Wat na een one night stand? Zo kan je er meer uithalen

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat na een one night stand? Zo kan je er meer uithalen

Je bent op een evenement, ziet een leuke dame, jullie worden dronken en de volgende dag worden jullie naast elkaar wakker. Jullie hebben seks gehad. Een one night stand. Iets waarvan je misschien niet dacht dat het zou gebeuren. Maar hoe moet je nu verder? Is de dame in kwestie relatiemateriaal of blijft het bij een keertje? Hoe wijs je iemand af, of hoe zorg je er juist voor dat je uit de one night stand/scharrelzone komt en dat er meer van komt?

Eenmalig of toch meer?

Bepaal voor jezelf of er meer inzit dan iets eenmaligs. Voor veel mensen is een one night stand ook gewoon een one night stand en blijft het bij één keer. De kans is groot dat jullie op een dronken avond een keer bij elkaar in bed zijn beland. Het kan zijn dat jullie elkaar in nuchtere toestand eigenlijk niet zo leuk vinden. Dat is vervelend en het zorgt voor ongemakkelijke situaties, maar het is niet anders.

Als het niks wordt, wordt het tijd om elkaar te verlaten. Waarschijnlijk zal ze subtiel kenbaar maken dat ze niet meer met je wil, of andersom. Baal er niet van, maar zorg ervan dat je leert: de volgende keer een keer een drankje minder drinken? Moet je misschien duidelijker je grenzen voor jezelf bepalen?

Het is al vervelend als dit gebeurt met iemand die je in de kroeg of op een festival hebt ontmoet, maar wat als je een one night stand hebt gehad met een collega of een vriend? Kunnen jullie elkaar nog wel aankijken? Zit er toch meer in? Als je het hierbij wilt laten, communiceer dat dan zo snel mogelijk naar elkaar. Het zal zeker ongemakkelijk zijn om elkaar onder ogen te komen, maar het is beter dan dat je elkaar onbewust het idee geeft dat het nog wat kan worden.

In dat opzicht is het simpel om een stap te nemen als jullie elkaar toch niet zo leuk vinden. Maar wat nu als de one night stand heeft iets aangewakkerd? Dat jullie elkaar toch wel erg leuk vinden of dat je gevoelens blijft houden? Hoe pak je dat dan aan? Durven jullie elkaar wel aan te spreken?

Wanneer contact opnemen na one night stand?

Stel dat je besluit om toch weer contact met elkaar op te nemen, omdat je haar toch wel ziet zitten. Dan zal er contact moeten worden opgenomen. Dat kan zorgen voor heel wat mentaal ongemak. Misschien denk je dat ze je ziet als een man die het maar met iedereen doet als het kan, en zich niet echt interesseert in de vrouw. Andersom denkt zij waarschijnlijk dat jij denkt dat ze makkelijk is en haar niet meer ziet staan.

Dat is een onhandige situatie, want als niemand iets durft te schrijven of te bellen, gebeurt er helemaal niets. In werkelijkheid kun je het best gewoon contact opnemen. Een one night stand is tegenwoordig steeds meer geaccepteerd en de kans dat de ander je erom veroordeelt, is klein. Waarom? Omdat voor een one night stand twee personen nodig zijn. Jullie hebben het samen bepaald en goedgekeurd, dus dan kan de ander niet ineens afkeuren dat jullie een one night stand hebben gehad.

In principe kun je de volgende dag al contact opnemen. Of de volgende week, het is maar net hoeveel tijd je erover na wilt denken. Wacht niet te lang, want anders denkt ze mogelijk dat je haar als booty call gebruikt en niet echt in haar geïnteresseerd bent. Er geldt een soort ‘one night stand etiquette’. Maar hoe pak je dat aan? Wat zeg je eigenlijk tegen elkaar? ‘Het was heerlijk gisteravond, laten we het nog een keer doen’? Dat is natuurlijk niet zo subtiel. Dan hebben we wel betere tips.

Wat kun je appen na een one night stand?

Even weer met je beide benen op de grond: jullie hebben een one night stand gehad. Seks is intiem en er komen vaak gevoelens bij kijken. Maar het betekent niet dat jullie nu een kickstart voor een goede relatie hebben gemaakt. Even rustig nadenken, wat kun je sturen?

Stuur iets luchtigs. Vraag wat ze aan het doen is. Zeg niet tegen haar: “En wat zijn we nu van elkaar?”, dat levert alleen maar ongemakkelijke situaties op. Zeg ook niet: “Ik doe dit normaal nooit”, want dan denkt ze dat je een leugenaar bent. Als je het normaal gesproken niet zou doen, waarom dan nu deze ene keer wel? Je hoeft je ook niet te verontschuldigen, want wat is er mis aan twee mensen die plezier met elkaar hebben?

Vrouwen verwachten dat mannen de eerste stap zetten. Ze gaat echt niet als eerst iets naar je sturen. Probeer een soort dynamiek op te bouwen. Gewoon, een goed gesprek. En met een goed gesprek bedoelen we geen ordinaire kletspraat over seks. Dat je kunt presteren in bed, is wel duidelijk, maar ben je ook relatiemateriaal?

Je hebt mogelijk al gelezen hoe je een gesprek kunt aanknopen op een dating app. Diezelfde tactieken kun je ook inzetten om een gesprek te beginnen na een one night stand. Wees geïnteresseerd, luister en vraag door. Laat zien dat je echt interesse in haar hebt en haar niet alleen ziet als een speelkameraadje. Met een beetje geluk wil ze nog een keer met je op date. Ga er niet vanuit dat jullie weer in bed belanden, maar dat jullie elkaar beter leren kennen. En als het wel gebeurt, is dat dan erg? Wat zal de hele maatschappij er wel niet van vinden? Eerlijk gezegd: wat kan jou het schelen? Alsof anderen niet precies hetzelfde doen als jij.

De tweede date, en nu?

Waarschijnlijk is het ongemakkelijk om weer met elkaar af te spreken, maar dat kun je verhelpen door een activiteit te ondernemen en het niet als een date neer te zetten. Ga alsjeblieft niet naar een restaurant en ga niet wat met elkaar drinken, want jullie zitten dan op elkaars lip en hebben waarschijnlijk geen flauw idee wat jullie elkaar moeten melden. Het is niet relaxt en het levert niets op.

Kies voor een activiteit waar genoeg afleiding is om een ongemakkelijke stilte te voorkomen. Ga naar een lokale band, een evenement, maak een wandeling of doe een extreme sport, maar zorg ervoor dat er geen kans bestaat dat het ongemakkelijk wordt.

Van one night stand naar scharrel

Genoeg over one night stands en seks. Jullie hebben een tweede date gehad en jullie blijken elkaar toch wel leuk te vinden. Het is waar dat jullie elkaar op een aparte manier hebben ontmoet, maar wat geeft het? Ga ervoor. De kans dat jullie meteen een serieuze relatie met elkaar aangaan en aan trouwen en kinderen denken is erg klein, dus begin eerst met de overgang van one night stand naar scharrel.

Van one night stand naar scharrel gaan is een goed idee, omdat je dan nog niet zoveel van elkaar verwacht. Jullie hebben een leuke tijd, en jullie hebben seks, maar er zit nog niet zoveel betekenis aan. Als jullie scharrels blijven is dat leuk, maar jullie kunnen natuurlijk meer worden. Je kunt altijd meer commitment verwachten, terwijl andersom (minder commitment verwachten) juist heel moeilijk is.

Bij een scharrel worden jullie twee mensen die met elkaar daten, het leuk met elkaar hebben en zich in elkaar verdiepen. Het is nog ongebonden. Het is net geen echte relatie, maar jullie zijn ook geen vreemden meer van elkaar en het is meer dan vriendschap. Misschien daten jullie ondertussen ook nog met anderen.

Soms wil je meer zijn dan een scharrel. Dan is het tijd om te stoppen met andere te daten en van scharrel naar relatie te gaan. Ze zal het je niet in dank afnemen als je nog andere vrouwen blijft zien. Dan ben je niet serieus.

Hoe weet je of ze je leuk vindt?

Of ze je echt leuk vindt, merk je snel genoeg. Praat ze veel met je? Sturen jullie elkaar wel eens wat speelse berichten op WhatsApp? En hoe is de klik offline? Heeft ze een open houding, een holle rug en speelt ze af en toe wat met haar haar? Dat zijn allemaal signalen dat ze je leuk vindt. Let goed op de signalen en maak er gerust ook gebruik van. Als zij open is, en jij open bent, kan het best wat worden.

Denk niet te veel na over de voorgeschiedenis. Jullie hebben elkaar ontmoet en meteen seks gehad, nou en? Dat gebeurt er zovelen. Het is veel belangrijker dat jullie voor elkaar kiezen en dat het uitloopt op een serieuze relatie. Je zult echt niet het eerste koppel zijn dat elkaar heeft ontmoet tijdens een wilde nacht.

Gepubliceerd door: Rob

augustus 6, 2020

RECENTE artikelen

Nog meer leuke artikelen om te lezen!


Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Onzeker bij vrouwen: hoe los je dit op?

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Date ideeën voor in de zomer – Dit kan je doen met warm weer!

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Vriendin heeft nooit zin: wat kan ik doen?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Help! Mijn vrouw wil te vaak, wat nu?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?

Een blauwtje lopen, hoe ga je hiermee om?
Laat een Reactie achter

Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}