spieren voor vrouwen te staan. Het is trouwens wel goed te verklaren, want vrouwen houden vooral van een brede rug en schouders, waardoor de armen niet zo opvallen.

Armen worden al gauw in het grotere plaatje van de brede rug en schouders gezien. Je armen zijn dus wel degelijk belangrijk, maar de rug en schouders zijn belangrijker. Door compoundoefeningen te doen pak je ook meteen je armen mee.

Kuiten

In de zomer draag je een korte broek, dus je kuiten worden even flink tentoongesteld. Natuurlijk mogen die kuiten best een beetje presentabel zijn. Vrouwen kijken dus ook naar de kuiten. Hieraan werken wordt dus flink aangeraden.

Wat vrouwen nu helemaal wild drijft? Een combinatie van al deze spieren. Niet alles full blast, want dat kan niemand hebben, maar van alles een beetje. Dan kom je al snel uit op een vrijwel perfect lichaam, volgens de meeste vrouwen.

vrouwen vallen op spieren

Compleet afgetraind zijn is nutteloos

Je hoeft niet heel groot te worden en je bed hoeft nog niet in de sportschool te staan. Vrouwen houden tegenwoordig vooral van atletische mannen en niet zoveel meer van spierbonken. Jezelf helemaal aftrainen is dus niet noodzakelijk.

Gekke biceps, een enorme borstkas; allemaal niet nodig. Trouwens, je kunt nog beter werken aan een goede persoonlijkheid, want dat telt misschien nog wel meer dan je spieren. Er zijn namelijk ook heel wat mannen met én een goed lichaam en een goede persoonlijkheid. Je kunt beter proberen te winnen op beide fronten.

Wist je trouwens dat het compleet gespierde mannenlichaam bij erg weinig vrouwen in de smaak valt? Ze zijn er wel, maar ze zijn zeker niet in de meerderheid. Ongeveer zes procent van de vrouwen vindt dit soort lichaam het mooist. De reden waarom dat percentage zo laag is, is omdat veel vrouwen het doet twijfelen over hun eigen lichaam. Als een man te afgetraind is, kan dat bij een vrouw het gevoel geven dat zij ook meer moeten werken aan haar lichaam en dat kan haar onzeker mannen.

Trouwens, hele sportieve mannen zijn ook in het nadeel omdat ze veel tijd door moeten brengen in de sportschool om dit lijf te onderhouden, tot irritatie van hun vriendin. Vrouwen willen immers soms ook gewoon quality time. Gespierde mannen kunnen heel ijdel zijn, waardoor ze maar weinig oog hebben voor hun vriendin. Ben je dus behoorlijk gespierd? Kijk dan eens of dit voor jou opgaat. Het kan je relatie echt verbeteren als je het sporten en de tijd voor je relatie beter uitbalanceert.

Ik heb totaal geen spieren, wat nu?

Heb je totaal geen goed gevormd lichaam? Dan is het misschien wel tijd daar iets aan te gaan doen om in de eerste plaats jezelf beter te voelen. Een betere conditie en een sterker lichaam doet je echt beter voelen. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Je kunt het best eens binnenstappen bij een sportschool en vragen welke mogelijkheden er zijn.

We zijn natuurlijk geen fitness-guru’s, maar het is wel duidelijk dat je de genoemde spieren moet trainen met passende oefeningen. Dit zijn vooral zogenaamde compound oefeningen, zoals squats, deadlifts, pull-ups, chin-ups en bankdrukken. Om aan je lichaam te werken is het verstandig te beginnen met een full body workout schema.

Het is belangrijk dat je aan de slag gaat met iemand die je in de sportschool kan helpen; een trainer die dus verstand heeft van het opbouwen van helemaal niets naar fitheid en een meer toned body. Goed om je te realiseren: het is een proces dat veel wilskracht vereist. Je bent er echt wel even mee bezig, maar het kan je wel behoorlijk wat profijt opleveren. Mits je persoonlijkheid goed is, natuurlijk.

Gepubliceerd door: Rob

oktober 23, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}