Mijn vrouw gaat vreemd, wat nu?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn vrouw gaat vreemd, wat nu?

Je relatie is de laatste tijd anders dan anders. Er is veel spanning, veel mysterie en je vriendin of vrouw gedraagt zich vreemd. Ze is vaak weg, gesloten, beantwoordt geen vragen en ze walst zomaar over je heen. Het is niet gek dat je denkt dat ze vreemdgaat. Aan welke kenmerken je kunt merken dat ze vreemdgaat, sommen we op. En we vertellen natuurlijk ook wat je er aan kunt doen.

vriendin gaat vreemd

Wanneer is iets vreemdgaan?

Onder vreemdgaan verstaan we het hebben van (seksueel) contact of een (seksuele) relatie met iemand anders dan de vaste partner. Heel belangrijk hierin is dat de partner hiervoor geen toestemming heeft gegeven. Wat je vreemdgaan vindt, ligt eraan wat je grenzen zijn.

De ene vindt Tinderen al vreemdgaan. Weer een ander vindt kussen vreemdgaan. En er zijn zelfs mannen die de grens pas leggen bij seks met een ander. Wat je grens ook is, vreemdgaan is heel vervelend.

Waarom gaat ze vreemd?

Waarom gaat je vriendin of vrouw vreemd? Pijnlijk om te horen, maar waarschijnlijk als reactie op jou. Mannen hebben, eerlijk toegegeven, vaak de neiging om te kijken naar andere vrouwen als ze er mooi uitzien. Laten we dit het ‘Damn!’-effect noemen. Dat gevoel wanneer je een vrouw ziet met een prachtig lijf, of ogen waarin je verdrinkt. Maar jij bent gebonden. Goed om te weten dat vrouwen dat eigenlijk veel minder hebben. Zij kijken niet zo in de rondte naar het uiterlijk van andere mannen met het idee dat ze daarvoor wel vreemd willen gaan.

Vrouwen hebben vaak diepere redenen om vreemd te gaan. Bijvoorbeeld als er te veel routine in een relatie is gekomen. Het klad zit erin. Er is geen voortgang meer te ontdekken. Misschien ben je haar zelfs voor lief gaan nemen. Als een vrouw dat aangeeft, moet je echt werken aan de relatie. Je merkt wel of ze gelukkig is aan hoe ze zich gedraagt: hebben jullie vaker ruzie? Is ze het niet eens met alles wat je doet? En verwijt ze jou dat je vreemdgaat? Dan is er een kans dat ze alleen aan het testen is of je nog wel moeite wilt doen voor de relatie.

Misschien gaat ze vreemd omdat je niet zo mannelijk bent als je hoopt. Vrouwen vallen op mannelijke mannen. Niet op mannen die te zacht of te lief zijn. Aantrekkelijkheid heeft dan even niets te maken met je uiterlijk, maar hoe je van binnen bent. Verander daarom niet naar haar zin, maar blijf jezelf. Er was immers toch een reden dat ze verliefd op jou is geworden?

Vreemdgaan voorkomen?

Had je kunnen voorkomen dat ze vreemdgaat? Nee, niet echt. Je kunt heel duidelijk vertellen dat ze iets niet mag doen, maar mensen doen altijd waar ze zelf zin in hebben en hun goeddunkt. Het is niet jouw schuld als ze vreemdgaat. Verwijt jezelf niets. Vreemdgaan is niet goed te praten binnen een relatie. Ook niet als ‘het vlammetje uit is’. Dan kan ze het nog beter uitmaken.

Wanneer een man tegen een vrouw zegt: ‘Wat je ook doet, ik wil niet dat je vreemdgaat’, stimuleer je het idee van vreemdgaan. Het is immers spannend om iets te doen wat je uitdrukkelijk verboden is. Waarschijnlijk was ze nog niet eens op het idee gekomen, maar is het idee nu als een zaadje in haar hoofd geplant. Ook dan, is het nog steeds niet jouw schuld. Prima dat ze aan vreemdgaan heeft gedacht, maar het daadwerkelijk doen is een besluit dat ze zelf neemt.

Je kunt haar wel positief beïnvloeden om niet vreemd te gaan. Zeg niet dat ze ergens mee moet stoppen, maar inspireer haar. Dat doe je door de liefde binnen jullie relatie na te drukken. Geef complimenten en voorbeelden waaruit blijkt dat jullie eigenlijk een hele sterke relatie hebben. Dan zal ze zeker opmerken dat je er harder voor werkt dan ze denkt. Dan is de kans op vreemdgaan een stuk kleiner.

vriendin gaat vreemd kenmerken

Hoe weet je of je vrouw vreemdgaat?

Hoe weet je of jouw vrouw vreemdgaat? Let maar eens op deze kenmerken.

Opeens alle aandacht naar jou

Gaat opeens alle aandacht naar jou? Dat is vreemd, dat deed ze anders niet. Ze weet namelijk heel goed dat vreemdgaan niet acceptabel is. En dat het zeer zeker uit gaat komen dat jij te weten komt dat zij vreemdgaat.

Ze maakt het alvast goed voor extra lief voor je te doen. Door je een beetje te verwennen. Opeens wil ze nu elke avond een romantische avond. En dat ene ding dat je in bed niet mocht doen, mag nu opeens wel. Ze heeft wat goed te maken en wil je erop voorbereiden dat als uitkomt dat ze vreemdgaat, het niet zo’n pijn meer doet.

‘Wij’ bestaat niet meer

Vroeger had ze een toekomstvisie. Ze zag overal ‘wij’ in jullie toekomst. Nu niet meer. De relatie is niet meer gerecht op de toekomst. Voor haar bestaat er geen ‘wij’ meer. Eigenlijk is ze in haar hoofd al verder gegaan.

Het idee dat ze niet meer fantaseert over jullie, kan al duiden op vreemdgaan. Misschien ziet ze wel een toekomst met die andere man, en niet met jou. Je moet er dan achterkomen wat er aan de hand is. Vraag haar direct op de man (of vrouw) af of ze nog wel een toekomst ziet. Vertel gerust dat je hebt opgemerkt dat ze het er niet veel meer over heeft. Vraag haar niet direct of ze vreemdgaat, want daar krijg je alleen maar enorme ruzies van. Daar kom je namelijk vanzelf achter.

Ze weet alles over jouw agenda

Opeens heb je een secretaresse: je eigen vrouw of vriendin. Ze weet precies wanneer je wat gaat doen. Zo weet ze namelijk ook wanneer jij weg bent en haar niet kunt controleren. Het is raar als ze elke dag vraagt wat jij gaat doen en op welk moment. Logisch, want haar kans moet schoon zijn om die affaire met die andere man te beoefenen.

Je mag er niet achterkomen dat ze vreemdgaat, is het idee. Opeens is ze overdreven vaak weg als jij ook weg bent. Dan gaat ze ‘iets met vriendinnen doen’, of nog erger: ze gaat stiekem weg en als je weer thuiskomt zit ze zomaar een boek te lezen op de bank. Heel geloofwaardig!

Minder vriendinnen over de vloer

Normaal gesproken kwamen haar vriendinnen altijd langs. Nu is dat niet meer zo. Haar vriendinnen weten immers waarschijnlijk wat er speelt. Ze kunnen je niet met een recht gezicht aankijken, want ze weten al dat ze het gaan verklappen. En dat weet je vreemdgaande vriendin of vrouw ook. Dus houdt ze haar vriendinnen het liefst zover mogelijk van je vandaan.

Maar, er kan ook iets anders aan de hand zijn: dat het niet zo goed gaat met jullie relatie. Dan wil ze niet dat haar vriendinnen dat weten. Relatieproblemen zijn immers niet eervol en iedereen wil het doen overkomen alsof ze het perfecte koppel zijn.

Muggenziften

Kennelijk moet alles tot ruzie leiden. Alles wat jij doet, wordt afgebrand. Het is nooit goed. Altijd komt er drama. Zo was ze anders nooit. Normaal gesproken was ze lief en gaf ze complimenten. Hoe komt dat?

Ze is waarschijnlijk de relatie aan het afbouwen. Ze zoekt naar een reden ‘waarom het niet meer werkt’, zodat ze verder kan gaan met die andere man. Het is je laatste kans om te laten zien wat je voor haar voelt en dat je meer je best voor haar zult doen. Anders raak je haar kwijt.

Altijd met mannenvrienden afspreken

Er is niks mis met vrouwen die vrienden zijn met mannen. Absoluut niet. Het hoeft niets te betekenen. Als ze meerdere mannen heeft die vrienden zijn, is er vaak niets aan de hand. Maar als ze één vriend heeft waar ze de hele tijd mee is, kun je je toch afvragen of er niet meer aan de hand is.

Het ligt er vooral aan wat er is gebeurd. Dat weet je nooit zeker, maar geheimen blijven nooit lang geheim. Ze kan zomaar haar mond voorbij praten en dan weet je precies wat er is gebeurd. Misschien vang je al wat signalen op. Als de geur van zijn aftershave aan haar kleren hangt, heb je al een grote aanwijzing.

Ze walst over je heen

Bam! Dominantie! Ze neemt níks meer van je aan. Jij kunt naar haar pijpen dansen, want anders wordt ze kwaad. Ze luistert niet meer en je hebt niks meer te zeggen. Gemeen om te zeggen, maar de kans is groot dat ze je een softie is gaan vinden. Ze is een man tegengekomen die veel dominanter is dan jij en daar neemt ze trucjes van over.

Veel mannen doen wel alsof ze sterk in hun schoenen staan, maar staan eigenlijk helemaal niet zo sterk. Ze kunnen het niet handelen dat hun vrouw zo over hun heen walst. Dan kiest de vrouw het liefst voor de sterkere man waar ze een affaire mee heeft. Dit gedrag zal je meteen opvallen en het is een duidelijk signaal dat er meer aan de hand is.

Ze verbergt haar telefoon

Haar telefoon is altijd weg. Waar je ook zoekt, je zult hem niet vinden. En anders zit ‘ie altijd veilig in haar handtas. Maar nooit op een plek waar je hem zo kunt pakken. In jouw bijzijn gebruikt ze telefoon niet meer, want anders zou je mee kunnen kijken. Als ze nog wel met haar telefoon bezig is, glimlacht ze veel maar zit ze met haar telefoon van jou afgekeerd, zodat je het scherm niet kunt zien. Dan verbergt ze waarschijnlijk iets.

Het wordt helemaal duidelijk als je haar telefoon wel een keer vindt en Tinder op haar telefoon heeft staan. Wat moet een getrouwde vrouw of een vrouw in een relatie daarmee? ‘Vrienden’ zoeken? Dat is meestal niet de hele waarheid.

mijn vriendin gaat vreemd en ontkent

Mijn vrouw gaat vreemd en ontkent

Je hebt alle signalen opgemerkt en je weet zeker dat ze vreemdgaat. Misschien heeft een vriend van je haar zelfs wel eens gezien met een andere man. En toch ontkent ze glashard: er is niets gebeurd, je beeldt het je allemaal in, je bent paranoia, en totaal gek geworden.

Blijf rustig in deze situatie. Hoe verleidelijk het ook is om te schreeuwen en haar voor rotte vis uit te maken, zal dat jullie relatie alleen maar schaden. Probeer er rustig met elkaar over te praten. Hoe voelt ze zich eigenlijk? Waarom is ze vreemdgegaan? En zien jullie nog een toekomst?

Het komt best vaak voor dat koppels besluiten een break te nemen om na te denken over de situatie. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit ook het moment is dat veel relaties eindigen na het vreemdgaan, omdat het onvergeeflijk is of je het idee van haar met een andere man in bed niet uit je hoofd krijgt. Maar besluit je de relatie verder weer op te pakken, dan zul je écht moeten proberen te vergeven. Rakel je het weer op, dan wordt het ruzie. Een heel moeilijke keuze, dus.

Ik ben achter het vreemdgaan gekomen, en nu?

Het vervelendste is nog wel als je haar hebt betrapt. Je hebt haar zien zoenen met een andere vent, of misschien heb je haar zelfs bij hem in bed betrapt. Vreselijk! Maar wat moet je daar nu mee?

Dat ligt aan wat jij wilt. Kun je het haar vergeven, of vind je dit zo’n rotstreek dat je er niet meer overheen komt? Mannen hebben ook gevoel en het is helemaal te accepteren als je besluit dat je niet meer met haar verder wilt omdat ze je te veel pijn heeft gedaan. Bescherm jezelf tegen meer miserie.

Het kan ook zijn dat je niet zonder haar wilt en dat je denkt dat het misschien iets tijdelijks was. Wie echt heilig in een tweede kans gelooft, kan daarvoor gaan. Maar zoals gezegd, dan mag je het daarna niet meer aankaarten. Vergeven en vergeten. Het is zaak te werken aan een gezonde relatie. Vaak is dit wel de meest ingewikkelde oplossing, maar soms ook de moeite waard.

Tijd voor jezelf nemen

Overspel is heel naar, ongeacht de reden. Je voelt je misschien verslagen, woedend of erg verdrietig. En dat is oké. Je mag in een rouwstemming zijn om wat er is gebeurd en het is goed als je een keer er flink om moet janken. Geef jezelf de tijd om alles te verwerken.

Pas wel op dat je jezelf niet verdrinkt in emoties. Depressies liggen al snel op de loer na zoiets ingrijpends. Blijf de controle houden en bedenk dat jij de sterke man bent die zo weer iemand anders kan vinden of weer de regie kan nemen in de relatie.

Jezelf trainen

Train jezelf mentaal en fysiek. Gooi jezelf helemaal los in de sportschool. Aan je lijf werken is soms heel fijn omdat je al je agressie kwijt kunt. Bovendien werk je eraan om weer onweerstaanbaar bij de vrouwen te werken. Je kunt ook gaan mediteren, zodat tegenslagen minder hard aankomen.

Verdiep je in psychologie en leer hoe je problemen kan relativeren. Leer hoe je gedachten sorteert en hoe je aan iedere negatieve gedachte een positieve draai kunt geven. Dat helpt je om sterker te worden.

Neem een beslissing over de relatie

Heb je met haar gepraat en goed nagedacht? Als het een eenmalig slippertje blijkt te zijn, kun je het haar vergeven en doorgaan met de relatie. Alle mensen maken fouten en jouw vriendin of vrouw is daar echt geen uitzondering in. Maar is dit al de zoveelste keer of ben er je er echt helemaal klaar mee, dan is het tijd de relatie te verbreken.

Wat je ook beslist: twijfel niet. Sta honderd procent achter je eigen keuze. Als je het nog niet zeker weet, ben je niet klaar een beslissing te nemen. Denk er dan nog even over na. Je wilt niet iets doen waar je spijt van krijgt.

Praat erover met vrienden

Kom je er niet uit? Heb je last van ingewikkelde gedachten? Vrienden staan altijd klaar om je te helpen. Mannen praten vaak liever niet over gevoelens, maar met vrienden (en vaak ook met familie) lukt het wel. Wil je het liever niet aan een ander kwijt of heb je nu even niemand om mee te praten, dan kun je ook tegen jezelf praten. Dat helpt soms om duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je je voelt.

Blijf niet stilstaan. Na het praten en denken kun je verder gaan met de volgende stappen: acceptatie en actie ondernemen. Blijf bezig en ga eropuit. Misschien vind je wel een andere leuke dame, die je dit overspelige type zal doen vergeten.

Gepubliceerd door: Rob

februari 17, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}