Wanneer gaat Flirten te ver? De 10 Signalen

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer gaat Flirten te ver? De 10 Signalen

Flirten, dat doen we allemaal weleens. Soms zelfs onbewust, terwijl je al een relatie hebt. Net even je baas anders aankijken, als jullie het over salarisonderhandelingen hebben.. Je lichaamstaal die spontaan verandert als je een knappe vrouw tegenkomt, of gewoon gezellig kletsen op een app ‘om vrienden te maken’. Allemaal heel onschuldig, zou je denken. Maar voor je het weet gaat het flirten te ver en wordt het misschien zelfs vreemdgaan. Dit zijn de signalen waar je op moet letten.

De belangrijkste signalen

Misschien heb je niet eens door wat je doet, omdat het zo onschuldig lijkt. Je denkt misschien dat je vriendin overdrijft als ze boos is over het contact dat je hebt met een andere vrouw. Of misschien weet ze zelfs van niets, omdat alles stiekem gebeurt. Wil je weten wanneer flirten te ver gaat? Lees hier een paar belangrijke signalen waar je op moet letten en een paar belangrijke vragen die je jezelf zou moeten stellen.

1. Hoeveel tijd besteed je eraan?

Sommige ‘beste vrienden’ zijn iets te best bevriend. Ze zijn de hele dag met elkaar bezig aan de telefoon, ze chatten de hele dag en besteden meer aandacht aan elkaar dan aan hun relaties. Als je dagelijks uren met elkaar belt of chat, worden de onderwerpen steeds persoonlijker, vertrouwelijker en intiemer. En dan kan het best zijn dat je over de schreef gaat.

Wie veel tijd besteed aan een ander, verkwanselt zijn eigen relatie. Dan ligt overspel al snel op de loer. Bovendien is het ook niet echt fijn voor je vriendin, want die heeft het idee dat ze er niet toe doet of je niet kan interesseren. Vrienden en onschuldige contacten zijn dus leuk, zolang het onschuldig blijft en je je hoogstens een paar uur met elkaar bezighoudt.

2. De moeite die je doet

Een keertje met elkaar praten moet kunnen. Je zou een heel slechte relatie hebben als je vriendin je zou verbieden met welke vrouw dan ook te praten; of het nu je collega of je tandarts is. Of nog intiemer: je vrouwelijke fysiotherapeut, ongeveer van jou leeftijd. Of je over de schreef gaat, hangt ook af van de moeite die je doet. Kleed je je extra mooi aan? Ga je naar plekken waar die ene interessante dame ook is?

Misschien nog erger: mannen die de hele dag hun berichten checken om te kijken of er mail of een bericht is binnengekomen. Als je zoveel moeite doet, zou dat kunnen betekenen dat je je eigen relatie minder belangrijk vindt. Een enorm alarmsignaal, dus.

3. Je stemming verandert

Word je chagrijnig als degene met wie je praat even niet reageert of als je diegene niet tegenkomt? Of verbetert je stemming juist heel erg bij een leuke ontmoeting of een goed gesprek? Dan beïnvloedt het contact met die persoon je stemming. Dat is niet eerlijk richting je partner. Als je met een hangend gezicht thuiskomt omdat je even niet met die ene leuke vrouw hebt kunnen praten, is er iets mis in je eigen relatie.

Het is dan zaak om na te gaan wat je bij die ander wel vindt en wat je niet vindt in je eigen relatie. Het is belangrijk daar aan te werken. Anders kan een relatie nooit slagen en kun je nooit eerlijk zijn. Het contact met iemand anders zou geen enkele invloed mogen hebben op je eigen relatie.

4. Je bespreekt je relatie

Relaties zijn persoonlijk. Altijd. Vrouwen hebben er een enorme hekel aan als je je eigen relatie met een andere vrouw bespreekt. Ruw gezegd gaat het een ander ‘gewoon niets aan’, wat jullie doen. Het getuigt van weinig respect voor je partner. Vraag jezelf eens af of je hetzelfde zou zeggen als je partner kon horen of lezen wat je met een ander over jullie relatie bespreekt.

Bespreek je relatieproblemen met een ander? Dan zet je daarmee indirect de deur open voor liefde, aandacht en genegenheid. En je sluit de deur juist voor je eigen relatie. Je gaat op zoek naar negatieve punten om je eigen gedrag goed te praten. Funest voor je relatie!

5. Je gaat op zoek naar aandacht

Wat kan een ander jou wel bieden wat je vriendin je niet geeft? Meestal gaat het om aandacht. Vooral in relaties waarbij de ander veel tijd besteedt aan het werk of aan andere zaken gaat het fout. Er is simpelweg niet genoeg aandacht voor elkaar. Je merkt dat je partner niet blij met je is: je zou attenter kunnen zijn, wat meer kunnen helpen in het huishouden en dat buikje dat je begint te krijgen, merkt ze ook wel op.

Dat doet een ander niet. Die merkt juist op dat je zo leuk en interessant bent. Dat je er goed uitziet vandaag. Dat is nog eens fijne aandacht. Maar wel een enorm signaal dat er iets in je eigen relatie ontbreekt.

6. ‘Het stelt niks voor’

Een beetje flirten moet kunnen, toch? ‘Het stelt allemaal niks voor’, lieg je tegen jezelf en je partner. Jullie raken elkaar niet eens aan, het is gewoon platonisch. Is dat wel echt zo? Maak je de honger naar een ander niet kleiner dan het echt is? Geen enkele relatie is zomaar platonisch. Relaties met anderen zijn altijd gebaseerd op gevoel en interesse.

Als je al jezelf een excuus moet aanpraten, ben je waarschijnlijk over de schreef gegaan. Je zit dan eigenlijk al tegen het randje van bedrog aan. Soms is vreemdgaan al het gevoelens hebben voor een ander dan je eigen partner.

7. Anderen merken het op

Je bent aan het flirten op het werk en kunt het wel heel erg goed vinden met je collega. Misschien een beetje te goed? Als je collega’s al merken dat je wel heel veel tijd doorbrengt met iemand anders en er zelfs grappen over maken, ben je te ver gegaan, zonder meer. Je hebt je te veel opengesteld voor de ander.

Als je je huidige relatie wilt behouden, wordt het nu echt wel tijd om een en ander op te biechten en te bespreken hoe jullie je relatie kunnen verbeteren. Praten jullie misschien te weinig? Begrijpen jullie elkaar wel? Ontbreekt het misschien in aantrekkingskracht, of zijn jullie niet echt tevreden met elkaars prestaties in bed? Het zouden allemaal redenen kunnen zijn waardoor de eigen relatie niet echt op gang komt en je op zoek gaat naar een ander, die dat wel kan bieden.

8. Je steekt er geld in

Zodra iets geld mag gaan kosten, doe je er wel erg veel moeite voor. Je bent eigenlijk verkapt aan daten begonnen. Af en toe een bloemetje, of een aardigheidje. Een etentje, of een drankje. Het zou volgens jezelf allemaal moeten kunnen. Doe je ook zoveel moeite voor je eigen relatie?

Het zou goed zijn na te denken over de vrijblijvendheid. Stuur je niet onbewust de verkeerde signalen uit? En als er opeens een gat in de huishoudelijke begroting zit, merkt je vriendin dat echt wel op.

9. Stiekem gedrag

Als alles stiekem moet gebeuren, ga je over een grens. Je weet dat je vriendin boos zou worden als ze het zou weten. Dus moet het stiekem gebeuren: snel berichten wissen nadat je het verstuurd of gelezen hebt, praten op tijdstippen dat je vriendin al op bed ligt, of nog erger: aparte plekjes zoeken waar je niet betrapt zult worden.

Denk er maar eens over na: als je vriendin dit goed zou vinden, waarom moet het dan stiekem? Waarschijnlijk omdat je iets doet wat toch niet zo geaccepteerd is.

10. Zodra het seksueel wordt

En dan nu het allergrootste signaal: het begint seksueel te worden. Het begint met een onschuldige woordspeling of een grapje, maar opeens worden jullie gesprekken intiemer en vertellen jullie details over de huidige relatie. Spannend, maar eigenlijk kan het niet.

Het kan nog erger: als er gezoend wordt, of zelfs meer. Je bent echt te ver gegaan met flirten als jullie met elkaar in bed belanden. Dan is het hele respect voor je eigen relatie dusdanig vervaagd, dat het misschien niet meer te redden is. Geen enkele vrouw zit te wachten op een man die zijn honger naar seks stilt bij een andere vrouw.

Het belangrijkste: je hebt haar gekwetst

Het is echt vreemdgaan als je je vriendin hebt gekwetst. Iedere vrouw stelt haar eigen grenzen voor vreemdgaan. Voor de ene vrouw is dat al een gesprek hebben met iemand anders, terwijl een andere vrouw iets vrijer is en de grens trekt bij zoenen of bij seks met iemand anders. Welke grens zij ook heeft, er is een moment waarop je haar kwetst. Dan ben je zeker te ver gegaan.

Je moet jezelf dan bedenken of dit nog te lijmen valt. Het is tijd voor zelfreflectie: waar ben je te ver gegaan. Kun je jezelf nog in de spiegel aankijken? Is hetgeen jij hebt gedaan wat jij zou accepteren van een partner? Keer de rollen maar eens om. Als je er zelf jaloers van zou worden, is het toch echt vreemdgaan.

Flirten is soms leuk en onschuldig, maar het moet wel bij simpel contact blijven. Zodra je de bovenstaande signalen hebt opgemerkt, zit je waarschijnlijk al op het randje. Wees eerlijk naar jezelf en naar je vriendin. Eerlijkheid duurt altijd het langste, zelfs als het niet goed voor jezelf uitpakt. In een relatie draait het immers niet alleen om jou, maar vooral om de ander.

Eigenlijk zou je niet eens hoeven moeten vragen: ‘Wanneer is iets voor jou vreemdgaan?’ Je houdt je dan al bezig met iets wat schadelijk is voor je relatie. Vraag jezelf ook eens af of je al bent vreemdgegaan en of je het moet vertellen of niet? Je vriendin zou het waarschijnlijk niet prettig vinden als je dit tegen haar zegt, maar misschien kunnen jullie door eerlijk tegen elkaar te zijn de relatie nog redden.

Gepubliceerd door: Rob

september 1, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}