Wanneer flirt iemand met je? 5 tekenen van flirten

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer flirt iemand met je? 5 tekenen van flirten

Onbedoeld flirten we allemaal. Soms doen we het bewust, soms niet. De één is er beter in dan de ander, maar iedereen kan het. Het kan een kwestie van oogcontact maken zijn, terwijl voor anderen het belangrijk is om er er echt op af te stappen. Flirten is niet alleen een bewuste keuze als je iemand leuk vindt, maar ook een natuurlijke reactie van ons lichaam.

Wat is flirten?

Om te weten wanneer iemand met je flirt, moeten we eerst weten wat flirten eigenlijk is. Het is een manier van communiceren, verbaal of non-verbaal, waarbij je opmerkzaam de interesse toont in een ander. Flirten is communiceren op een speelse manier, zodat je laat weten dat je de ander wel ziet zitten. Het hoeft niet eens opzichtig; simpel oogcontact kan al voldoende zijn.

Flirten doen we niet alleen om een relatie te krijgen, maar om te krijgen wat we willen. Zelfs in het zakenleven wordt heel wat afgeflirt. Door een beetje te spelen met de gevoelens van onderen, kunnen we anderen naar onze hand zetten. Soms flirt je om iemand het bed in te krijgen, soms flirt je om een relatie te kunnen krijgen en soms gewoon omdat je je zin wilt krijgen. Waarom je ook flirt, het is belangrijk dat je de juiste signalen ontvangt, verwerkt en terugstuurt.

Wanneer weet je of iemand met je flirt?

Als vrouwen naar je kijken, zou het kunnen zijn dat ze interesse in je hebben. Maar hoe weet je nu of iemand met je flirt, of dat het een onschuldige groet is? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste signalen ontvangt, begrijpt en weer terugstuurt? Het herkennen van flirts is voor veel mannen best ingewikkeld.

Stel: je zit in de bar en een dame komt naast je staan om een drankje te bestellen. Ze glimlacht vriendelijk of knoopt kort een gesprek met je aan. Gebeurde dat nu echt? Was dat een flirt, of was ze gewoon aardig? Als ze na die tijd terugkomt en nog een heel gesprek met je aangaat, zit de kans er zeker in dat er met je geflirt wordt. En als ze na die tijd ook nog haar nummer geeft, is het helemaal duidelijk.

Soms is het niet helemaal duidelijk. Dan kunnen we de verkeerde signalen opvangen. Dat is menselijk. Communicatie is heel abstract en soms verwerken we informatie wel eens verkeerd. Geen nood; het is ons allemaal wel eens overkomen.

Is oogcontact flirten?

Vaak gaan we bij flirten uit van oogcontact. Misschien ken je het lijzige knipogen nog wel. Dan is het duidelijk. Maar soms kunnen vrouwen je ook verleidelijk aankijken, alsof ze recht in je ziel kijken. Of als je op straat loopt, en een vrouw blijft je maar achternakijken. Dat zou zomaar flirten kunnen zijn.

Of oogcontact flirten is, ligt vooral aan de situatie. Ben je in een kroeg of op straat? Ben je in een zakelijke omgeving of niet? En misschien kun je al raden of de dame in kwestie wat verlegen is, of dat ze stevig in haar schoenen staat. Sta je in een bar? Dan kan het nooit kwaad haar een drankje aan te bieden. Zoek het contact op en kijk maar wat de avond verder brengt. Het zou best eens op iets uit kunnen lopen.

5 Tekenen van flirten

Of iemand flirt, kun je ook afleiden van de lichaamstaal. Als ze open houding heeft (ze zit niet met haar armen over elkaar, maar speelt veel met haar haar, of wijst veel), is de kans groot dat er met je geflirt wordt. Open lichaamstaal houdt vaak in dat de ander je accepteert of wel interesse heeft. Denk maar eens aan hoe je vrienden maakt: met iemand die chagrijnig kijkt, ongeïnteresseerd antwoordt en met zijn of haar armen over elkaar zit, heb je waarschijnlijk niet de behoefte te praten. Dat wordt geen vriendschap. Alle deuren zijn gesloten.

Zo werkt dat ook met romantiek. Iemand die honderduit praat, je regelmatig aankijkt en waarvan je het idee hebt dat er een klik is, zou best een flirt kunnen zijn. Een gesloten houding kan juist betekenen dat ze geen interesse heeft. Dat hoeft niet per se een zwaktebod van jezelf te zijn: misschien heeft ze een vriend thuis zitten of heeft ze geen zin door te zetten. Het is een teken dat je de dame in kwestie met rust moet laten.

Maar als het contact er is, er rustig een gesprek wordt aangeknoopt en jullie goed naar elkaar luisteren, moet je zeker doorzetten. Toon dat je open staat voor een gesprek, dat je interesse hebt in haar. Plaag gerust een beetje. ‘Meisjes plagen, kusjes vragen’, zeiden ze vroeger. Dat zei men niet voor niks.

1. Let op haar houding

Ben je in gesprek met een vrouw en hebben jullie een staand gesprek? Let dan goed op haar houding. Hoe ze staat, zegt veel over of ze flirt of niet. Vrouwen realiseren zich heel erg goed dat mannen van rondingen houden. Ze kan die rondingen bewust gebruiken om te flirten met een man. Als ze staat te praten met een holle rug, en haar borst dus vooruit drukt, komt er een S-vorm in haar lichaamstaal. Zo legt ze de nadruk op haar rondingen om de man te verleiden.

Je vraagt je misschien af: ‘Doen mannen dat ook niet?’ Het antwoord luidt: ‘Meestal niet.’ Mannen staan meestal recht, kijken wat naar onderen om te benadrukken dat ze mannelijk zijn. Ze drukken hun borst vooruit om te laten zien dat ze een goed lichaam hebben. Zo flirt je terug. Niet alleen haar houding is dus belangrijk, maar ook je eigen houding. Onthoudt: flirten is als een spel met twee spelers.

2. Aanrakingen

De tekenen van flirten kunnen ook veel minder subtiel zijn. Je kunt dit testen door haar voorzichtig aan te raken. Overdrijf niet met complete massages, maar raak haar arm maar eens aan, of leg je arm om haar schouder als ze een grapje maakt.

Wat er dan gebeurt, geeft een signaal af of ze je ziet zitten. Verstijft ze helemaal of lacht ze onverstoord verder? Misschien raakt ze jou ook aan. Dat zijn tekenen dat ze het naar haar zin heeft en openstaat voor meer. Zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn.

3. Ze benadrukt dat ze single is

Vrouwen kunnen subtiel flirten, maar anderen winden er geen doekjes om en gooien gewoon op tafel dat ze geïnteresseerd zijn. Kijk maar eens naar haar manier van praten. Als ze het erover heeft dat ze geen vriend heeft, is daar misschien een reden voor. Ze wil laten zien dat er een plek voor jou in haar leven is. Daar kun je gebruik van maken.

Je kunt natuurlijk ook zelf vragen of ze single is. Doe dat tussen neus en lippen door, zodat je wat duidelijkheid krijgt. Als ze lacht en zegt dat ze niet single is, weet je dus dat je misschien een vriendschap erbij hebt, maar op een romantische relatie hoef je niet te hopen. Maar het kan juist ook heel anders lopen.

4. Ze gaat zich even opfrissen

Terwijl jullie in gesprek zijn, zegt ze opeens dat ze zich even wil opfrissen. Dat is waar veel mannen in paniek raken: waarom wil ze ineens het gesprek onderbreken? Komt ze nog wel terug? In slechte films vertrekken vrouwen via de achterdeur, maar in het echte leven gebeurt dat niet. De reden voor het opfrissen is omdat ze er goed voor je uit wil zien. En dat is een teken van flirten.

Kijk eens goed wat er aan haar is veranderd: komt ze ineens terug met los haar? Heeft ze lippenstift opgedaan? Heeft ze haar outfit iets veranderd? Dat zijn allemaal tekenen dat je op de goede weg bent.

5. Ze heeft nog geen plannen

Als een vrouw het heeft over wat ze graag nog eens zou doen, kun je maar beter goed luisteren. Ze presenteert letterlijk aan je wat ze graag met jou zou doen. Een strandwandeling die ze nog eens wil maken, een film die ze graag wil zien, of een bar waar ze nog eens naar toe wil: het zijn allemaal onderwerpen waar jij wel iets mee kan. Wees niet bang om een van deze plannen te verwezenlijken. Nodig haar uit om samen iets te gaan doen.

Dit soort gesprekken zijn regelrechte hints. Praat erover door. Misschien reageert ze heel enthousiast op het voorstel om samen wat te gaan doen. Zo komen de leukste dates tot stand. En dan bedoelen we geen vluchtige dates die je zo vergeten bent, maar dates die uit kunnen monden in relaties.

Hoe weet je of zij je leuk vindt

Misschien heb je een vrouw in je kennissenkring die je laat zien dat ze eigenlijk wel meer wil worden dan vrienden. Ze is altijd een gezellige, vriendelijke verschijning, maar bij jou gedraagt ze zich anders. Jouw grappen lijken grappiger dan die van alle anderen, ze houdt het gesprek gaande en stelt specifiek jou allerlei vragen. Ze laat misschien een kant zien van zichzelf die ze niet aan anderen laat zien. Tegen andere vrienden is ze ook aardig, maar jij krijgt altijd de speciale aandacht.

Dat is een onderdeel van het flirten. Ze vindt je leuk, anders deed ze het niet. Dan is het zaak dat je er echt voor gaat. Ga het gesprek aan, vraag om een keer op een echte date te gaan. Misschien kan het meer worden dan vriendschap. Wist je dat de meeste duurzame relaties zijn opgebouwd na een vriendschap? Dan weet je dat nu.

Online flirten?

We hebben ons vooral gefocust op real life situaties. Maar je kunt natuurlijk ook flirt signalen krijgen na het beginnen van een online gesprek. Let er dan vooral op of ze het over emotionele zaken heeft en of ze plagerige grapjes maakt. Online merk je dat vrouwen soms wat makkelijker praten dan ze offline zouden doen.

In een gesprek kan het zijn dat ze zichzelf in een situatie wil mengen. Jij hebt het erover dat je al in bed ligt en zij antwoordt: ‘Oh, heb je een tweepersoonsbed?’ Dan is het duidelijk dat ze je wel ziet zitten.

Een ander signaal is het overdreven gebruik van emoticons. Veel lachsmileys, hartjes, kus-emoji’s, knipogende emoji’s, dat soort zaken. Ze zoekt manieren om zich uit te drukken en laat aan de hand van emoticons zien dat ze zich op haar gemak voelt bij jou. Als een vrouw reageert met korte antwoorden en met zinnen met komma’s en punten, weet je dat er vooral zakelijk gereageerd wordt en dat flirten er niet in zit.

Nog een signaal dat een vrouw online met je flirt: als ze snel reageert. Duurt het nog geen minuut voordat je antwoord krijgt? Dan maakt ze tijd voor je vrij. Ze kijkt uit naar je antwoord. Daar kun je als man gebruik van maken. Ze is namelijk helemaal klaar om uit gevraagd te worden. Ga ervoor! Zorg ervoor dat ze je ziet als potentiële partner door actie te ondernemen. Als het bij eindeloos chatten blijft, loop je kans dat je gefriendzoned wordt, en dat wil je juist niet.

Kortom: probeer zoveel mogelijk op signalen te letten. Wat doet de vrouw in kwestie precies? Probeer te analyseren waarom ze iets doet; wat haar doel is. Bedenk hoe jij daar passend op kan reageren, hoe je haar interesse wekt en vasthoudt. Flirten is een belangrijke eerste stap om met elkaar in contact te komen, een eerste date te scoren en te kijken wat erin zit.

Gepubliceerd door: Rob

augustus 18, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}