Een vrouw verliefd maken: de kunst van vrouwen veroveren

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een vrouw verliefd maken: de kunst van vrouwen veroveren

Vrouwen veroveren lijkt voor sommigen een lastige klus. Ze lijkt onbereikbaar, of gewoon niet in je geïnteresseerd. Je denkt zelfs misschien dat je ‘out of her league’ bent. Denk nog een keer, want het zou best aan je aanpak kunnen liggen. Een keertje opvallen is één ding, maar hoe maak je iemand verliefd? Een spoedcursus vrouwen verliefd maken.

Een vrouw verliefd maken: zo doe je dat

‘Hoe een vrouw verliefd op je laten worden’, dat is de vraag. Eigenlijk is het niet zo heel erg moeilijk. Het draait uiteraard om aantrekkingskracht, maar om haar tot je aangetrokken te laten voelen, hoef je niet te overdrijven. Jezelf zijn, en je eigen persoonlijkheid een beetje uitvergroten, kan al genoeg zijn. Mannen denken vaak dat vrouwen vooral op uiterlijk vallen, maar dat is niet waar. Persoonlijkheid doet er vaak veel meer toe.

Laten zien dat je een sterke persoonlijkheid hebt, maar toch attent bent en het vermogen hebt om te luisteren, zijn vaak belangrijk voor vrouwen. Om een vrouw verliefd op je te maken moet je nog wel iets verder gaan, maar dat leggen we je graag uit.

Hoe laat je een vrouw aan je denken?

Eerst is het belangrijk dat een vrouw aan je denkt. Hoe pak je dat aan? Allereerst is het een goed idee om, als je haar al wat langer kent, een lief berichtje te sturen. Heel simpel, maar effectief. Een berichtje met ‘Goedemorgen, hoe gaat het vandaag met je? Heb een fijne dag’, is attent. Het zorgt ervoor dat ze ‘s morgens meteen al met je in haar hoofd zit, want jij bent het eerste wat ze die dag heeft opgemerkt.

Als je echt in een vrouw haar hoofd wilt gaan zitten, moet je op haar gevoel spelen. Met alle respect, maar vrouwen zijn wel echt gevoelsmensen. Eigenlijk kennen we maar weinig vrouwen die zo kil zijn, dat ze niet warm of koud worden van lieve gebaren. Laat haar zien dat je haar leuk vindt en dat je om haar geeft. Misschien moet het eerst beginnen als een vriendschap. De beste relaties komen voort uit vriendschappen, omdat je eerst de tijd neemt om elkaar te leren kennen en elkaar te leren waarderen. Blijf natuurlijk niet hangen in de friendzone.

Om een vrouw aan je te laten denken moet je met een soort mix werken. Gevoel is een onderdeel, maar ook aantrekkingskracht, het trekken van haar aandacht, het opbouwen van een band en deze ook onderhouden. Zelfs als je op een gegeven moment een relatie met haar hebt, zul je moeite moeten doen om de band te onderhouden. Hoe vaak hoor je niet dat stellen ‘uit elkaar groeien’ of dat het ‘gevoel’ weg is? Vrouwen waarderen het niet als je alleen in het begin moeite doet, en je haar later als een soort trofee ziet: de buit is binnen, dus nu hoef je niets meer te doen. Dat werkt niet zo. Voor een lange relatie moet je moeite doen. Maar als ze de vrouw van je dromen is, vind je dat vast niet zo erg.

Je verdiepen in aantrekkingskracht

Verdiep je eens in aantrekkingskracht. Hoe werkt dat precies? Om op te vallen bij vrouwen moet je chemie met haar opbouwen. Dat werkt met ‘monoaminen’: stofjes die boodschappen versturen tussen de hersenen en het lichaam. Ze zorgen voor de vlinders in je buik, je tintelingen in je huid als je verliefd bent en het geheugenverlies als je droomvrouw voor je staat. Kijk maar eens goed wat bijvoorbeeld Dopamine, Norepinefrine, Serotonine en Feromonen met je kunnen doen. Als je begrijpt wat deze stofjes doen, weet je ook hoe je ze kunt laten aanmaken bij een vrouw. Zo voelt ze zich sneller tot je aangetrokken.

Laten we eerlijk zijn, mensen zijn best egocentrische wezens. In onze eigen perfecte wereld draait alles om onszelf. Maar dat kan natuurlijk niet als je een vrouw tot je aangetrokken wilt laten voelen. Zet haar daarom voorop: welke gevoelens heeft zij, waar zit ze nu mee. Hoe kun jij haar wereld verrijken? En heel jammer, maar als ze echt niets voor je voelt, kun je het wel vergeten. Die stoffen in haar lichaam gaan gewoon niet werken. In minder dan een seconde bepalen we wie aantrekkelijk is en wie niet. Dat is een menselijk mechanisme waar je haar zeker niets kwalijk voor kunt nemen.

Leer de taal van de liefde. Niet alleen wat je zegt, maar vooral ook de lichaamstaal. Hoe laat je zien dat je interesse voor haar hebt? In ieder geval niet door met je armen over elkaar te gaan staan. Als je een open houding hebt en zelfverzekerd (met gerechte schouders) voor haar staat, is het duidelijk dat je voor haar openstaat. Omgekeerd is het ook belangrijk naar haar lichaamshouding te kijken. Heeft ze ontspannen armen en benen? Kijkt ze af en toe op? Dan is ze misschien geïnteresseerd. Houdt ze juist iets tussen jullie in (zoals een tasje)? Dan is dat waarschijnlijk een teken van afstand.

Vrouwen veroveren

Beginnen met aandacht krijgen

Je kunt de eerste portie aandacht krijgen door oogcontact te maken. Niet voor niets zien we onze ogen als de spiegels van onze ziel. Maak oogcontact en houdt dat 4 tot 5 seconden vast. Het klinkt een beetje als een filmcliché, maar als je een mooie glimlach toevoegt, zal ze je zeker opmerken. Komen jullie in gesprek? Blijf het oogcontact houden, maar maak het niet creepy. Oogcontact maken laat zien dat je interesse hebt. Kijk ook goed naar haar pupillen: verwijde pupillen kan betekenen dat ze opgewonden is. Bijvoorbeeld omdat ze het leuk vindt je te zien.

Zorg goed voor jezelf. Eet gezond, beweeg en draag kleren die iets over jou zeggen. Als je laat zien dat je goed voor jezelf zorgt, laat je ook zien dat je ook goed voor haar kunt zorgen. Het is niet leuk om te zeggen, maar mensen met een fors overgewicht worden vaak minder aantrekkelijk geworden. Het laat zien dat je niet goed voor jezelf zorgt. Dat is tenminste het signaal dat de vrouw krijgt. Gelukkig draait niet alles om hoe je eruitziet: als je laat zien dat je een leuke persoonlijkheid hebt, sociaal bent en grappig bent, kun je op aandacht rekenen.

Doe iets waar je goed in bent, het liefst waar zij mee bij is. Talent zorgt altijd voor aantrekkingskracht. Maak daarbij ook weer gebruik van je lichaamstaal. Maak je lichaam groter, houd je schouders recht en straal zelfvertrouwen uit. Zelfvertrouwen komt altijd van binnenuit. Wacht dus niet op complimenten van anderen en hengel er al helemaal niet naar. Haar vragen of ze je ‘knap vindt’ is een absolute no go. Dat zou je uit jezelf al moeten opmerken. Zij denkt dan dat je een complimentje wilt. Die geeft ze vanzelf wel.

De liefde vinden of je op een persoon storten?

Wil je de liefde in het algemeen vinden? Dan is het verstandig met meerdere vrouwen in contact te komen. Zo vergroot je je kansen. Wijst iemand je af, dan is dat minder erg, want je hebt nog meer opties uitstaan. Je hoeft natuurlijk niet alle vrouwen versieren, maar in hun leven zijn is al voldoende. Je kunt altijd nog op de versiertoer gaan.

Ben je echt verliefd aan het worden, stort je dan op deze ene persoon. Kijk niet meer rond naar anderen, maar ga ervoor. Gek genoeg zijn we niks waard als we verliefd zijn. We durven niet meer te praten, voelen ons hulpeloos en weten van gekkigheid niet wat we met onszelf aan moeten. Geen nood, dat is volkomen normaal. Probeer niet te veel onder de indruk te raken, maar laat zien wat voor leuk persoon je bent. Even de tanden op elkaar en je beste beentje voorzetten.

Een band opbouwen

Je kunt alleen aandacht van haar krijgen als je een band opbouwt. En dat doe je uiteraard door haar eerst te leren kennen. Stel daarom veel vragen over haar leven en toon interesse. Wees betrokken bij haar antwoorden en oordeel niet te snel. Lever actief een aandeel aan het gesprek. Mensen praten namelijk graag over zichzelf, dus de kans is groot dat jij je zinnen ook met ‘Ik’ zal beginnen. Het is juist fijn als zij ook wat over zichzelf kan vertellen.

Vraag onder meer naar wat ze leuk vindt om te doen en wat haar dromen zijn. Zo zie je haar persoonlijkheid. Praten over de toekomst brengt altijd leuke gesprekken voort, met nieuwe inzichten. Als je alleen praat over dingen in het nu, kom je eigenlijk niets te weten. En alsjeblieft, begin niet over je ex!

Een band opbouwen kost tijd, dus heb geduld. Je kunt haar hart niet in een paar dagen winnen. Als ze je haar nummer geeft is dat mooi, maar smeek er niet om. Krijg je haar nummer, bel en app dan niet te vaak. Geef haar ook de kans om jou te spreken. Doe het rustig aan. Vertel dus ook niet je hele levensverhaal aan haar, in een keer.

Dichter bij haar komen

Je komt mentaal (en fysiek) dichter bij haar als je haar complimentjes geeft en af en toe haar daar ook bij aanraakt. Je wilt immers meer zijn dan een vriend. Geef niet te veel complimenten; dan denkt ze dat je wanhopig bent en misschien zelf ook naar complimenten vist. Vrouwen zijn geïnteresseerd in mannen die interesse tonen, maar ze moeten niet overweldigend zijn.

Als je een compliment geeft, doe dat dan over haar vaardigheden en vermogens, of over iets wat haar uniek en interessant maakt. Laat complimenten over haar uiterlijk in eerste instantie achterwege. Ze is immers meer dan alleen haar uiterlijk. Wil je toch een compliment over haar uiterlijk geven, wees dan origineel. Zeg niet dat ze mooie ogen heeft, maar dat ze een bijzondere kleur hebben en je er graag naar kijkt. Wees attent. Als ze naar de kapper is geweest, kun je zeggen dat dit haar erg goed staat. Doe maar alsof je er verstand van hebt.

En zo begint ook het flirten: glimlachen, oogcontact vasthouden, haar lichaamstaal imiteren en grappen maken die alleen jullie begrijpen. Meisjes plagen, kusjes vragen werkt nog perfect. Plaag haar een beetje, maar pas er mee op: ze moet snappen dat je haar plaagt. Knipoog om je sarcasme duidelijk te maken. Plaag haar met iets waar ze goed in is, want dan begrijpt ze dat je met haar flirt. Anders moet ze gissen of je nu gewoon gemeen bent, of aan het flirten bent.

Aanraking is heel belangrijk. Geef haar een knuffel of pak haar af en toe bij haar handen. De eerste aanraking kan heel onschuldig langs elkaars armen of schouders zijn. Pak haar niet zomaar meteen vast, en raak al helemaal geen plekken aan waar je geen uitnodiging voor hebt gehad. Waardeert ze het aanraken niet, doe het dan niet nog een keer. Respecteer haar grenzen. Mannen hebben soms nogal moeite met ‘nee’, maar ‘nee’ betekent echt ‘nee’. Ga je verder, dan maak je alles wat je hiervoor hebt opgebouwd kapot.

Dan rest je alleen nog haar af en toe mee uit te vragen en al je communicatievaardigheden in te zetten. Stel vragen, luister en praat eerlijk en direct. Zeg wat je bedoelt, op een eerlijke en respectvolle manier.

De band versterken

Tijd om de band te versterken! Dat doe je door haar vertrouwen te winnen. Ze moet kunnen zien dat ze je wat kan toevertrouwen. Geheimen moeten geheim blijven en je moet laten zien dat je haar steunt. Het is heel verleidelijk om alles te doen voor de seks, maar daarmee stoot je haar af. Ze kent waarschijnlijk al genoeg mannen die alleen haar lichaam willen. Zeg je een afspraakje een keertje af, wees dan eerlijk waarom. Anders heeft ze misschien het gevoel dat je haar laat zitten. Maak er geen gewoonte van om af te zeggen.

Vrienden en familie zijn voor ieder mens belangrijk. Voor veel vrouwen zal het uitmaken wat haar familie en vrienden van je vinden. Win deze mensen om haar heen voor je. Wees aardig, open en toon goede manieren. Heb respect voor haar vrienden en familie. Wees natuurlijk wel jezelf; je hoeft geen toneelstukje op te voeren. Probeer zo makkelijk mogelijk in de omgang te zijn en wees geïnteresseerd en vriendelijk. Stel vragen, maak grappen en plaag een beetje. Leuk meedoen is het halve werk. Je mag ook best in gesprek gaan met haar vriendinnen, maar wees niet te geïnteresseerd in haar vriendinnen. Anders kan ze zich buitengesloten voelen, en dan wordt het al snel ongepast.

In iedere relatie komen fouten voor. Zet je fouten recht en wees niet bang je te verontschuldigen. Zo houd je de band sterk. Laat zien dat je veel om haar geeft.

Hoe een vrouw verliefd op je laten worden

De liefde van een vrouw

De vraag: ‘Hoe maak je iemand verliefd’, is nu beantwoord, maar hoe werkt de liefde van een vrouw eigenlijk? Hoe snel wordt ze verliefd en hoe weet je of je liefde beantwoord wordt?

Hoe snel wordt een vrouw verliefd?

Het klinkt gek, maar we kunnen al binnen een vijfde van een seconde smoorverliefd worden. Iemand leren kennen duurt uiteraard wat langer. Ga gerust uit van een aantal weken of maanden tot jullie op een relatie kunnen rekenen. Het ligt er ook maar net aan wie je treft. Sommige vrouwen raken heel snel verliefd, terwijl anderen liever eerst de kat uit de boom kijken. Respecteer haar keuzes hierin.

Hoe wordt een vrouw verliefd?

Vrouwen worden verliefd door wat je doet, wat je zegt en wat je uitstraalt. Dat klinkt nogal als een open deur, maar let er maar eens op of jij zelf geen gemixte signalen uitstraalt.

Een vrouw wordt verliefd als het dopamineniveau piekt en het oxytocineniveau stijgt. Dat is het liefdeshormoon dat wordt geassocieerd met hechting. Het komt bij vrouwen ook massaal vrij na de seks. Daarom helpt seks ook om vertrouwen op te bouwen.

Bij een vrouw stijgt het serotonineniveau: het statushormoon. Een partner met status kiezen zorgde er in de oertijd voor dat de overlevingskansen omhooggingen. Daarom voelen we ons nu nog sneller aangetrokken tot succesvolle personen, waarbij iedereen zijn eigen betekenis aan het woord ‘succesvol’ geeft.

Hoe weet je of zij verliefd op je is?

Hoe weet je nu of ze smoor op je is? Dat kun je zien aan haar lichaamstaal en haar gedrag. Let offline op haar lichaamstaal: is ze heel erg open, heeft ze een holle rug? Giechelt ze veel? Zit ze veel met haar haar te spelen? Wordt haar hoofd wat rood als ze met je praat? Plaagt ze je? Flirt ze met je? Belt ze je vaak op, of praat je veel met haar? Al die signalen kunnen erop duiden dat ze verliefd op je is. En als ze je wat meer begint aan te raken, weet je het wel zeker. Vrouwen raken niet zomaar aan. Dan moet ze je eerst vertrouwen.

Helemaal zeker weet je als online de hart- en kus-emoji’s in de berichten tevoorschijn komen. Hoewel er ook vrienden zijn die elkaar amicale kusjes en hartjes sturen, voelt dat bij een crush toch anders.

Tot slot: wat tips

Tot slot nog een paar tips om een vrouw verliefd op je te maken en op je te laten blijven. Allereerst: praat nooit negatief over haar vriendinnen. Zelfs als zij dat wel doet. Bied alleen een luisterend oor als ze dat nodig heeft, maar kraak haar vriendinnen niet af. Vrouwen zijn namelijk vaak maar tijdelijk boos. Praat jij negatief over haar vriendinnen, dan doe je afbraak aan haar keuzes en haar relaties.

Ga je haar verrassen, dan hoeft dat niet veel te kosten. Een lief gebaar is meer dan genoeg. En vaak zeggen gebaren meer dan dingen. Een leuke activiteit organiseren hoeft bijvoorbeeld niet veel te kosten, maar brengt wel kostbare herinneringen.

Spot niet met iets waar zij in gelooft. Het slechtste waar je nog wel mee kunt spotten is met haar geloof of met activisme. Respecteer haar als individu. Zelfs als jij het idee waar zij in gelooft compleet krankzinnig vindt.

Maak tijd vrij om haar regelmatig te zien. Ook als ze ver weg woont. Gebruik dan moderne technologieën, als videobellen. Natuurlijk hoeven jullie elkaar niet plat te bombarderen met berichten, maar wees wel bereid wat extra tijd in haar te steken.

En nog wel de belangrijkste tip: maak geen ruzie over onbenullige zaken. Dat is echt zonde. Steek in plaats daarvan tijd in de relatie en ga samen iets leuks doen.

Gepubliceerd door: Rob

januari 6, 2021

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}