Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Heeft je vriendin nooit zin in seks? Dan is dat vervelend. Want let’s face it: eigenlijk willen we allemaal wel eens een keer een lekkere nacht samen. Maar dat is voor lang niet iedereen zo vanzelfsprekend. Fysieke intimiteit, zoals dat netjes heet, is belangrijk om contact met elkaar te vinden. Zonder aangeraakt te worden en zonder seks groeien we uit elkaar. Seks is dus echt heel belangrijk voor een relatie. Dan moet je natuurlijk wel eerst je partner goed begrijpen. Dat is stap 1. Hoe weet je nu wat je vriendin wil en waarom ze geen seks wil? Misschien kun je toch wel een beetje in haar hoofd kijken.

Nee is nee!

Allereerst: als je vriendin geen zin heeft in seks, moet je je zin niet doordrammen. Dat gebeurt in veel relaties wel. Begrijp dat nee echt nee is. Niemand hoeft seks te hebben tegen zijn of haar zin. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom ze niet wil. Soms zijn die redenen heftiger dan je vooraf had kunnen bedenken.

In Nederland moeten alle partijen ermee instemmen dat ze seks hebben. Je kunt niet zomaar beginnen. Een gesprek over seks is dus onvermijdelijk. Nee betekent echt nee. Heb respect voor haar grenzen. Natuurlijk mag je er wel over praten. Misschien wil ze delen of er iets dwars zit.

Vriendin toont geen interesse

Vriendin heeft nooit zin: hoe kan dat?

Het kan best zijn dat je vriendin nooit zin heeft in seks. Dat terwijl jij maar wat graag met haar het bed zou induiken. Sommige mensen hebben helemaal geen drift voor seks. Ze blijven een leven lang maagd of hebben na een enkele keer geen zin meer. Deze mensen kunnen aseksueel zijn: het gebrek aan seksuele aantrekkingskracht of seksueel verlangen. De partner kan nog zo aantrekkelijk en lief zijn, maar de zin is er gewoon niet. Dat moet je niet forceren, maar respecteren: het is net als heteroseksueel of homoseksueel een geaardheid. Overigens vinden aseksuelen dat niet altijd accuraat. Volgens een vaak aangehaald cijfer is 1 procent van de bevolking aseksueel.

Zit je nu te googlen: ‘Vriendin toont geen interesse in seks’, dan weet je nu waarschijnlijk het antwoord. Je kunt het gewoon met haar hebben over haar seksualiteit. Je hebt misschien nooit geweten dat ze geen seks zal willen. Sommige vrouwen geven dat nog voor het daten aan. Het kan natuurlijk ook zijn dat het maar tijdelijk is, omdat er iets anders speelt. Dat het lijkt alsof iemand nooit zin heeft, betekent niet dat diegene nooit zin heeft of per definitie aseksueel is. Er zijn nog tal van andere zaken waardoor iemand seks kan mijden Lichamelijke oorzaken, psychische oorzaken, problemen in de relatie; ze kunnen er allemaal voor zorgen dat je vriendin geen zin heeft in seks.

Vriendin toont nooit initiatief: waarom niet?

Misschien heeft je vriendin wel zin in seks als jullie eenmaal beginnen, maar laat ze jou leiden. Wil jij geen seks, dan zij ook niet. Ze zal nooit zeggen dat ze er zin in heeft. Waarom tonen mensen toch geen initiatief?

Dat komt mede doordat sommige mensen het eng vinden om initiatief te tonen. Ze zijn onzeker of hebben niet genoeg zelfvertrouwen om te beginnen. Stel je voor dat ze iets fout doen, of dat ze over seks beginnen terwijl jij er geen zin in hebt? Bovendien zijn er ook mensen die het vragen om seks als iets ongepasts zien, terwijl het een heel normale vraag is in een relatie. Daarnaast zijn er nog andere oorzaken.

Je vriendin wil geen lichamelijk contact: helemaal niet

Vind jouw vriendin je maar niet? Geen seks, maar ook helemaal geen fysiek contact? Dan heb je waarschijnlijk het gevoel dat je je altijd opoffert voor haar. Daar ga je je eenzaam in je relatie van voelen. Huidcontact is een van onze basisbehoeften. Met alle respect, maar zonder aanraking verander je in een bittere chagrijn. Daarom is het heel belangrijk dat je werkt aan de band met je partner. Als zij zich veilig voelt bij jou, zal ze sneller lichamelijk contact willen.

Ken je de uitspraak ‘It takes two to tango?’ Denk er maar eens over na: jullie zijn beiden in deze relatie. Zonder met elkaar samen te werken (of te dansen, zo je wilt) vindt er niets plaats. Jullie hebben beiden een verantwoordelijkheid om de relatie te laten slagen. Dat betekent in dit geval dat jij moet luisteren en zij moet proberen zich open te stellen.

Weet wat je partner prettig vindt. Iedereen reageert anders op aanraking. De ene reageert op warm, terwijl de ander reageert op koud, weer een ander reageert op hard of juist zacht. Leer meer over elkaar en gebruik dat in de manier waarop je aanraakt.

Vriendin toont geen affectie: ligt dat aan mij?

Wanneer je vriendin helemaal geen affectie toont, kan het zijn dat je begint te denken dat het aan jou ligt. Ze vindt je misschien niet aantrekkelijk, of ze droomt van een ander. Die gedachten schieten snel door je hoofd. We kunnen je geruststellen: die kans is heel klein. Meestal zijn er andere oorzaken.

Het ligt waarschijnlijk niet aan jou, maar aan de relatie in zijn geheel. Wanneer jullie regelmatig conflicten hebben, voelen jullie je minder prettig bij elkaar. Dat vermindert de zin in seks. Als een relatie langer duurt, is er al snel sprake van sleur. De spanning van elkaar ontdekken en veroveren wordt minder of verdwijnt. Jullie leven nu volgens een bepaald patroon. Een heel veilig patroon, maar wel een patroon dat ervoor zorgt dat er geen vuurwerk meer is in de slaapkamer. Jullie vrijden een tijdje, maar nu is dat verleden tijd. Het werd saai en nu heeft ze geen zin meer.

Natuurlijk is affectie tonen meer dan alleen vrijen. Als ze zo goed als koud is, is er meer aan de hand. Het kan zijn dat ze last heeft van mentale blokkades. Denk bijvoorbeeld aan een hoop stress van bijvoorbeeld het werk of school. Als je van alles aan je hoofd het hebt, heb je geen behoefte aan intieme prikkels. Zelfs knuffelen kan al te veel zijn. Bij stress komt vaak een opgejaagd gevoel kijken, of het idee dat alles wat niet met productie te maken heeft tijdverspilling is. Het huishouden, de zorg voor eventuele kinderen, drukke agenda’s, nare collega’s; het zijn allemaal oorzaken van stress en vergiftigen je relatie. Daar moet je dus behoorlijk mee oppassen.

Lichamelijke oorzaken

Naast allerlei mentale oorzaken kan het ook zijn dat je vriendin geen zin heeft in seks omdat het fysiek pijn doet. Lichamelijke oorzaken, dus. Voor de hand liggend zijn problemen aan de vagina of de penis, waardoor seks pijnlijk is. Als dat het geval is, hoef je je daar niet voor te schamen. De huisarts helpt je zonder vooroordelen graag verder. Je bent nooit de eerste patiënt die om hulp vraagt bij seks.

Andere lichamelijke oorzaken kunnen de zin in seks ook belemmeren. Denk bijvoorbeeld aan (chronische) vermoeidheid, overgewicht of een chronische ziekte. Mensen met reuma, een zenuwziekte of diabetes mellitus ervaren vaak pijn bij seks. Mensen met een longziekte of een hart- en vaatziekte zijn vaak bang dat de inspanning die bij de vrijpartij geleverd wordt, te veel voor ze kan zijn.

Gebruikt je vriendin medicijnen? Kijk dan eens in de bijsluiter. Van veel medicijnen krijg je minder zin in seks. Medicijnen tegen hoge bloeddruk, tegen depressie en psychoses zijn echte moodkillers. Je kunt niet zomaar je medicijnen laten staan om de zin in seks terug te krijgen. Wel kun je het bespreken met degene die ze heeft voorgeschreven. Er is niets raars aan om van medicijn te willen wisselen om weer zin te krijgen in seks. Seks is voor veel mensen belangrijk. Het verlangen ernaar is natuurlijk. Relaties kunnen zelfs kapotgaan als stellen het nooit doen.

Hormonale anticonceptie zorgt ook voor minder zin in seks, maar soms ook voor juist zin in meer. Je kunt eigenlijk allerlei lichamelijke oorzaken verzinnen waardoor de zin minder wordt. Zeker als je een vriendin hebt met een lichamelijke aandoening zul je niets anders kunnen doen dan er respect voor hebben dat het niet gebeurt. Ga maar eens in haar schoenen staan: zou jij seks willen hebben als je bij ieder standje moet nadenken of het pijn gaat doen?

Wie neemt het initiatief?

In sommige relaties is het altijd dezelfde die het initiatief neemt. Dat is vervelend, want je wilt natuurlijk ook wel eens dat je vriendin het initiatief neemt. Voor mannen kan het heel opwindend zijn als vrouwen het initiatief nemen. Als jij altijd moet zorgen voor spanning, ontstaat er een soort drang om te presteren (wat moet je nu weer verzinnen om haar in de juiste stemming te krijgen?) en het gevoel dat jij de enige bent die er moeite in stopt.

Mijn vriendin begint nooit

Begint je vriendin nooit met seks? Vraag je dan eens af waarom dat zo is. Heeft ze er moeite mee, heeft ze de zin niet, of heeft ze er simpelweg niet bij stilgestaan? Sommige vrouwen vinden dat een vrouw niet op seks mag aansturen en dat de ander de leiding moet nemen. Of ze durven simpelweg niet goed.

Vrouwen die wat verlegen of introvert zijn, kunnen ook moeite hebben met beginnen. Ondanks dat ze misschien een diep en wild verlangen hebben, durven ze die niet goed uit te spreken. Dat past niet bij het imago van ‘rustig en beheerst’. Tegen hen kunnen we maar een ding zeggen: laat het eruit! Bij je partner moet je op je gemak kunnen zijn!

Mijn vriendin raakt me niet aan

Geen knuffels, geen kus, geen aanraking, echt helemaal niets. Dat is frustrerend. Bedenk je dat ze zo haar redenen kan hebben. Sommige mensen zijn erg gesloten en willen nooit vertellen waarom ze je niet wil aanraken, maar toch is het goed erover te praten. Anders blijft het enorm op jullie relatie drukken. Misschien durft ze het niet goed te tonen, of is er iets mis in jullie relatie.

Bedenk je dat er altijd een reden is waarom ze je niet aanraakt. Vaak komt dat neer op vertrouwen: je hebt iets gedaan dat haar vertrouwen heeft beschadigd of jullie hebben nog maar zo kort een relatie dat ze je nog leert kennen en het er nog niet aan toe heeft om elkaar aan te raken.

Accepteer dat er voor nu een afstand is, maar werk wel samen aan een oplossing. Het gaat echt enorm aan je knagen als ze je nooit zal aanraken. Ieder mens heeft behoefte aan aanraking en daar ben jij niet uniek in.

Vriendin wil geen lichamelijk contact

Als seks niet fijn genoeg is

Sommige vrouwen staan niet open voor seks omdat het voor haar helemaal niet fijn of belonend is. Het kan zijn dat ze een negatieve gedachte heeft aan seks. Zo kan het zijn dat het eens pijn deed, of gewoon niet bevredigend was.

Ze raakt dan onvoldoende opgewonden. Ze krijgt te weinig seksuele prikkels of heeft in het verleden partners gehad die te veel focusten op de gemeenschap of op het klaarkomen. Begrijp goed dat vrouwen eerst opgewonden en vochtig moeten worden. Gebeurt dat niet, dan wordt het vrijen een hele pijnlijke ervaring.

Niet iedereen is een tijger in bed. Voor sommigen ligt er al heel snel een grens. Wat is fatsoenlijk en wat kan? Wat mag de partner precies zien en doen? Wat laat je toe en waar houdt het op? Anderen zijn onzeker in bed en twijfelen over hun eigen kunnen. Dan blokkeert er ook iets. Het werkt ook andersom: als jij je niet voldoende laat gaan, zal de seks voor haar niet fijn zijn. Over het algemeen geldt dat mensen het opwindend vinden als ze zien dat de ander ervan geniet. Wanneer het niet gebeurt, kan de opwinding verminderen.

Seks is gebaseerd op persoonlijke aandacht. In theorie: als je het zou doen met iemand anders dan je vriendin, zul je nóg aandacht aan diegene moeten besteden. Bij je vriendin is het nog belangrijker dat ze genoeg aandacht krijgt. Wie vooral aan zichzelf denkt en aan z’n eigen behoefte, kan er beter van uitgaan dat er geen volgende keer komt. Ontevredenheid en onzekerheid zijn de grootste bedervers van goede seks.

Ook is seks voor iedereen anders. Het lijkt allemaal hetzelfde: gemeenschap in verschillende standjes en dat is het, maar toch is dat niet zo. Je kunt op veel verschillende manieren seks hebben. Sommige mensen houden van hardere seks, terwijl anderen juist op zoek zijn naar passievolle, romantische seks. Bespreek van tevoren wat jullie fijn vinden. Als jullie al niet over seks kunnen praten, hoe kunnen jullie het dan zonder zorgen doen?

Heb ik een professional nodig?

Sommige stellen hebben echt alles geprobeerd: proberen te praten, soms zelfs zelfhulpboeken, van alles opzoeken op internet, maar toch wordt het niks. Dan kun je professionele hulp vragen. Begin maar eens met leren aanraken en leren masseren. Dat is al een goede eerste stap. Meteen naar de sekstherapeut stappen is voor velen een nogal grote stap. Leert eerst over hoe je jezelf afstemt op je vriendin.

Raken jullie elkaar wel aan, knuffelen en zoenen jullie graag, maar lukt het toch niet in bed? Dan kan een sekscoach ook helpen. Deze mensen hebben vaak praktische tips waardoor jullie seksleven een stuk beter wordt. Ze hebben absoluut geen taboes en vinden seks de normaalste zaak van de wereld. Het is niets raars of ‘vies’, zoals veel mensen denken. Als je naar een huisarts durft, waarom dan niet naar iemand die verstand heeft van seks?

Denk alvast aan waar al deze inspanning voor helpt: een relatie met veel liefde en met veel seks, hete nachten, dichter bij elkaar komen en een sterke relatie. Dat zoeken we eigenlijk toch allemaal?

Gepubliceerd door: Rob

april 22, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Hoe zie je dat een vrouw zin heeft? Let op deze signalen!

Hoe zie je dat een vrouw zin heeft? Let op deze signalen!
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}